تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شاخص‌های سلامت و بهداشت ایران به کمک بهورزان در خانه‌های بهداشت سطح شهر و روستا بهبود یافته و رشد کرده است.

به گزارش ایرنا، بهرام عین اللهی روز پنجشنبه در همایش تجلیل از کارکنان مراکز بهداشت افزود: در چهار دهه حیات جمهوری اسلامی موفقیت های بسیاری را در حوزه سلامت به دست آورده ایم و با تکیه بر خودباوری توانسته ایم به‌رغم تحریم ها و فشارهای مختلف در این چهار دهه دستاوردهای بسیار بالایی داشته باشیم.

وی یادآورشد: امروز در حوزه بهداشت، ایران منحصر به فردترین ساختار و سیستم را در دنیا دارد و نام بهورز هیچ معادل خارجی ندارد و کاری است که جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است و به کمک همین شبکه های بهداشتی که در همه نقاط به ویژه دورترین و صعب العبورترین مناطق کشور تاسیس و فعال شده، شاخص های بهداشتی کشور بهبود یافته است.

عین اللهی اظهار کرد: بهبود شاخص های بهداشت و درمانی در کشور نمایانگر فداکاری این بهورزان برای سلامتی مردم است که در کنار مردم و با آنان در همه وقایع و حوادث حضور دارند و فداکاری شان در طول تاریخ سلامت ما مشخص است و امروز ۱۸ هزار خانه بهداشت در روستا، پنج هزار و ۶۳۲ پایگاه بهداشتی در شهرهای مختلف کشور و پنج هزار و ۶۷۴ مراکز جامع سلامت در شهر و روستا داریم که خدمات سطح یک سلامت را انجام می دهند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این خدمات باعث شده است که شاخص های خوبی را از جمله افزایش امید به زندگی از ۵۶ سال در ابتدای انقلاب به ۷۶ سال، تحت پوشش سیستم واکسیناسیون قرار گرفتن ۹۶ درصد از مردم، دسترسی ۱۰۰ درصد مردم به آب آشامیدنی سالم، کاهش مرگ و میر از ۳۲ در هزار تولد زنده در ابتدای انقلاب به رقم هشت در هزار، کاهش مرگ و میر مادران باردار از ۲۵۵ در هر ۱۰۰ هزار تولد به ۲۳ در هر ۱۰۰ هزار تولد و کاهش مرگ و میر کودکان از ۱۳۲ در هر هزار تولید به ۱۴ در هر هزار تولد کسب و ثبت شود.

وی خاطرنشان کرد: در دولت مردمی با تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور مبنی بر بازسازی و نوسازی شبکه های بهداشتی، رویکرد از درمان‌محوری به سمت پیشگیری محوری تغییر یافته که از برنامه های مهم وزارت بهدشت محسوب می شود.

عین اللهی ادامه داد: اولین اقدامی که رئیس جمهور در شروع به کار دولت سیزدهم دستور داد، مدیریت و کنترل کرونا بود که در آن زمان با کمک همین بهورزان و با شروع گسترده واکسیناسیون با کار جهادی و شبانه روزی و با پیگیری رئیس جمهور، حجم زیادی از واکسن وارد کشور شد و در عرض چهار ماه پوشش واکسیناسیون کرونا به عدد قابل توجهی رسید به طوری که در روز حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن تزریق می کردیم و به عنوان یکی از کشورهای موفق از سوی سازمان بهداشت جهانی معرفی شدیم و ۶ نوع واکسن نیز در ایران تولید شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه راهبردی وزارت بهداشت به عنوان عدالت و تعالی به ویژه با سند ابلاغیه رهبر معظم انقلاب و سند تحول دولت مردمی و سایر اسناد بالادستی پیگیری شده که در آن بازسازی و نوسازی نظام شبکه های بهداشت از نکات مهم بود که با مشارکت همه نخبگان و صاحبنظران این بخش تدوین شد.

