به گزارش ایرنا، جواد مشایخ شامگاه سهشنبه در جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان گیلان اظهار کرد: تلاشهای انجام شده تاکنون در این زمینه رضایت بخش نبوده، هر چند شرکتهای دانش بنیان ما محصولات بسیار پیشرفتهای تولید میکنند اما باید به دنبال تجاری سازی و یافتن بازار برای این تولیدات باشیم.
وی اضافه کرد: تمرکز ما در کنار ستادهای توسعه و فناوری بر تکنولوژی نوظهور مانند زیست فناوری و نانو فناوری است و در دوره جدید ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان را به عنوان نمادهای جدید در ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعال کردیم.
مشایخ تصریح کرد: تاکنون برنامهها و سهم عمده منابع در مرکز کشور متمرکز بود و شاخص اعطای تسهیلات و تعداد شاغلین در شرکتهای دانش بنیان، فاصله معناداری با بقیه استانها داشت لذا با تمرکز زدایی و آمایش نوآوری توجه ویژه ای به این بخش صورت گرفت.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: استان گیلان پتانسیل بسیارخوبی در شرکتهای دانش بنیان دارد لذا تقاضا و انتظار است به شرکتهای دانش بنیان استان کمک و مساعدت لازم انجام شود.
وی نخبگان را سرمایههای اصلی کشور دانست و تاکید کرد: مهاجرت نخبگان دغدغه اصلی کشور است ولی ما امروزه از مهاجرت نخبگان به مهاجرت استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان رسیدهایم. دیگر فرد مهاجرت نمیکند بلکه دانش فنی، تیم، سرمایه و تکنولوژی از کشور خارج میشود اگر از خروج آنها جلوگیری نشود به آیندگان خیانت کردهایم.
مشایخ ادامه داد: پتانسیل و محصولات خوبی درخصوص شرکتهای دانش بنیان در گیلان وجود دارد و این استان در تراز ملی ازجایگاه بسیار برجستهای برخوردار است.
مشایخ ادامه داد: گیلان به عنوان یک استان ساحلی و مرزی باید با شرکتهای دانش بنیان در سایر استانهای مرزی ارتباط برقرار کند و به بازار داخلی فکر نکرده و از مزیتهای جغرافیایی خود برای تسریع صادرات استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: از لحاظ زیرساخت با آنکه پارک علم و فناوری گیلان از قدیمیترین هاست اما فضای شایستهای در اختیار ندارد و با مشکل در تملک زمین و واگذاری آن به شرکتهای دانش بنیان مواجه است که باید برای آن چاره ای اندیشید.
اولویتهای پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ باید با شرکتهای دانش بنیان باشد
استاندار گیلان با بیان اینکه اولویت پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ باید با شرکتهای دانش بنیان باشد، گفت: شرکت شهرکهای صنعتی نیز در واگذاری سهمیه زمین به کارخانهها اولویت را به شرکت دانش بنیان داده و مراحل الحاق را برای فعالیت شرکت های دانش بنیان مد نظر قرار دهند.
اسدالله عباسی در این جلسه اظهار کرد: منطقه آزاد انزلی نیز در این بخش با توجه به محدودیت زمینی که در شهرک صنعتی خود دارد و وجود واحدهای تعطیل با اعلام فراخوانی به متقاضیان دانش بنیان توجه ویژه داشته باشد.
وی از اتاق بازرگانی گیلان نیز خواست همایشی با حضور ۸۶ شرکتهای دانش بنیان برگزار کند.
وی گفت : تجار و فعالان اقتصادی زمینه عرضه کالاهای تولید شده دانش بنیان و صادرات آنها را فراهمکنند.
وی اضافه کرد: پارک علم و فناوری نیز در نشست با نخبگانی که ایده کارآفرینی دارند امتیاز ویژه برای آنان درنظر گیرد و در حمایت از نخبگان، تسهیلاتی موجود این بخش را از طریق رسانه ها اطلاع رسانی کند.
وی خواستار آسیب شناسی مهاجرت نخبگان شد و افزود: در گیلان باید بستر فعالیت برای نخبگانی که میخواهند ایدههای خود را عملیاتی کنند، فراهم شود.
عباسی خواستار برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه شد و افزود: با انسجام و بهم پیوستگی حلقه های صنعت و دانشگاه می توان به نتیجه مطلوب دست یافت و انگیزه لازم برای جوانان و نخبگان فراهم کرد تا بدانند بعد از فارغ التحصیلی زمینه برای شکوفایی توانمندی هایش وجود دارد.
وی گفت: جوانان باید بدانند ظرفیت ها را برای ظهور و بروز ایدهها و ظرفیت های آنان بکار گرفته ایم در این صورت نگرانی برای سرخوردگی و مهاجرت نخبگان وجود نخواهد داشت.
وی از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای خواست تا بررسی کنند هرجا جوانی مهارت و استعداد کافی دارد در بازار کار، مهارت شان بکار گرفته شود.
وی تصریح کرد: حمایت از شرکتهای دانش بنیان از اهداف مهم کشور، حاکمیت و حکمرانی اسلام است و دولت و نظام دنبال آن هستند تا بستر برای جوانانی دارای خلاقیت و نوآوری فراهم باشد.