اسلام‌آباد - ایرنا - ارتش پاکستان اعلام کرد که یک فروند موشک بالستیک موسوم به «غوری» را با موفقیت آزمایش کرده است. این دومین آزمایش موشکی پاکستان در کمتر از یک هفته محسوب می‌شود.

به‌ گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از روابط عمومی ارتش پاکستان، این کشور پرتاب موشک بالستیک زمین به زمین «غوری» با برد متوسط را با موفقیت انجام داد. گفته می‌شود غوری از سری موشک‌های "سوپرسونیک" نیروی راهبردی هوافضای پاکستان است که برد آن بین ۱۳۰۰ تا ۱۵۵۰ کیلومتر می‌باشد.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده است: پرتاب موفق سامانه تسلیحاتی غوری با هدف آزمایش آمادگی عملیاتی و فنی فرماندهی نیروهای راهبردی ارتش انجام شد.

فرمانده قرارگاه نیروهای راهبردی ارتش پاکستان طی سخنانی استاندارد آموزشی و آمادگی عملیاتی این نیروها با مدیریت ماهرانه سامانه تسلیحاتی در میدان و دستیابی به اهداف عملیاتی و فنی منعکس شده را مورد تاکید قرار داد.

این دومین آزمایش موشکی ارتش پاکستان طی شش روز گذشته محسوب می‌شود. این کشور ۲۶ مهرماه پرتاب موشک بالستیک زمین به زمین «ابابیل» با برد ۲۲۰۰ کیلومتر را با موفقیت انجام داد.

پاکستان با هدف افزایش توان نظامی و دفاعی خود، همواره می‌کوشد تا در زمینه توانایی‌های موشکی و نظامی، از همسایه و رقیب سنتی خود هند، عقب نماند.

به رغم تلاش‌های دوجانبه و بین المللی برای کاستن از تنش‌های میان پاکستان و هند به عنوان تنها قدرت های هسته‌ای جنوب آسیا، روابط این دو همسایه ناسازگار همواره شاهد تنش‌ها و اختلاف های شدید سیاسی و مرزی بوده و این اختلاف‌های کهنه که از سال ۱۹۴۷ تاکنون بر روابط دو کشور سایه انداخته است، تاکنون سبب شده که هند و پاکستان سه بار وارد جنگ تمام عیار شوند.

پاکستان که هند را تهدیدی بالقوه و همیشگی برای امنیت خود می‌داند، سعی می‌کند پا به پای هند توان نظامی خود را تقویت کند و بر اساس گزارش موسسه‌های مطالعات و تحقیقات بین المللی، حتی در برخی زمینه‌ها از جمله در زمینه ساخت سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های پیشرفته، سعی کرده از هند پیشی بگیرد.

پاکستان در زمینه تولید موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به موفقیت‌های زیادی دست یافته است.

این کشور انواع موشک بالستیک و اتمی «شاهین» و موشک کروز «بابر» را در اختیار دارد که از زمین و دریا به سمت هدف شلیک می‌شوند. همچنین به تازگی پیشرفته‌ترین مدل موشک کروز با نام «رعد» نیز در اختیار ارتش این کشور قرار گرفته است که قابلیت شلیک از جنگنده به سمت هدف را دارد.