وی اضافه کرد: در ابتدای دولت، چهار هزار و ۴۰ پروژه بهداشتی نیمه کاره داشتیم و بسیاری از خانه های بهداشتی نیمه کاره یا استیجاری بودند که به عنوان یکی از کارهای مهم خود در دستور کار قرار دادیم تا در این مدت بتوانیم طرح ها را به اتمام برسانیم و بعد از ۲ سال نیمی از پروژه ها را انجام دادیم و نزدیک به ۲ هزار پروژه بهداشت و درمان افتتاح شد.

عین اللهی اعلام کرد: ۷۰ درصد این پروژه ها عمدتا در مناطق محروم کشور قرار دارد و این از افتخارات ماست که نتیجه توجه رئیس جمهور به مناطق محروم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان داشت: برنامه بهره‌مندی از نیروهای انسانی متعهد و متخصص از دیگر دستاوردها بود که بر اساس آن چهار هزار و ۳۰۰ بهورز در این مدت استخدام شد و برای استخدام ۶ هزار و ۵۰۰ نیروی بهداشتی نیز مجوز دریافت شده است.

وی بیان کرد: در مورد تجهیزات لژستیکی و وسایل نقلیه با وجود کمبودها، دولت حدود ۵۰۰ خودروی با قابلیت تردد در مناطق کوهستانی، روستایی و صعب العبور و پنج هزار و ۴۰۰ موتور سیکلت در این مدت خریداری و بکارگیری کرده است.

عین اللهی افزود: در ۶ ساله قبل از دولت سیزدهم هیچ وسیله نقلیه ای به هیچ واحد بهداشتی داده نشده بود و این اقدامات طی ۲ سال گذشته انجام شده و با دستور رئیس جمهور ادامه خواهد یافت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بحث نرم افزاری هم برای بهره گیری بهتر از امکانات مهم در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اولین و مهمترین مساله ای که به آن توجه شد، بحث جوانی جمعیت بود، فاجعه ای که به علت تنظیم خانواده داشتیم و امروز دچار بحران جمعیت هستیم، از وظایف همکاران در همه خانه های بهداشتی، توجه به جوانی جمعیت است، قرارگاهی را با همین محوریت در وزارتخانه ایجاد کردیم و مشابه آن در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل شد.

وی یادآور شد: ارائه آموزش های قبل از ازدواج، ارائه خدمات غربالگری جهت جلوگیری از سقط جنین های سالم، ایجاد شبکه ناباروری در کشور در راستای درمان زوج های نابارور، آموزش و مشاوره فرزندآوری در خانه بهداشت، بیمه رایگان مادران و کودکان و اختصاص آموزش های لازم به بهورزان برای کمک به مادران از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه محسوب می شود.

عین اللهی اظهار کرد: دومین کار مهم در دولت سیزدهم بحث توجه به سلامت خانواده و نظام ارجاع بود که پزشک خانواده را به شکل بومی شده با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی در نظر گرفتیم و هدف ما این است که روند خدمات بهداشتی و درمانی را از درمان محوری به پیشگیری محوری هدایت کنیم و در اینجا نقش بهورزان در خانه های سلامت و بهداشت شهری و روستایی بسیار موثر است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در این زمینه ما نقش فعال داریم و منتظر نمی شویم که افراد بیمار شوند تا به پزشک مراجعه کنند بلکه با تشکیل پرونده سلامت با حضور فعال بهورزان و مراقبان بهداشت در خانواده ها، برای تشکیل پرونده سلامت اقدام می کنیم.

وی ادامه داد: سفیران سلامت را در مدارس، محله ها و خانواده ها لازم داریم، بحث اصلی ما خودمراقبتی و سبک زندگی است که مردم خودشان بتوانند از خودشان مراقبت کنند و اگر بیمار بودند و ما بیماریابی کردیم، شخص از طریق نظام ارجاع به پزشک خانواده یا متخصص مربوطه برای دریافت خدمات درمانی ارجاع شود.

