بهگزارش ایرنا از روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، «حسین محمودی» روز سه شنبه افزود: عملیات پاک سازی، تمیزکاری بدنه آجری، بند کشی دیوارهها و پلاستر گچی با اختصاص ۵۰۰ میلیون ریال آغاز شده است.
وی اظهار کرد: ساختمان بقعه متعلّق به دوره صفویّه و شامل یک بنای آجری مدور است که روی آن گنبد مخروطی ۱۲ ترک دوپوش قرار دارد و با آمودی از کاشی لعابدار فیروزهای و در ساقه آن نقش چهار علی به چشم میخورد.
محمودی افزود: زیر گنبد با گچ، طرحهای گل و بوته نقش بسته و طاقنماهای کم عمق گچی تعبیه شده است و دور تا دور ازاره با کاشی سبز رنگ پوشش داده و کف بقعه نیز سنگ مرمر و دور صندوق، ضریح آلومینیومی نصب شده است.
معاون میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی یادآور شد: این بقعه یک بار در سال ۱۲۷۰ هـ.ق و چندین بار در دوره معاصر مرمّت شده و کاشی گنبد نیز تعویض، و ساقه آن نیز با آهن استحکام بخشی شده است.
وی با بیان اینکه بقعه امامزاده نوح بن موسی جعفر مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار و در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۹۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است اضافه کرد: بنابه متن منبت کاری شده روی صندوق بقعه و نظر اهالی این امامزاده به امامکاظم(ع) منتسب است که امامزاده نوح نوه امام موسیکاظم(ع) است.
شهرستان ساوه دارای ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده است که تاکنون ۱۳۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی و یک مورد نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.