تبریز - ایرنا- مشاور فرهنگی رسانه‌ای فرمانده کل سپاه بر نلاش دولت سیزدهم برای رفع دغدغه اقتصادی، مبارزه با فساد و مهار تورم تاکید کرد و گفت: باید برای به ثمر رسیدن این اقدامات صبر کنیم، زیرا اکنون در مسیر شتاب قرار داریم. 

به گزارش ایرنا، حمیدرضا مقدم‌فر روز چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی در اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به وجود برخی مشکلات اقتصادی در کشور گفت: برای رفع این چالش‌ها یکسری وظایف بر عهده دولت و یکسری بر عهده بخش خصوصی است و دستگاه‌های دولتی موظف هستند با شتابدهی به فرایندها دغدغه بخش خصوصی را تا حدودی کاهش دهند.

وی با بیان اینکه برخی‌ها به‌صورت عمد با تحمیل بروکراسی اداری سعی در مانع‌تراشی برای رشد اقتصادی کشور دارند گفت: برخی افراد نمی‌خواهند مشکلات ایران حل شود، اما به رغم تمام محدودیت‌ها، اقتصاد ایران رو به جلو بوده و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری هستیم.

وی با تاکید بر جایگاه ویژه آذربایجان شرقی از نظر صنعتی در کشور گفت: آذربایجان‌شرقی استانی فرهیخته و دغدغه‌مند است که در حوزه تولید کم‌نظیر و ویژگی‌های خاص خود را دارد.

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از زحمات بخش خصوصی قدردانی کرد و ادامه داد: اینکه سرمایه‌گذار در کشور مانده و به مردم خود خدمت کند، قابل ستایش است.

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی از قبیل طلا، سکه و زمین، در کوتاه مدت سود بیشتری به همراه دارد، اظهار کرد: تولیدکنندگان با سرمایه‌گذاری بلند مدت، علاوه بر سود، برکت را نیز در سفره خود جاری می کنند.

۹۰ درصد اقتصاد آذربایجان‌شرقی توسط بخش خصوصی اداره می‌شود

جمشید برزگر؛ نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم با بیان اینکه ۹۰ درصد اقتصاد آذربایجان‌شرقی توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، افزود: با توجه به نقش چشمگیر بخش خصوصی در چرخه اقتصادی استان، باید برای تامین مالی سرمایه‌گذاران اهتمام ویژه‌ای صورت گیرد.

وی با اشاره به جایگاه ویژه آذربایجان‌شرقی و تبریز در طول تاریخ در حوزه تجارت، بازرگانی و ارتباطات جهانی گفت: آذربایجان‌شرقی هم در دوران جنگ تحمیلی و هم در شرایط تحریم یکی از مراکز اقتصادی و پل ارتباطی بین ایران و سایر کشورها بوده است.

برزگر با اشاره به قدمت ۱۲۰ ساله اتاق بازرگانی تبریز، این اتاق را یکی از فعال‌ترین اتاق‌ها در تمامی زمینه‌ها دانست.

نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به فعالیت گسترده کمیسیون‌ها در اتاق تبریز گفت: تمامی مسائل و مشکلات بخش خصوصی به صورت تخصصی در نشست کمیسیون‌ها مطرح می‌شود و این گام مهمی در راستای کاهش مشکلات صنعت استان به‌شمار می‌رود.

برزگر همچنین بر لزوم انتصاب مدیران بومی و شایسته‌ در پست‌های مدیریتی تاکید کرد.

۱۵ درصد حقوق معادن استان پرداخت شود

سرهنگ پاسدار حسن صفدری؛ فرمانده بسیج اقشار سپاه استان آذربایجان شرقی هم با اشاره به فرصت‌ها و ظرفیت ها، همچنین چالش‌ها و موانع پیش روی توسعه اقتصادی استان، راهکارهای رفع موانع تولید و بهره‌وری را تشریح کرد.

