همدان- ایرنا- مدیر امور عشایر استان همدان گفت: برای تنوع بخشی به درآمد عشایر استان در راستای ایجاد شغل های غیر از دامداری، تسهیلات بانکی و دوره های آموزشی برای اخذ مجوز و راه اندازی مشاغل متنوع از جمله زنبورداری و کشت گیاهان دارویی فراهم شده است.

جعفر کاویانی دلشاد روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای زنان عشایر نیز کلاس های صنایع دستی برگزار شده است ، افزود: از ابتدای سال تاکنون هزار و ۸۰۰ نفر روز دوره آموزشی در رسته های شغل های اعلام شده ، برای عشایر برگزار شده است.

وی ادامه داد: با رایزنی های انجام گرفته، از محل وام های تبصره ۱۸و ماده ۵۲ در ۶ ماه اول سال ۱۶۰ میلیارد ریال تسهیلات مناسب پرداخت شده است.

مدیر امور عشایر استان همدان یادآور شد: در حال حاضر نیز اعتبار ۵۱ میلیارد ریالی تسهیلات بانکی با شرایط مناسب برای عشایر در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: در راستای کشت گیاهان دارویی شامل موسیر، گشنیز و بابونه در مراتع استان، مکاتبات لازم با مرکز تحقیقات کشاورزی در عرصه گیاهان دارویی انجام شده است و پیگیر راه اندازی صنایع خرد، فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی در استان هستیم.

کاویانی دلشاد از عشایری که در کشت گیاهان دارویی علاقه مند هستند، خواست به اداره امور عشایری مراجعه و با شرکت در دوره های آموزشی از تسهیلات بانکی استفاده کنند.

وی ادامه داد: در زمینه صنایع دستی و گردشگری نیز فرصت بسیار مناسب برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی و نیز انتقال فرهنگ بومی سنتی طوایف عشایر استان فراهم است که در این این زمینه در طی ماههای اول سال تعدادی سیاه چادر و غرفه صنایع دستی در نمایشگاهای استان و سایر استان ها مانند تهران ایجاد و برگزار شده است.

مدیر امور عشایری استان همدان با بیان اینکه تعداد ۱۹۰ نفر روز دوره آموزشی صنایع دستی برگزار شده است ، افزود: در کمیته فنی گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی پیشنهاد شد که عشایر برای کشت سایت الگویی و سایت نوآوران گیاهان دارویی ورود کرده و ضمن بررسی کشت نسبت به ترویج کشت های مورد تایید مانند کشت بابونه، کنگر، گشنیز، سیاه دانه و موسیر اقدام کنند.

وی یادآور شد: همچنین امسال حدود ۳۰۰ هکتار گیاهان دارویی در مراتع و اراضی دیم عشایر کشت شده و با رایزنی با بخش خصوصی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی مقرر شد خرید ضمانتی نیز انجام شود.

براساس آخرین آمارهای منتشر شده، جمعیت عشایری استان همدان ۱۳ هزار و ۸۸۰ نفر است که در قالب حدود سه هزار و ۹۰۰ خانوار در ۱۲ کانون عشایری سکونت دارند.

۱.۲ درصد از جمعیت عشایری کشور در استان همدان حضور دارد.