رضا محمدیاصل روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تلاشهای مجموعه فرهنگی اداره کل زندانها، مددکاران و همچنین با سخاوتمندی و گذشت خانواده اولیای دم و حضور موثر مقامات قضایی و ریش سفیدان، توانستیم با استفاده از ظرفیتهای لازم این زندانیان را به کانون اجتماع و خانواده بازگردانیم.
وی افزود: بخشش این محکومان به قصاص که باید طی روزهای اخیر شاهد قصاص آنها می بودیم، بسیار ارزشمند و قابل تحسین است و گسترش این فرهنگ می تواند رمزی برای هم افزایی در جامعه باشد.
وی عنوان کرد: ضمن آنکه نجات یافتگان از قصاص قطعی نیز میتوانند با بهره گیری از برنامهها و مهارتهای اصلاحی، فرهنگی و تربیتی که در دوران تحمل محکومیت کسب کردند، برای آیندهای بهتر گام بردارند.
مدیرکل زندانهای گیلان بیان کرد: کنترل خشم و حفظ خونسردی امری است که باید در تک تک افراد جامعه تقویت شود زیرا ریشه بسیاری از جرائم خشن از جمله قتلها عصبانیت و فقدان مهارت کنترل خشم است که انتظار میرود افراد در معرض تهدید، بهداشت روانی را جدی بگیرند و آن را مدیریت کنند.
محمدی اصل اضافه کرد: علاوه بر تلاش مسئولان اداره کل زندانهای گیلان در زمینه بخشش محکومین به قصاص که فقط طی امسال 10 محکوم به قصاص را نجات داد ایجاد اشتغال و فراگیری حرفه برای زندانیان نیز بخشی از عملکرد این مجموعه است.
وی خاطرنشان کرد: براین اساس ۸۵ کارگاه تولیدی راه اندازی شده که حدود ۲ هزار زندانی در رشتههای مختلفی همچون پرورش گل، گیاه و قارچ، برق، لولهکشی، صنایع دستی، جوشکاری، معرق و سایر حرفهها مشغول بکار هستند.
وی در ادامه گفت: یکی از اهداف مهم آن است که ۷۵ درصد از محکومین حاضر در زندان لاکان رشت در کارگاهها حضور یافته و برای آنان زمینه اشتغال فراهم شود که طبق پیشبینی های انجام شده حدود ۵۰ درصد از زندانیان تا پایان امسال در این کارگاهها مشغول بکار می شوند.