عین اللهی اضافه کرد: اگر این کار انجام گیرد، می توان با حداقل هزینه ها در اقصی نقاط کشور و به صورت رایگان در مناطق محروم خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کرد؛ در این بستر نظام ارجاع الکترونیک تعبیه شده و از طریق پرونده الکترونیک ما می توانیم اطلاعات کافی را داشته باشیم ضمن آنکه توزیع بسته های آموزش برای ارتقای سواد سلامت، خود مراقبتی، واکسیناسیون، سلامت مادران و کودکان، سالمندان، جوانی جمعیت بسته های کاهش آسیب های اجتماعی نیز در دستور اجرا قرار دارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۹۳ شهرستان در مرحله اول وارد این طرح شده و آثار بسیار خوبی را در جهت پیشگیری و راهنمایی مردم داشته و همکاری خوبی را از سوی مردم داشته ایم.

وی بیان کرد: از دیگر دستاوردها، علاوه بر کرونا، امروزه گواهی حذف بیماری سرخک و سرخچه را از سوی سازمان بهداشت جهانی دریافت کردیم و ما ۲ واکسن "نموکوک" و "روتا ویروس" را که در سال ۹۳ به تصویب رسیده اما تولید نشده بود و باعث نجات بسیاری از انسان ها می شود، تا دهه فجر با کمک شرکت های دانش بنیان تولید می کنیم.

عین اللهی اذعان داشت: یکی از بیماری هایی که امروزه در کشور شاهد آن هستیم و مشکلات بسیاری برای مردم و ما دارد بحث بیماری هپاتیت سی است که با برنامه ریزی در حوزه بهداشت تا ۲ سال و نیم آینده بتوانیم این بیماری را در کشور ریشه کن کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون کشور امروزه ۹۹ درصد در اکثر بیماری هاست و در بالاترین شاخص ها در سطح جهان است، گفت: بهورزان و مراقبان بهداشت خدمات رایگانی را در جهت بهبود تغذیه مادران باردار، کودکان و تجویز مکمل ها دارند و نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان مکمل ها را توزیع کردیم تا این گروه ها از آن بهره مند شوند.

وی توزیع شیر در مدارس را از اقدامات خوب در جهت بهبود تغذیه کودکان به خصوص در مناطق محروم دانست و افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور داریم، سلامت دهان و دندان است، دندانپزشکی را نه فقط به عنوان خدمات درمانی می بینیم بلکه در مناطق روستایی، مراکز جامع سلامت خدمات رایگان بهداشت و درمان با فلورایدتراپی برای کودکان سه تا ۶ سال ارائه می کنند تا از هم اکنون برای مواجهه آنان با مشکلات دهانی پیشگیری شود.

عین الهی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که در خانواده ها می بینیم بحث سلامت روانی و اجتماعی است و باید تشکر کنم که حوزه بهداشت برای اولین بار واحدهای جدید سراج را درست کرد و در این واحدها برای پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی تلاش می شود.

افتتاح همزمان ۱۰۰۰ پروژه بهداشتی در سراسر کشور

به گزارش ایرنا، همایش تجلیل از دستاوردها و تکریم فعالان نظام بهداشت کشور در دولت مردمی با حضور آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور، وزیر بهداشت، معاونان و مدیران وزارت بهداشت و روسای دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شد.

در این مراسم که در مرکز همایش‌های بین‌المللی اجلاس سران تهران برگزار شد، جمعی از فعالان حوزه بهداشت سراسر کشور حضور داشتند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

همچنین در این مراسم، بیش از ۱۰۰۰ پروژه بهداشتی در سراسر کشور به صورت همزمان و از طریق ارتباط زنده تصویری به دستور رییس جمهور، افتتاح شد.

از ابتدای کار دولت مردمی، ۴۰۴۰ پروژه بهداشتی برای بازسازی و تقویت نظام شبکه بهداشت کشور تعریف شده که این تعداد پروژه تا شهریورماه سال آینده، کامل می شود.

همایش تجلیل از دستاوردها و تکریم فعالان نظام بهداشت کشور در دولت مردمی از ۲۵ شهریورماه، آغاز شده و تا ۲۸ شهریورماه در مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادامه خواهد داشت.

برچسب‌ها