جهانبخش صادقیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: از این تعداد، ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نهال گونههای جنگلی و ۳ میلیون نهال برای مناطق بیابانی و مرتعی است.
به گفته وی نهالهای تولید شده در نخستین سال اجرای طرح مزبور در گلستان در ۶۰ نهالستان بخش خصوصی و هفت نهالستان دولتی بوده که جزو استانهای پیشرو در کشور به شمار میرود.
وی یادآور شد: امسال به منظور نظارت بر حسن انجام کار، توزیع نهالها مکان محور و دارای شناسنامه خواهد بود و توسط سامانه «ساتک» به صورت جدی به مراحل کاشت و داشت نهالهای تحویل شده توسط کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان نظارت میشود.
صادقیان خاطرنشان کرد: برای انتخاب عرصه برش شهرستانی توسط ۱۳ اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تابعه استان برای پوشش ۱۴ شهرستان انجام شده و کار کاشت نیز به طور رسمی از ۱۶ آذر ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با سراسر کشور آغاز میشود.
وی با بیان اینکه برای اجرای طرح مزبور با ۳۸ دستگاه مرتبط مکاتبه انجام شده است، گفت: دستگاهها، نهادها و ارگانها، عموم مردم و بهرهبرداران برای استفاده از نهال تولید طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دراستان باید درخواستهای خود را به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها ارائه دهند.
به گفته وی برش نهالهای توزیعی در استان ۵ میلیون ۱۵۰ هزار اصله از جمله یک میلیون و ۷۰۰ اصله برای زراعت چوب، یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله برای جنگلکاری در اراضی ملی، یک میلیون اصله برای مرتع و بیابانزدایی، ۱۲۰ هزار اصله برای ایجاد فضای سبز در حاشیه جادههای ارتباطی، ۱۰۰ هزار اصله برای بازسازی محدوده معادن، ۲۰۰ هزار اصله برای کارخانهها و زمینهای واقع در شهرکها و نواحی صنعتی، ۳۰۰ هزار اصله برای شهرداریها، ۱۰۰ هزار اصله برای توسعه فضای سبز در اختیار نیروهای مسلح، ۱۰۰ هزار اصله برای ایجاد بوستانهای روستایی و ۵۰ هزار اصله برای اجرای طرح پویش مردمی است.
صادقیان یادآور شد: این اداره کل برای عملیاتی شدن طرح مزبور در استان، تفاهمنامه همکاری با ۱۳ دستگاه استانی از جمله آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر و بسیج و ۲۷۲ تفاهمنامه شهرستانی بسته شده است، براساس گزارش مسوولان منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، تعهد تولید نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برای سال ۱۴۰۲ در این استان شمالی، ۵ میلیون و ۳۰۰ نهال جنگلی، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بیابانی و ۲۰۰ هزار اصله گونههای مرتعی تعیین شده است.
نهالستانهای استان گلستان ظرفیت تولید نهال در هر سه بخش احیا و غنی سازی عرصههای جنگلی، توسعه فضای سبز و زراعت چوب و مرتعی را دارند. اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور از یک سند پشتیبان برخوردار بوده و این سند توسط دفتر شورای عالی جنگل و با همکاری معاونت امور جنگل تهیه و در اختیار صاحب نظران، اساتید، مدیران و مرکز تحقیقات جنگلها و مراتع قرار گرفته است.
گلستان با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۱۳۰ هکتار از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و جنوب با سمنان همسایه است. این استان مرزی دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و گرم است و منابع طبیعی متنوعی شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار و دریا دارد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.