مهدی تیموری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه تاکنون تلفاتی از گونههای جانوری بر اثر سیل در این ذخیرهگاه گزارش نشد، گفت: یک قطعه هوبره و یک قطعه شاهین توسط محیط بانان در مسیر سیل زندهگیری و در طبیعت رهاسازی شد.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین برآوردها بارندگی شدید همراه با جریان یافتن سیل اواخر هفته گذشته در کنار داشتن فواید فراوان برای سرسبزی حیات وحش، ۴۶ میلیارد ریال به زیرساختها و مسیرهای دسترسی این ذخیرهگاه زیست کره خسارت زد.
تیموری ادامه داد: رودخانه دوغ که از دل پارک ملی گلستان میگذرد یکی از مسیرهای اصلی سیل اخیر بود که طغیان آن باعث خسارت به بخشی از درختان قطور بستر رودخانه بر اثر رسوبات جریان یافته از مناطق بالادستی شد.
وی افزود: علاوه بر آن لوله گذاری آبشخورها در بعضی مناطق پارک ملی گلستان در جریان سیل، تخریب و به بخش زیادی از جادههای دسترسی و مسیرهای منتهی به پاسگاههای محیطبانی هم خسارت وارد شد.
به گزارش ایرنا، بارندگی و وقوع سیلاب سهشنبه گذشته باعث بروز خسارات زیرساختی به مناطق شرقی استان از جمله شهرستان گالیکش، آزادشهر، کلاله و گنبدکاووس شد.
پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت نخستین پارک ایران است که سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه محیط زیستی کره زمین به ثبت رسید.
این ذخیرهگاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و البته رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاهها و اکوسیستمهاست و رویشگاههای تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی و قوچ و میش، رویشگاههای هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاههای کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونههای پلنگ ایرانی و کل و بز است.
گونههای جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است و بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.
این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.