یاسوج - ایرنا - مسئول کارگروه کودکان کار و خیابانی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌ها به عنوان حلقه وصل بین دولت و مردم هستند و در شناسایی و کاهش آسیبهای اجتماعی نقش مهمی دارند گفت: در دولت سیزدهم حمایت از این نهادها رنگ عملی به خود گرفت.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مهدی ملکی روز سه شنبه در نشست با سازمان های مردم نهاد کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: مسئله کودکان کار مدرن یک مسئله اجتماعی است و باید به شیوه اجتماعی با آن تعامل کرد.

وی بر نقش مهم دستگاه‌های فرهنگ ساز و سازمان های مردم نهاد در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی کودکان کار تاکید کرد و گفت: می طلبد سازمان های مردم نهاد با توجه به اینکه مسئولان نمی‌توانند در فضای خانواده نفوذ کنند به صورن خودجوش وارد عمل شوند.

ملکی بر حمایت همه جانبه دولت از سازمانه های مردم نهاد تاکید کرد و افزود: سازما های و نهادهای مرتبط با کودکان کار حمایت می شوند.

وی تامین هزینه های به موقع برای اجرای برنامه های این نهادها را یک اولویت دانست و گفت: در دولت سیزدهم استفاده از ظرفیت ها و مشارکت مردم در انجام کارها بخصوص آسیب های اجتماعی شتاب بیشتر به خود گرفت.

ملکی تصریح کرد: در مباحث اجتماعی وظیفه دستگاه‌های دولتی حمایت و نظارت از ظرفیت‌های مردمی است.

وی بر فعالیت کارگاه‌های مهارت افزایی برای خانواده‌ها و همکاری بیشتر آموزش و پرورش با سمن ها برای داشتن جامعه سالم و پویا تاکید کرد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست کاهش آسیب ها اجتماعی را نیازمند حمایت همه نهادها دانست و گفت: عملکرد سازمان های مردم نهاد در این زمینه قابل ستایش است .

مسعود نوری با اشاره به اینکه امروز کاهش اسیب های اجتماعی مهمترین مسئله کشور است ، بیان کرد: رویکرد دولت در این زمینه سرمایه گذاری بر روی سمن های فعال در این حوزه است.

وی بیان کرد: آمار کودکان کار در این استان نسبت به دیگر استانها پایین و در کنار سمن ها کمیته های مختلفی برای کاهش آسیب های اجتماعی نیز تشکیل شده است.

نوری بر تزریق به موقع اعتبارات از سوی دولت برای اجرای برنامه های مختلف از سوی سمن ها تاکید کرد.

وی افزود: نیاز است نمایندگان مجلس در حوزه اجتماعی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در استانهای مختلف بخصوص کهگیلویه و بویراحمد همکاری بیشتری داشته باشند.

از سال ۱۳۹۹ تاکنون حدود ۳۰۰ کودک کار خیابانی بومی در استان (شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت) شناسایی شده است.

بازماندن از تحصیل،خانه و کاشانه نامناسب، قرار داشتن در معرض استفاده افراد سودجو، احتمال آلوده شدن به مصرف مواد مخدر از حداقل تهدیدهایی است که کارشناسان علوم اجتماعی به عنوان آسیب های کودکان کار خیابانی مطرح می کنند که همین مسایل توجه به ساماندهی آنان را ضروری کرده است.

بیش از ۱۵۰ سمن در حوزه آسیب های اجتماعی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند.