ساری- ایرنا- مرکز کاشت حلزون شنوایی کودکان شمال کشور که در بیمارستان آیت الله روحانی بابل انجام می شود و به باور مسوولان امر موفقیت ۱۰۰ درصدی در این حوزه دارد، برای نوسازی تجهیزات چشم انتظار حمایت خیرین است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جراحی های کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی بابل که با موفقیت های بی نقص انجام می شود. در حال حاضر بخشی از تجهیزات این مرکز نیازمند نوسازی است. مسوولان دانشگاه علوم پزشکی بابل اعلام کردند، با ورود خیرین و کمک ۲۰ میلیارد ریالی به این مرکز که به کودکان شمال کشور خدمت رسانی می کند. تعداد بیشتری از کودکان تحت درمان و جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار خواهند گرفت.

کاشت حلزون شنوایی، بخشی از جراحی گوش و حلق و بینی است که اولین مرکز آن در ایران که از سال ۱۳۷۰ در دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران آغاز شد و امروز شاهد ارایه این خدمت در شمال کشور برای کودکان ناشنوا در بابل هستیم.

روند دریافت مجوز و راه اندازی این مرکز در بابل بسیار پیچیده و سخت گیرانه بوده و سالها به طول انجامیده است. این امتیاز به دلیل پیچیده بودن تنها به مراکز خاصی از سوی وزارت بهداشت اعطا می شود که علاوه بر رشته جراحی گوش، رشته های توانبخشی، شنوایی سنجی و کودکان قوی داشته و از زیرساخت‌ها و تجهیزات با فناوری بالا برای کشف بیماران ناشنوا در ماه‌های اول تولد برخوردار باشند که دانشگاه علوم پزشکی بابل توانست با تهیه همه این زیر ساخت ها موفق به دریافت این مجوز شود.

این نوع جراحی تنها برای کودکانی که ناشنوایی مادرزادی در بدو تولد دارند، انجام می شود و در سنین بالاتر نیز تنها در کسانی که توان گفتار دارند، اما به هر دلیلی به طور مثال برخی از بیماری ها شنوایی هر ۲ گوش خود را از دست داده اند، امکان پذیر است. پس از انجام کاشت حلزون، مراحل توانبخشی، گفتار درمانی و نیز برای بیمار برای مدتی باید انجام می شود.

راه اندازی مرکز کاشت حلزون در بابل، موجب درمان کودکان بسیاری در شمال کشور می شود، که به صورت مادر زادی از نعمت شنوایی برخوردار نیستند و از طرف دیگر این ظرفیت برای دانشگاه علوم پزشکی بابل یک سکوی افتخار محسوب می شود که علاوه بر اینکه مرکز ارجاع بیماران از استانهای شمالی می شود، در زمینه تحقیقاتی و آموزشی نیز موجب پیشرفتهایی در استان و کشور خواهد شد. تعداد بسیار محدودی از مراکز دانشگاهی هستند که قابلیت انجام کاشت حلزون شنوایی را دارند.

نیاز ۲۰ میلیارد ریالی

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت : نوسازی تجهیزات مرکز کاشت حلزون شنوایی کودکان شمال کشور که در بیمارستان آیت الله روحانی بابل انجام می شود، چشم انتظار کمک ۲۰ میلیارد ریال خیرین است.

سید علی مظفر پور ادامه داد :مرکز کاشت حلزون شنوایی بابل نیازمند تجهیزات مته های جراحی، هندپیس جراحی straight و Curve، Nerve detector برای "مانیتورینگ" و پایش حین عمل که تمام موارد فوق باعث افزایش کیفیت، دقت و سرعت عمل جراحی می گرددنیازمند است.

وی ادامه داد : دستگاه شنوایی سنجی ASSR و ABR که برای ارزیابی و تشخیص کم شنوایی در نوزادان و کودکان بکار می رود از جمله تجهیزات مورد نیاز این مرکز است که نیازمند نوسازی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه روند دریافت مجوز و راه اندازی این مرکز در بابل بسیار پیچیده و سخت گیرانه بوده و سالها به طول انجامیده است بیان داشت : این مرکز برای خدمت رسانی مطلوب به کودکان ناشنوای شمال کشور نیازمند کمک خیرین است.

