رحیم یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشبینی میشود طی سال جاری در این استان بیش از یک هزار تن محصول انار برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان شود.
وی بیان کرد: بیشترین سطح باغ انار استان اردبیل در شهرستان گرمی با ۸۳ هکتار احداث شده و پس از آن، بیشترین پراکنش باغ انار مربوط به اراضی حاشیه رودخانه قزلاوزن در شهرستان خلخال با ۴۰ هکتار و مناطق مستعد شهرستان پارسآباد و بیلهسوار با ۳۳ هکتار سطح زیر کشت این محصول است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ملس ساوه، بجستان، طارم، سیاه دانه شیراز، قرمز ملس و انار ترش را از جمله ارقام کشت شده انار در استان اردبیل ذکر کرد و گفت: طی سالهای اخیر، کشت باغ انار در اراضی شیبدار با امکان پمپاژ آب به خصوص در حاشیه رودخانه قزلاوزن توسعه قابل توجهی پیدا کرده است.
وی کرم گلوگاه را مهمترین آفت باغات انار ذکر کرد و ادامه داد: این آفت موجب پوسیدگی میوه انار میشود و برای مبارزه با آن باید محصول آفتزده از کف باغ جمعآوری و سوزانده شده و با رعایت بهداشت باغ و عملیات مدیریت فنی باغ، با این آفت مقابله کرد.
یوسفی اظهار کرد: از میوه انار محصولات جانبی از قبیل آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار تهیه و از پوست این محصول نیز برای تهیه رنگهای سنتی و طبیعی استفاده میشود.
به گزارش ایرنا، از پوست انار برای دباغی کردن پوست و از گل آن نیز برای برخی مصارف دارویی و تزئینی استفاده میشود و جوشانده میوه و دانه و حتی پوست انار برای بر طرف کردن برخی از بیماریهای گوارشی و گلو درد استفاده میشود.
استان اردبیل دارای ۴۰ هزار هکتار باغ میوه است که سالانه ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات سردرختی در آنها تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
سطح زیر کشت باغهای دانهدار (سیب، به و گلابی) ۱۴ هزار هکتار و سطح زیرکشت باغهای هستهدار (هلو، شلیل و زردآلو) ۱۶ هزار هکتار است و میوههای ریزهسته مانند توت و انجیر هم در نواحی نیمه گرمسیری استان تولید میشود.
بیشترین محصول سردرختی استان اردبیل سیب است و ۳۰ درصد از باغهای استان به کشت این محصول اختصاص یافته که در شرایط عادی، سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع سیب(قرمز، زرد و سبز) از باغهای استان برداشت میشود.