تهران- ایرنا- سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه‌ای به داوطلبان در مورد کارنامه‌های کاغذی یا دستکاری در کارنامه آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ هشدار داد.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، سازمان سنجش آموزش کشور در این اطلاعیه اعلام کرد: به اطلاع داوطلبان و خانواده‌های عزیز آنان می‌رساند اطلاعات معتبر در مورد نتایج و کارنامه‌های آزمون‌ها از جمله آزمون سراسری بر اساس نمرات کسب شده توسط داوطلبان و منحصراً در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده و قابل استناد است و کارنامه‌های کاغذی تحت هر عنوان، فاقد اعتبار بوده و قابل استناد نیست.

بر اساس این خبر، در روزهای اخیر برخی افراد در کانال‌ها و گروه‌های مجازی با استفاده از برخی نرم‌افزارهای گرافیکی یا شگردهای متقلبانه اقدام به فریب داوطلبان و خانواده‌های آنان و ارائه کارنامه‌های کاغذی جعلی یا دستکاری در کارنامه‌ آزمون‌ آنها کرده اند.

در این اطلاعیه آمده است: از داوطلبان انتظار می‌رود از مراجعه یا پرداخت وجه به این افراد و شبکه‌های کلاهبرداری یا عضویت در کانال‌های تقلب در فضای مجازی خودداری کنند. بار دیگر تأکید می‌شود نتیجه و کارنامه معتبر در آزمون‌ها صرفا از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قابل دسترسی و مشاهده است و ثبت نام داوطلبان پذیرفته شده نیز بر اساس اطلاعات الکترونیکی ارسالی در سیستم بین دانشگاه و سازمان سنجش آموزش کشور امکان‌پذیر است و هرگونه کپی یا پرینت کاغذی فاقد اعتبار است.

پیگرد قانونی اقدامات شبکه‌های کلاهبرداری در این زمینه مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مصوب در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایرنا، آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو نوبت دی ماه ۱۴۰۱ و تیرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در پنج گروه آزمایشی ریاضی، انسانی، هنر، تجربی و زبان صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه (۲۹ و ۳۰ دی سال ۱۴۰۱) با حضور ۹۷۸ هزار و ۴۶۰ نفر در ۴۱۷ شهرستان، ۵۸۵ حوزه اصلی و ۲۰۴۱ حوزه فرعی برگزار شد و داوطلبان به رقابت با یکدیگر پرداختند.

نوبت دوم این آزمون نیز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۱۴ و ۱۵ تیرماه ۱۴۰۲) با حضور یک میلیون و ۱۱۰ هزار داوطلب و در ۴۱۷ شهرستان و ۶۶۲ حوزه امتحانی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به همراه ۱۹۵۵ حوزه فرعی برگزار شد.

در این آزمون برای نخستین بار سوابق تحصیلی داوطلبان طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش بر اساس نتایج امتحانات هماهنگ و کشوری با تأثیر قطعی ۴۰ درصدی برای سه گروه اصلی آزمایشی شامل علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و تأثیر قطعی ۲۶ درصدی برای گروه‌های زبان‌های خارجی و هنر اعمال شد.

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۲ با اعلام نمرات خام، نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) و نمره کل سابقه تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ اعلام شد.

پس از آن کارنامه علمی (حاوی نمره کل نهایی، رتبه، سهمیه و وضعیت بومی) شرکت‌کنندگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (نوبت‌های اول و دوم) در ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد و داوطلبان تا هفتم شهریورماه فرصت داشتند انتخاب رشته کنند. نتایج نهایی کنکور نیز ۱۴ مهر اعلام شد.