رحیم یوسفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال بهرغم تمامی ناملایمات طبیعت همچنین شرایط خاص آب و هوایی، سرمازدگی فروردین و تگرگ اردیبهشت و خرداد ماه و به دنبال آن کاهش عملکرد باغات استان اردبیل، انتظار برداشت ۵۰ هزار تن شلیل از چهار هزار هکتار باغات استان را داریم.
وی گفت: عمده شلیل استان از باغات شهرستان پارس آباد برداشت میشود که یکی از مناطق شاخص در تولید محصولات باغی به شمار میرود و اکنون برداشت این محصول از ۲ هزار هکتار باغهای شهرستان آغاز شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: این میوه علاوه بر تازه خوری و عرضه در بازارهای داخلی، امکان صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.
وی یادآور شد: رقم شلیل مغان که از محصول عمده تولیدی استان اردبیل است، دارای شکل گرد و رنگ سرخ، اندازه نسبتا درشت که با وجود گوشت آبدار به شکل خاصی محبوب است.
یوسفی گفت: یکی از دلایل رغبت عمومی برای خرید این شلیل، هسته جدای آن است که میوه را برای مصرف راحت و پذیرایی، مناسب میکند.
وی افزود: عملیات برداشت شلیل از باغات اردبیل اواخر خرداد با برداشت ارقام زودرس مانند سان کینگ شروع میشود و در ادامه با ارقام میان رس مثل سان گلد برداشت ادامه دارد و در نهایت از دهه اول مرداد با انجام کارهای جمع آوری و بسته بندی محصول با ارقام دیرس مثل رد گلد یا همان شلیل مغانی توسط باغداران منطقه به بازارهای هدف ارسال میشود.
به گزارش ایرنا در سال زراعی جاری انواع بلایای طبیعی اعم از خشکسالی، طوفان، سیل و تگرگ خسارتهای سنگینی به باغات و مزارع استان اردبیل وارد کرده است.
نظر شما