به گزارش ایرنا، حامد یزدی مهر روز دوشنبه با اشاره به وقوع حادثه تلخ سیلاب در استان مازندران اظهار کرد: با توجه به اینکه استان تهران از شمال با مازندران همجوار است ضروری است درس آموختههای مقابلهای وقوع سیلاب در این منطقه مورد بررسی قرار گرفته و به صورت عملیاتی در خصوص اقدامات پیشگیرانه بکارگیری شود.
وی با بیان اینکه شناسایی و رفع خطرات کانونهای ایجاد سیل یکی از اقدامات مهم در حوزه پیشگیری از وقوع سیلاب محسوب میشود، افزود: بر اساس جز یک بند (پ) ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور، کنترل سیلاب بخشی از مدیریت سیل بوده و نیازمند ارتقای سطح توانمندیها برای هدف مهمتر یعنی پیشگیری و تقویت آمادگی است که بر عهده دستگاههای مربوطه گذاشته شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران بر نقش نظارتی مدیریت بحران در کمیته کنترل و کاهش خطر سیل در استان تاکید کرد و ادامه داد: طبق این قانون از همه دستگاهها میخواهیم اقدامات پیشگیرانه در حوزه مقابله با سیلاب را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
لایروبی مسیلها و رودخانهها ضروری است
وی به لایروبی مسیلها و رودخانههای فصلی اشاره کرد و خواستار نظارت عمومی همه دستگاهها در این خصوص شد و گفت: دستگاهها با نظارت و پایش مستمر مسیلها، انهار و رودخانهها در صدد پیشگیری و کنترل و مقابله با سیلاب باشند.
به گفته وی، دستگاهها همچنین نسبت به به روزآوری تجهیزات و نیروی انسانی خود اطمینان داشته و گشتهای نظارتی را همواره در دستور کار داشته باشند ضمن اینکه در صورت مشاهده هرگونه مخاطره ملزم به ارائه تذکر هستند.
یزدی مهر با بیان اینکه اداره کل مدیریت بحران استانداری تهران بطور جدی اقدامات پیشگیرانه و مقابله با سیلاب دستگاهها را رصد و پایش میکند، اضافه کرد: موضوع اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در حوزه سیلاب از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید از درس آموختههای سیلابهای گذشته بطور عملیاتی بهره مند شویم.
اجرای ۱۶ مانور عملیاتی سیلاب
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران به برگزاری بیش از ۱۶ مانور عملیاتی بمنظور ارتقای سطح آمادگی مقابله با سیلاب در دستگاههای استان تهران اشاره کرد و افزود: در ستادهای شهرستانی استان تهران بیش از ۱۳۰ جلسه پیرامون سیل برگزار شده و پیشنهادات عملیاتی جهت کنترل و مقابله با سیلاب مورد جمع بندی قرار گرفته است.
وی لایروبی رودخانهها، انهار و مسیلها، تقویت سیل بندها، اجرای طرحهای آبخیزداری، مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه و عدم تخلیه نخاله در مسیر رودها و مناطق سیلخیز را مهمترین اقدامات پیشگیرانه در حوزه مقابله با سیلاب دانست.
یزدی مهر تاکید کرد: مردم میتوانند با ساخت و ساز اصولی و استفاده از مصالح ساختمانی مناسب و عدم اتراق و برپایی چادر در مناطق سیلخیز و مسیر رودخانهها و توجه به هشدارها، نقش مهمی در کاهش آسیب و خسارت و افزایش تاب آوری در وقوع سیلاب داشته باشند.