کبری توکلی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: اجرای طرح الگو کشت همزمان با سال زارعی جاری در شهرستانهای دشتستان، دشتی، دیر و جم آغاز شده است.
وی افزود: در مجموع در شهرستانهای یادشده، هشت هزار و ۱۵۰ هکتار کاهش سطح در اراضی کشت گوجه فرنگی و جالیز و سایر سبزیجات تعیین شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر یادآور شد: در این راستا ضمن کاهش سطح کشت محصولات جالیز بیش از چهار هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات استراتژیک کشاورزی استان بوشهر افزایش یافته است.
توکلی گفت: در این عرصه، سطح کشت اراضی گوجهفرنگی ۶ هزار و ۳۳۰ هکتار، جالیز یکهزار و ۴۴۰ هکتار و سایر محصولات سبزیجات ۳۸۰ هکتار کاهش مییابد و چهار هزار و ۲۵ هکتار سطح اراضی در تولید محصولات استراتژیک مانند «گندم»، «جو»، «دانههای روغنی» و محصولات جدید الگویی مانند میوههای استوایی و بادام زمینی افزایش مییابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: الگوی کشت با هدف کنترل منابع آب و خاک، کشت متناسب با نیاز بازار و جلوگیری از تولید زیاد محصول در بازه زمانی خاص و تنظیم بازار مصرف، کنترل سطوح زیر کشت، مدیریت تولید محصول و ایجاد برنامه منسجم برای رسیدن به تولید پایدار اجرایی شده است.
وی افزود: کشت تمامی محصولات سازگار با استان مثل علوفه، دانههای روغنی، گندم، جو، گیاهان دارویی از ارقام زودرس از اهداف برنامههای ابلاغی در الگو کشت است.
توکلی بیان کرد: محصولات جدیدی مانند «کاکتوس آپونتیا»، میوههای استوایی، بادام زمینی و حذف اراضی جالیز و صیفیجات در پایاب سدهای استان بوشهر و تغییر تاریخ کشت به دوره سبز آبیاری و استفاده از دیگر اهداف برنامههای ابلاغی در الگو کشت است.