۲ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۴۲
کد خبر: 80873064
T T
۰ نفر

غدير اعلان همگاني ولايت پذيري

۲ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۴۲
کد خبر: 80873064
غدير اعلان همگاني ولايت پذيري

قم- پيامبر آينده نگر اسلام در واقعه غدير وظيفه ولايت پذيري مومنان را با معرفي امام علي(ع) به عنوان جانشين و وصي خويش ترسيم كرد و با ابلاغ پيام رسالت خويش بر پايبندي به آن از مردم بيعت گرفت.

به گزارش ايرنا، پيامبر(ص) از همان آغازين روزهاي ابلاغ پيام رسالت، بر امامت و پيشوايي پس از خود تاكيد ورزيد، و جاي جاي، در مواضع مختلف در درازناي بيست و سه سال رسالت با تعبيرهاي مختلف، پيشواي پس از خود را با ويژگيهاي والا به گونه اي معين براي مردم معرفي كرد.

پيامبر پيشواي اول شيعيان را به مردم معرفي كرد كسي را كه از كودكي تحت تعليم خويش و وحي الهي قرار داده بود و در مكتب ربوبي تاديب و تربيت كرده بود، اولين كسي كه به نبوت حضرت رسول (ص) ايمان آورد، علي (ع) بود، كه در سن هفت سالگي با آن حضرت نماز جماعت خواند و اكثر اوقات علي (ع) در خدمت رسول اكرم (ص) ‏سپري مي شد، آن حضرت نيز مهرباني ها و محبت‏هاي ابوطالب را كه در زواياي قلبش انباشته بود در دل علي منعكس مي ساخت و فضائل اخلاقي و ملكات نفساني خود را سرمشق تربيت او قرار مي داد و تا پايان عمر آماده جانبازي و فداكاري در راه حق و حقيقت شد.

همچنين آن بزرگوار در تمام جنگ‌هاي زمان حضرت رسول(ص) غير از جنگ تبوك، مشاركت داشت و بيشترين پيروزي‌ها به دست برومند و تواناي آن حضرت نصيب اسلام و مسلمين شد.

امام علي (ع) در تمام دوران عمر پر بركتش، بر جميع علوم و فنون ظاهري و باطني آشنا و مسلط بود و معجزات و كرامات بي شماري از آن امام مظلوم، 'چه در زمان حيات و چه پس از آن' واقع و صادر شد، كه اكثر دانشمندان شيعه و سني و بلكه دانشمندان ديگر مذاهب در كتاب‌هاي مختلف خود ذكر كرده‌اند.

آن حضرت در اجراي حق و عدالت و قانون و طرفداري و حمايت از مظلومان و محرومان، همچنين مبارزه با بي‌ عدالتي و برخورد با ظالمان و چپاولگران، قاطع و سختگير بود به گونه اي كه احاديث بسياري در شان و عظمت آن امام مظلوم وارد شده است.

در تاريخ نقل شده است: پيامبر در بخشي از خطبه غدير در جانشيني امام علي (ع) فرمود: 'اي مردم! من امر خلافت را به عنوان امامت و وراثت در نسل خود تا روز قيامت به وديعه مي سپارم، و من ابلاغ كردم آنچه را مامور به ابلاغش بودم تا حجت باشد بر حاضر و غائب و بر همه كساني كه حضور دارند يا ندارند.'

پيامبر فرمود: 'من مولاي هر كه هستم اين علي هم مولاي اوست،خدايا دوست او را دوست بدار و دشمنش را دشمن بدار هر كه او را نصرت كند كمكش كن و هر كه او را وا گذارد خوار و زبونش بدار.'

پيامبر اكرم (ص) در خطبه غدير نه تنها به معرفي امام علي (ع) پرداخت بلكه سلسله امامت را نيز معرفي كرده و حسن ختام هستي را كه با آخرين وصي او و ظهورش تحقق مي يابد نيز به مردم آن زمان، بلكه به بشريت گوشزد كرد و با صوت جلي فرياد كشيد: 'اي مردم! به راستي من نبي، و علي وصي من است. بدانيد كه آخرين امامان ما مهدي قائم است. بيدار باشيد او غالب بر اساس دين، او انتقام گيرنده از ظالمين، او فاتح قلعه ها و منهدم كننده آنها، و كشنده هر قبيله اي از اهل شرك است. اوست كه انتقام دوستان خداي عزيز و جليل را مي گيرد و دين خدا را ياري مي كند.'

و پس از آن دستور فرمود كه مسلمين دسته دسته خدمت آن حضرت كه داخل خيمه‏اي در برابر خيمه پيغمبر نشسته بود رسيده و مقام ولايت و جانشيني رسول خدا را به او تبريك گويند و بعنوان امامت بر او سلام كنند.

پيامبر اسلام بدين سان در تداوم روشنگري ها و اعلام حق ها، در نهايت تدبير و آگاهي و در ميان ده ها هزار انسان آمده از اقاليم قبله به حج تا به دستور حق تعالي ولايت و خلافت علي(ع) را رقم زد آن روز هيچ كس در اين حقيقت ترديد نكرد، و در اينكه پيامبر(ص) علي(ع) را با اين عبارت ها به ولايت و امامت منصوب ساخت ترديدي روا نشد.

همچنين واقعه و حديث غدير در كتاب هاي شيعه و بسياري كتاب هاي اهل سنت نقل شده است، حديث غدير از مشهورترين و بلند آوازه ترين احاديث نبوي است، كه بسياري از محدثان و عالمان بر استواري بلكه تواتر آن تاكيد كرده اند چراكه غدير، تداوم رسالت محمد (ص) در ولايت علي (ع) است. غدير، عيد پيمان و ميثاق و عهد است. غدير، عيد عدالت و رهبري است.

همچنين روايات بسياري از معصومين در اين باره به يادگار مانده است، از فاطمه زهرا (س) يگانه دختر رسول اكرم(ص) و همسر امام علي (ع) پرسيدند كه آيا رسول خدا (ص) پيش از رحلتش درباره امامت امير مومنان علي(ع) چيزي فرمود؟ آن حضرت در پاسخ فرمود: 'عجبا! آيا روز غديرخم را فراموش كرده ايد؟'

امام صادق (ع) پيشواي ششم شيعيان نيز در باره جايگاه اين عيد بزرگ فرمود: 'هرگاه در اين روز، برادر مومن خود را ملاقات كردي، بگو: شكر خداي كه ما را به اين روز گرامي داشته و از مومنان و وفاداران به پيماني قرار داده است كه با ما بسته و ما را از منكران و تكذيب كنندگان روز قيامت قرار نداده است'

امام رضا (ع) نيز فرمود: 'در اين روز به يكديگر تبريك و تهنيت بگوييد و هرگاه برادر مومن خود را ملاقات كرديد، بگوييد: سپاس خدايي را كه ما را از تمسك كنندگان به ولايت امير مومنان علي(ع) قرار داده است'.

عيد غدير به عنوان يكي از بزرگ ترين و مهم ترين اعياد شيعيان است كه مردم به ديد و بازديد رفته و اين روز را به يكديگر تبريك گفته و جشن مي گيرد و با ولايت پذيري از آموزه هاي اسلامي تبعيت مي كنند.ك/4

/8138/ 553 / 380