به تهران مراجعه نکنید

در این پیوند عضو شورای عالی کاشت حلزون کشور با بیان این که، جراحی های کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی بابل ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز انجام می شود، گفت: هموطنان شمال کشور برای درمان این بیماری دیگر نیازی نیست به تهران مراجعه کنند.

سید بصیر هاشمی با حضور در بیمارستان آیت الله روحانی (ره) این شهرستان بیان داشت: کاشت حلزون از سال ۱۳۷۰ در کشور شروع شد و به دلیل متقاضی زیاد در سراسر کشور توسعه یافت و مراکز مختلفی که توانایی کافی هم از لحاظ دانشگاهی هم از لحاظ نیروی انسانی و نیروی تخصصی داشتند شروع به کار کردند.

این مقام مسوول اضافه کرد: با توجه به جایگاه بابل در حوزه پزشکی و همچنین نیاز منطقه و پیگیری های مستمر دانشگاه علوم پزشکی بابل، راه اندازی مرکز کاشت حلزون در این شهرستان در دستور کار کمیته عالی کاشت حلزون کشور قرار گرفت که با نظر مثبت با راه اندازی این مرکز موافقت شد و در اردیبهشت ۱۴۰۰ در این دانشگاه شاهد انجام نخستین عمل کاشت حلزون بودیم.

رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: ۲ سال بعد از افتتاح مرکز کاشت حلزون بابل، ۸۸ عمل کاشت حلزون در این مرکز انجام شده است که آمار بسیار خوبی است.

وی با اشاره به اینکه دیگر نیازی نیست هموطنان دارای بیماران شنوایی از شمال به تهران بیایند، افزود: منطقه ای که تحت پوشش مرکز کاشت بابل خواهد بود استان های مازندران، گلستان، سمنان و شهرهای همسایه را تحت پوشش قرار می دهد.

هاشمی با اشاره به اینکه هزینه هر "ایمپلنت کاشته شده" برای هر بیمار حدود ۱۳ هزار دلار است، گفت: خوشبختانه در ایران این عمل با حمایت دولت به صورت رایگان برای بیماران انجام می شود.

این مقام مسوول با بیان این که در بین بیمارانی که در بابل شنوایی خود را به دست آوردند، کودک سندرومیک و همچنین ۲ قلو هم دیده می شود، بیان کرد: با توجه به گروه خوب و هماهنگی و همکاری بین تیم جراحی، شنوایی شناسی، گفتار درمانی، بیهوشی و اتاق عمل خدمات در این حوزه با کیفیت خیلی خوب و سطح استاندارد های بین المللی در حال انجام است.

هاشمی با بیان اینکه تاکنون در سطح کشور ۱۵ هزار عمل جراحی کاشت حلزون در مراکز مختلف انجام شده است، گفت: بسیار مایه خرسندی است که در بابل در مدت ۲ سال تعداد قابل توجهی کاشت حلزون انجام شده که نشان دهنده تجربه و اعتماد به نفس بالا و همدلی بسیار خوب گروه کاشت حلزون می باشد.

عضو شورای عالی کاشت حلزون کشور با ضمن بیان این مطلب که هزینه کاشت حلزون توسط دولت رایگان شده است، بیان داشت: از خیرین کشور تقاضا داریم در زمینه تجهیز دستگاه ها و ابزار جراحی، مراکز کاشت حلزون شنوایی را حمایت کنند.

دانشگاه علوم پزشکی بابل که مستقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران است، هفت بیمارستان شامل مرکز آموزشی درمانی شهید یحیی نژاد بابل، شهید بهشتی، آیت الله روحانی، کودکان امیرکلا، شهید رجایی بابلسر، مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه زهرا، ۱۷ شهریور مرزیکلا و نیز دو کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید مرکزی بابل و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید خشرودپی دارا می باشد که سالانه ۷۰ هزار بیمار در این بیمارستان ها بستری می شوند.