رشت - ایرنا - دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: باید استفاده از ظرفیت زنان در حوزه اجرا مورد بررسی قرار گیرد و از حضور فعال سیاسی و اجتماعی در راستای ارتقای کیفی حقوق زنان استفاده شود.

به گزارش ایرنا، سکینه سادات پاد عصر سه‌شنبه در نشست هم اندیشی با زنان تاثیرگذار استان گیلان با اشاره به آنچه بلوغ فقهی انقلاب اسلامی نامید، افزود: این بلوغ در حوزه زنان نیز باید با هماهنگی چند ضلع مجلس، دولت، حوزه‌های علمیه، مراجع، فعالان فرهنگی، مدنی و اجتماعی اتفاق بیفتد تا مسایل حوزه زنان و خانواده به طور واقعی حل شود و حمایت از زن و کرامت زن در دولت‌های مختلف به شعار سیاسی تبدیل نشود.

وی به نقش پررنگ زنان در جامعه گیلان اشاره کرد و گفت: عاملیت زن گیلان در طول تاریخ همواره وجود داشته است و شاید زنان این دیار با تجربه ترین زنان ایران در میادین اجتماعی، اقتصادی و مولد هستند.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی ادامه داد: زن گیلانی همیشه حضور فعالی داشته که یک الگوی ملموس، محقق و تجربه شده و قابل ارائه به دنیا است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رئیس جمهور برای تحقق بخشی از حقوق ملت و ذیل فصل سوم قانون اساسی تصمیم به استفاده از یک زن وکیل به عنوان نماینده مردم گرفت و این اعتماد برای رسیدن زنان به جایگاه شایسته آنان انجام شد.

پاد افزود: نمی‌توان دم از تمدن دوره انقلاب اسلامی و گام دوم انقلاب زد ولی قدم های محکمی به سوی تمدنی شدن برداشته نشود و ما حضور واقعی زنان را نادیده بگیریم.

وی گفت: هیچ تمدنی بدون زنان تمدن نخواهد شد و پایه های فرهنگی و نرم افزاری هر تمدنی زنان هستند که در قلب واقعی آن قرار دارند.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: امام راحل زن و قرآن را در کنار یکدیگر آدم ساز می دانند و این امر برای جلب توجه افراد نیست بلکه زن را در بطن تمدنی قرار داده اند که ما امروز از آن دم می‌زنیم.

وی اضافه کرد: حق آزادی بیان، حق برپایی اجتماعات و پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان گزاره‌هایی است که در قانون اساسی آمده و ارتباط مستقیم با رسانه دارد اما کشور ما از ۲ بعد رسانه و زن مورد اتهام در دنیا قرار گرفته در حالی که در هر ۲ مورد بضاعت لازم را داریم.

پاد گفت: پیرو ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ به دستور رئیس جمهور کمیته‌ای ویژه برای بررسی این ناآرامی‌ها تشکیل شد و این کمیته پیگیری دقیقی نسبت به حقوق مردم و آحاد شهروندان چه آنها که مدعی هستند مجریان به آنها آسیب زده‌اند چه مجریان قانون که آسیب دیدند، انجام داد.

وی افزود: به عنوان یکی از اعضای این کمیته یکی از ماموریت‌هایم گفت و گو با سه خانواده‌ای بود که فرزندان آنها کشته شدند و گفت و گوی مستقیمی با آنها صورت گرفت که گزارش مفصلی از این دیدارها تهیه و به این کمیته ویژه ارائه خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز در این نشست ایجاد محیط امن، سرشار از آرامش و آسایش در خانواده‌ را از تاکیدات دین اسلام برشمرد.

محمد جلائی افزود: تکریم خانواده از الزامات دینی ما است که باید به آن پرداخته شود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گیلان نیز مروری بر روایت خدمات دولت سیزدهم در حوزه زنان و خانواده داشت و گفت: دولت سیزدهم در امور زنان و خانواده دستاوردهایی داشته است که شاید اولین آنها اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باشد.

زهرا یعقوب‌نژاد یکی از مطالبات ۱۰ ساله حوزه بانوان را اختصاص اعتبار و منابع مالی عنوان کرد و افزود: اختصاص یک درصد از اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی به زنان و خانواده در این دولت محقق شد و در استان گیلان ۲۴ دستگاه مورد رصد قرار گرفت.

وی گفت: در این راستا ۴۰ میلیارد ریال اعتبار از این دستگاه‌ها اخذ شد که باید تا پایان سال در حوزه زنان و خانواده استان هزینه شود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گیلان از تدوین و اجرایی شدن طرح جامع توانمند سازی زنان سرپرست خانوار نیز خبر داد و افزود: کار ویژه دیگری که در استان محقق شد راه اندازی کلینیک حقوقی زنان و خانواده است که با پیگیری کانون وکلای دادگستری استان تاسیس شد و در حال فعالیت است.

همچنین در این نشست جمعی از زنان تاثیرگذار گیلان مسائل و مشکلات خود را در حوزه های مختلف مطرح کردتد.