به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «انسان و مسیرهای پیش رو؛ ایمان، کفر و گمراهی» سومین جلد از سلسله کتابهای دریچهای به حقیقت دنیا است که به شیوهای نو به تبیین معارف دینی پرداخته است و ادامهدهنده راه کسانی است که در سبک بیان معارف دینی تحویل آفریدهاند. در این کتابها تلاش شده با ادبیاتی ساده و روان متنی مستند، علمی و دقیق ارائه شود. متنی که در عین علمی بودن، خشک و آکادمیک نیست.
در جلد سوم این مجموعه با عنوان انسان و مسیرهای پیش رو بحث ناتمام جلد دوم پیگیری و مباحث جدیدی مطرح میشود. نویسنده در این جلد از این سلسله کتاب به این مسئله می پردازد که هرچند خدا مربی و مدبر است ولی نوع دریافت برنامه تربیتی از جانب خدا به متربی (بنده در حال تربیت) بستگی دارد. در دنیا هر انسانی سه مسیر پیشروی خود دارد و درک هر تدبیر در زمینه رنج یا رزق یا سایر عرصه های زندگی، نیازمند درک صحیح از عملکرد انسان هاست.
جلد اول این مجموعه با عنوان اینجا هتل نیست تلاشی برای تبیین ضرورت پرداختن به نظام تکوین و تشریع در فهم معارف دین است. در جلد دوم این مجموعه با عنوان صحنه گردان دنیا به این سؤالات پرداخته میشود که آیا مدرسه دنیا که ما صبح تا شب در آن زندگی میکنیم و با مشکلاتش درگیر هستیم، مدیر و مدبری هم دارد؟
این سه جلد در سلسله مباحث دریچه ای به حقیقت دنیا مقدمه ای بر کل بحث است و جلدها و حلقه های بعدی هم با موضوع «رنج» و «رزق» عرضه خواهند شد و درنهایت، در آخرین نسخه، منظومه نسبتا جامع و کارآمدی از معارف دینی را به مخاطبان ارائه کند.
قسمتی از متن کتاب
گناهکاران معترف
اگر این گمراهی بیشتر شود و مومن نه از روی استخفاف و جسارت، بلکه از روی هواپرستی، زیاد گناه کند، عملا وارد وادی گمراهی میشود. دراین صورت، این دسته از مومنان گروهی از گمراهان شمرده میشوند؛ چون در بسیاری از اوقاتُ زندگی، نه مومناند و نه کافر و این دسته همان گروهی هستند که ابتدای بحث در روایت امام صادق(ع) به آنها اشاره شد؛ آنجا که امام به حمزه بن طیار فرمود: مردم شش دستهاند و فرمود: بنویس (دسته سوم اعتراف کردند به گناه خویش و بیامیختند کردار خوب را با کردار بد» و در روایت دیگر امام این گروه را در دسته گمراهان قرار داد. امام باقر(ع) فرمود: «الَّذِینَ خَلَطُوا عَمَلًا صالِحاً وَ آخَرَ سَیِّئاً».
(دسته سوم از مردم) همانهایی که به تعبیر قرآن، به گناه خویش اعتراف کرده و کردار خوب را با بد آمیخته اند، مردمی مومن اند که در ایمانشان مرتکب گناهانی میشوند که مومنان آن گناهان را عیب میدانند و از آن کراهت دارند؛ پس اینها هستند که خداوند درباره آنها میفرماید:« امید میرود خداوند توبهشان را بپذیرد». از این روایت نیز فهمیده میشود که اگر مومنانی ضمن انجام برخی اعمال خوب، دچارگناهانی شوند که زشتی خاصی دارد و مورد انزجار مومنان است – و البته به گناهکار بودن خود هم معترف هستند – وارد دسته گمراهان شده اند. شاهد این مساله؛ همان روایت حمزه بن طیار است که وحشی، غلام ابوسفیان را به خاطر قل حمزه سید الشهدا و اسلام آوردن بعد از آن، در همین دسته جای میدهد (صفحه ۱۲۷ و ۱۲۸)
کتاب انسان و مسیرهای پیش رو؛ ایمان، کفر و گمراهی نوشته وحید لحمی و فرزاد یوسفی در هزار نسخه و ۲۱۰ صفحه در تابستان ۱۴۰۲ منتشر شد.