به گزارش ایرنا، در پیام روز یکشنبه عابدین خرّم آمده است: خبر مسرتبخش ثبت جهانی روستای کندوان از سوی سازمان جهانی گردشگری، مایه افتخار و مباهات مردم بافرهنگ و تاریخساز آذربایجان شرقی شد.
وی در این پیام آورده است: بیتردید با این اتفاق مبارک، روستای کندوان و آثار گردشگری و طبیعی پیرامون آن، برای مردم دنیا شناختهشده خواهد بود و در آیندهای نهچندان دور شاهد رونق گردشگری و حضور گردشگرانی از نقاط مختلف دنیا در این روستا خواهیم بود.
خرم در پیام خود با بیان اینکه روستای تاریخی کندوان که در فهرست آثار ثبتشده سازمان جهانی گردشگری به عنوان روستای شگفتانگیز ثبت شده و نخستین روستای جهانی گردشگری در ایران است، افزوده است: این روستا جلوهای از تاریخ باشکوه مردمان نجیب و پرافتخار آذربایجان است و امروز همه ما وظیفه داریم از این میراث ارزشمند حراست و پاسداری کنیم.
وی در پیام خود آورده است: به سهم خودم، رویداد مبارک ثبت جهانی روستای کندوان را به همه مردم آذربایجان شرقی و به ویژه اهالی میهماننواز و صمیمی این روستا تبریک عرض میکنم و زحمات همه کسانی را که برای پیگیری و تحقق این مهم تلاش کردهاند ارج مینهم.
به گزارش ایرنا، در پی ارائه پرونده هشت روستا به سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) روستای کندوان آذربایجانشرقی به عنوان نخستین روستای ایران در فهرست بهترین دهکدههای جهانی گردشگری ثبت شد.
تا به امروز ۷۶ روستا از ۴۰ کشور به عنوان بهترین دهکدههای جهانی گردشگری معرفی شدهاند و حالا جمهوری اسلامی ایران نیز با ثبت کندوان در این مجموعه جایگاه ویژهای دارد.
انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است.
سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخص از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است که روستای کندوان توانست امتیاز قابل قبولی را از موارد مذکور کسب کند.
کَندُوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی واقع در شهرستان اسکو است که از پیشینه تاریخی هفت هزار ساله برخوردار است این روستای تاریخی دارای جاذبههای گردشگری است و در ۱۸ کیلومتری شهر اسکو واقع شدهاست و ۶۰۱ نفر جمعیت دارد.
معماری کلهقندی روستای کندوان در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۵۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.