تهران - ایرنا - کانون وکلای دادگستری مرکز در محکومیت رفتار رژیم صهیونیستی و نقض قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل و حقوق بشر در غزه بیانیه‌ صادر کرد و تعقیب مرتکبان نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت همچنین توقف فوری محاصره غزه را خواستار شد.

به گزارش ایرنا از کانون وکلای دادگستری مرکز، در متن این بیانیه آمده است: رخدادهای اخیر در سرزمین فلسطین می‌رود تا به فاجعه انسانی تبدیل شود؛ در واقع آن چه این روزها در فلسطین شاهد آن هستیم، مجموعه ای از نقض فاحش قواعد بنیادین حقوق بین الملل و حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است. با وجودی که موجودیت سیاسی و حقوقی سرزمین فلسطین توسط جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده است اما متاسفانه قطعنامه‌ها و تصمیمات سازمان ملل برخلاف تعهدات بین المللی و حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین، از سوی دولت غاصب اسراییل به طور مداوم نقض می‌شود و با وجود قطعنامه ۲۴۲ سازمان ملل که خواستار خروج اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی شده بود تاکنون با گذشت ۵۶ سال از صدور این قطعنامه، نه تنها اسرائیلی‌ها از سرزمین‌های اشغالی خارج نشده‌اند بلکه اقدام به شهرک‌سازی گسترده در این مناطق کرده و حتی با ایجاد دیوارهای متعدد مانع از رفت و آمد فلسطینی‌ها به سرزمین خودشان شدند.

این بیانیه می‌افزاید: وقاحت رژیم اشغالگر تا آنجاست که حتی به واکنش نهادهای بین المللی هم بی‌توجه بوده و در عمل هیچ نهاد بین‌المللی نتوانسته است به این اشغالگری‌ها پایان دهد و ملت فلسطین در دفاع از حقوق خود تنها مانده‌اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: در چند سال اخیر فشار بر فلسطینی‌ها بیشتر شده و تندروهای حاکم بر رژیم صهیونیستی گویا هیچ حق حیاتی برای ملت فلسطین قائل نیستند، در بستر چنین وضعیتی جنگ اخیر و رخدادهای اسف بار چند روز گذشته به وقوع پیوسته است.

کانون وکلای دادگستری مرکز به عنوان کهن‌ترین نهاد مدنی ایران و به نمایندگی از جامعه حقوقدانان و وکلای ایرانی به استناد اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و حقوق بشر، نقض حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین و بی‌توجهی به قواعد آمره حقوق بین الملل در سرزمین‌های فلسطینی‌نشین را محکوم کرده و امیدوار است با پیگیری مجدانه راهکارهای ذیل حقوق قانونی و مشروع ملت مظلوم فلسطین احیاء شود:

۱. تامین و تضمین حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین و احترام به آن

۲. تضمین حق بازگشت آوارگان فلسطینی

۳. توقف فوری محاصره غزه

۴. رعایت قواعد بنیادین حقوق بشر دوستانه در تفکیک بین نظامیان و غیر نظامیان

۵. رعایت کرامت و حرمت زنان و کودکان

۶. خودداری از حمله به اماکن مسکونی و سایر اماکن غیر نظامی از جمله بیمارستان ها و مدارس و دانشگاه‌ها

۷. برقراری سریع جریان برق و آب و کمک های نهادهای امدادی

۸. احترام به حقوق انسانی اسرا و مجروحان جنگی

۹. حق دسترسی صلیب سرخ به میدان جنگ

۱۰. ارجاع پرونده غزه به دیوان کیفری بین‌المللی و تعقیب مرتکبان نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به وسیله دیوان بدون لحاظ مصونیت سیاسی و دیپلماتیک آنان وفق اساسنامه دیوان کیفری بین المللی

۱۱. تشکیل سریع هیئت حقیقت‌یاب بین‌المللی با شرکت کشورهای صلح دوست و بی‌طرف زیر نظر سازمان ملل‌ متحد برای رسیدگی به جنایات اشغالگران.