قزوین - ایرنا - معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه شناسنامه دار کردن باغات کشور در یک بازه زمانی مشخص باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: ایران برای ورود با صلابت به بازارهای جهانی نیازمند تحقق این مهم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی برومندی روز پنجشنبه در مراسم آیین تجلیل از نمونه‌های کشاورزی استان قزوین، تصریح کرد: امروز ذایقه، کنترل و پایش کشورهای جهان تغییر کرده است و بر همین اساس بایستی مطابق با این مساله گام برداریم.

وی اضافه کرد: سال گذشته در صادرات محصول کیوی با کشور هند به مشکل برخوردیم زیرا آنها اعتقاد داشتند که کیوی موجود در سردخانه‌ها باید شناسنامه داشته باشد که برای کدام باغ است.

برومندی تاکید کرد: تولید محصول سالم و عاری از هرگونه باقیمانده سموم کشاورزی از عمده مواردی هستند که در کشورهای خارجی به آن اهمیت داده می شود و تنها راه دست یابی به این مساله، شناسنامه دار کردن باغات کشور است.

این مسوول بر تجاری سازی تولیدات کشاورزی و ورود به بازارهای جهانی اشاره کرد و گفت: اگرچه تنها ۱۳ درصد صادرات پسته کشورمان متعلق به اروپا است، اما اگر صحت و سلامت محصولات کشاورزی را با حمایت سازمان غذا و دارو تامین کنیم، به طور قطع این میزان صادرات افزایش خواهد یافت.

معاون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: پیش بینی شده ۳۹۰ هزار تن تولید پسته در سطح کشور داشته باشیم که در بین استان‌های کشور، تولیدات آذربایجان و قزوین به صورت ویژه رصد و نظارت می‌شود.

برومندی در ادامه با بیان اینکه کشور در تامین گندم نان خودکفا شده است، تاکید کرد: در این دولت به گندم توجه خاصی شده، شورای قیمت گذاری هم در این مساله بی تاثیر نبود و امروز کشاورزان در شورای قیمت گذاری هم کرسی و حق رای دارند.

به گفته این مقام مسوول، برنامه تحولی دولت در حوزه کشاورزی با دقت در حال اجرایی شدن است و ما نیز در برنامه هفتم توسعه به همت نمایندگان مجلس توانستیم اقدامات بسیار خوبی را در این بخش رقم بزنیم.

برومندی تصریح کرد: دولت در بخش کشاورزی به دنبال نفوذ دانش، توسعه مکانیزاسیون و افزایش بهره وری در تولید است و همواره خود را در کنار تولید کنندگان می‌داند.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: امروز به همت کشاورزان، جلوی بخش اعظمی از خروج ارز گرفته شده تا جایی که توانسته ایم سالانه حدود ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی هم داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در برخی از محصولات مانند موز نیز باید افزایش تولید داشته باشیم، تاکید کرد: امروز میزان تولید ما از این محصول سالانه ۱۵۰ هزار تن است و ۶۵۰ هزار تن دیگ را هم وارد می کنیم و برای این میزان واردات ۶۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می شود.

برومندی در بخش دیگری از سخنان خود، تغییرات اقلیمی را مساله بسیار مهم در حوزه کشاورزی برشمرد و افزود: ما برای اینکه امنیت غذایی و تولید پایدار داشته باشیم، باید فاصله بین تولید کنندگان نمونه و کشاورزان پیشرو با شاخص و اهداف کشوری را به یکدیگر نزدیک تر کنیم.

الگوی کشت باید در باغبانی قزوین مدیریت شود

معاون امور اقتصادی استاندار قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: الگوی کشت تنها مختص به بخش زراعی نیست و باید در حوزه باغبانی نیز مدیریت و نظارت شود.

علی رحمانی افزود: الگوی کشت در حوزه باغبانی بسیار موثر بوده و باید به طور جدی پیگیری شود.

وی اضافه کرد: طی سال های گذشته شاهد آن بودیم که در برخی موارد باغات انگور به محصولاتی نظیر هلو و شلیل اختصاص می یافت که مصرف آب بالایی هم داشتند و نظارتی هم بر آن نبود، اما امروز موضوع نظارت ها افزایش یافته است.

به گفته رحمانی، بهترین راه شکر نعمت، استفاده درست از منابع آبی است، یعنی با سطح کشت ثابت، افزایش بهره وری داشته باشیم.

این مسوول در ادامه به اهمیت صنایع تبدیلی اشاره کرد و یادآور شد: صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی برای ما بسیار مهم است، چون ضمن بهره مندی از ارزش افزوده بالا، میزان اشتغالزایی را نیز افزایش می دهد.