به گزارش روز جمعه ایرنا، سیدمهدی نیازی در دیدار با فعالان اقتصادی آذربایجانشرقی در اتاق تبریز افزود: به همین دلیل دولت و وزارت صمت در حال اصلاح برخی قوانین در راستای حمایت از فعالان اقتصادی است.
وی اظهار کرد: حرکت از خامفروشی و نیمه خامفروشی و تبدیل آن به صادرات محصولات از اولویتهای اصلی دولت است و در این زمینه امتیازات ویژه ای در آینده نزدیک به صادرکنندگان اعطا می شود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هوشمندسازی قاعده ثبت سفارش پیگیری می شود، گفت: قاعده دولت و این وزارتخانه این است که نمایندگانی از بخش خصوصی در جلسات و تصمیمگیریهای مهم در حوزه اقتصاد حضور یابند.
نیازی با اشاره به اصلاح قانون مالیات مستقیم به منظور توسعه سرمایهگذاری، ادامه داد: نوسازی ماشینآلات صنعتی و ناوگان حمل و نقل عمومی، از طریق واردات تجهیزات و خودروهای کارکرده ضروری است.
مهمترین خواسته بخش خصوصی از دولت، ایجاد اعتماد بین این بخش و بخش دولتی است
رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در نشست با اشاره به پیشینه آذربایجانشرقی در حوزه تجارت و صنعت گفت: اتاق بازرگانی تبریز اولین اتاق بازرگانی کشور است و تبریز مکتب اقتصادی خاص خود را دارد.
یونس ژائله با بیان اینکه ۹۰ درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است، افزود: در زمان کنونی چهار هزار واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد و در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، معادن و گردشگری دارای ظرفیت های بالایی است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه موقعیت راهبردی آذربایجان شرقی و قرارگیری آن در مسیر جاده ابریشم، جایگاه ویژهای به استان داده است، خواستار راهاندازی خط آهن جلفا- نخجوان برای دسترسی به بازارهای چین و روسیه شد.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از تولید داخلی، مهمترین خواسته بخش خصوصی از دولت را ایجاد اعتماد بین بخش خصوصی و دولتی عنوان کرد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه موقعیت راهبردی آذربایجان شرقی و قرارگیری آن در مسیر جاده ابریشم، جایگاه ویژهای به استان داده است، خواستار راهاندازی خط آهن جلفا- نخجوان برای دسترسی به بازارهای چین و روسیه شد.
ژائله، با اشاره به اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی استان از قدیمیترین ناوگانهای حمل و نقل در کشور محسوب میشود، بر ضرورت تقویت این بخش تاکید کرد.
وی کمبود منابع بانکهای استان، ناترازی در تامین برق، آب و گاز و مشکلات لجستیکی را از چالشهای صنعتگران در این استان اعلام کرد و خواستار استفاده از نخبگان اقتصادی و ظرفیتهای ایرانیان خارج از کشور در حوزه سرمایه گذاری و رونق اقتصادی شد.
در این جلسه، فعالان اقتصادی استان خواستار برقراری مجدد معافیتهای مالیاتی و گمرکی برای واردات ماشینآلات صنعتی، ارایه برنامههای کارشناسی شده برای جذب مردم به سرمایهگذاری، کاهش نوسانات قیمت ارز، حمایت ویژه از فعالان و صادرکنندگان فرش و اعمال مشوقها و رفع تعهدات ارزی فعالان این حوزه، اصلاح برخی قوانین از جمله بحث جریمه در شهرکهای صنعتی و تفویض برخی اختیارات در حوزه صنعت و تجارت به استانها شدند.
چاره اندیشی در تامین منابع آبی و تجهیز زیرساخت های برق واحدهای صنعتی، تامین نقدینگی و رفع خلا نقدینگی در بخش کشاورزی، رفع مشکلات صنعت فولاد، رفع تعهدات ارزی، حل بروکراسی های زاید اداری و ممانعت از قوانین خلقالساعه از دیگر خواسته های فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی از دولت بود.
نظر شما