سعید طالبی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد؛با ثبت این دست بافته سنتی عشایرنشینان، کهگیلویه و بویراحمد پایلوت تولید گلیم سوزنی در کشور معرفی شده است.
او ادامه داد: گلیم سوزنی بیشتر در شهرستان های گچساران، دنا و کهگیلویه تولید می شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: پیش از این صنایع دستی دستی دیگری از مردم استان مانند توردوزی،پرده گلیمی،چهل گره اعلایی،دست دوزی روی پارچه،جاجیم بافی،گلیم مشته،گلیم نقش برجسته،زیورآلات معطر و سیاه چادر بافی در فهرست آثار ملی ثبت شده بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۸۰اثر معنوی مردم این استان شامل بازی های محلی، غذاها، خوراکی ها، بازی های محلی و ابزار مورد نیاز زندگی روستایی و عشایر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی عنوان کرد: ثبت ملی آثار معنوی راهبرد میراث فرهنگی برای پیشگیری از به فراموشی سپرده شدن و احیای صنایع دستی، بازیها، آیین و سنتهای مردم است.
وی تاکید کرد:۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی در استان شناسایی شده که این هنرمندان در جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبدبافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی مهارت دارند.
سالانه ۲۱۸ هزار متر مربع انواع صنایع دست بافت در کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود که هنرمندان شهرستانهای دنا و گچساران بیشترین سهم را در تولید دارند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۳۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.