وی با اشاره به وجود ذخایر بی‌نظیر معادن راهبردی مس و سایر مشتقات آن در استان اظهار کرد: ملی کردن معادن و پیشگیری از خام‌فروشی، زمینه‌ساز فعال کردن صنایع پایین دستی و در نهایت اشتغالزایی پایدار خواهد بود.

صفدری در ادامه خواستار تخصیص ۱۵ درصد حق استان از معادن و یک درصد آلاینده و همچنین توجه جدی به زیرساخت صنعت استان در تراز صنایع راهبردی شد.

وی همچنین بر رفع مسائل و مشکلات بخش کشاورزی اعم از مشکل آب و حامل‌های انرژی تاکید کرد.

مهدی امینی؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز و رئیس خانه صمت استان منشا بسیاری از مشکلات بخش خصوصی را برخی قوانین و بخشنامه‌های خلق‌الساعه عنوان کرد.

وی بر لزوم اجرای اصل ۴۴ و کوچک‌سازی بدنه دولت تاکید کرد.

ضرورت توجه به مزیت رقابتی استان ها

سید باقر شریف‌زاده رئیس شورای راهبردی مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی تبریز گفت: طی پنج ماه فعالیت مرکز پژوهش‌های اتاق، پنج گزارش کارشناسی شده با محوریت بررسی برنامه هفتم توسعه، ارائه راهکارهای کاربردی برای بهبود برنامه هفتم توسعه، بحران آب و احیای دریاچه ارومیه و مباحث انرژی تدوین شده است و گزارش مفصلی نیز در خصوص طرح مشکلات صادراتی که عمدتاً مرتبط با نرخ ارز هستند، در حال تهیه است.

وی با بیان اینکه برخی از افراد در کشور به صورت عمدی یا سهوی چوب لای چرخ صنعت می‌گذارند، بروکراسی اداری و پیمان‌سپاری را یکی از چالش‌های بخش صنعت عنوان کرد و افزود: نمی‌توان با ارز آزاد محصولی را تولید کرد، اما با عرض نیمایی تحویل سیستم داد.

وی با اشاره به نقش مهم تولید در ایجاد اشتغال ، خواستار توجه به مزیت رقابتی استان ها در کشور شد.

رفع چالش های اقتصادی نیازمند تدوین راهبرد است

بشیر جعفری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز نیز در این دیدار اهمیت امنیت غذایی را برابر با امنیت دفاعی دانست و بر لزوم تدوین راهبرد برای رفع چالش‌ها در این حوزه تاکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت احیای دریاچه ارومیه افزود: تاکنون چندین جلسه با محوریت ارائه راهکارهای احیای دریاچه ارومیه درکمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز برگزار و مواردی از قبیل انتقال آب از سایر حوزه‌ها، بارور کردن ابرها، کشت فراسرزمینی، جایگزینی دامداری سنتی و صنعتی با کشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه و ایجاد کمربند سبز طرح شده است.

محمدجعفر صالحی؛ مسئول بسیج تجار اتاق بازرگانی تبریز هم با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در راستای مهار تورم و رشد تولید گفت: بخش خصوصی تمام توان خود را در راستای رفع چالش‌های اقتصادی کشور انجام می‌دهد و قطعا همراهی دولت می‌تواند راهگشای بسیاری از چالش‌ها در این زمینه باشد.

وی با اشاره به فعالیت کمیسیون‌های مختلف در اتاق بازرگانی تبریز و شناسایی مشکلات و ارائه راهکارها به صورت کارشناسی شده در این جلسات و به‌دنبال آن طرح دغدغه‌های بخش خصوصی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی افزود: از زمان آغاز به کار کمیسیون‌ها در دور جدید هیئت نمایندگان اتاق تاکنون ۳۷ جلسه برگزار شده است که خروجی آن‌ها ۲۱۸ مصوبه است.



در این نشست فعالان اقتصادی استان به بیان دغدغه‌های خود پرداخته و خواستار طرح آنها در نهادهای بالادستی شدند.