اهواز- ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سالانه به طور متوسط در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور، طرح مقابله با بیابان‌زایی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا عباسعلی نوبخت روز یکشنبه در حاشیه نشست پویش مردمی تولید و کاشت یک میلیارد نهال در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: طرح مبارزه با بیابان‌زایی در مساحتی به میزان سه میلیون هکتار در بازه زمانی پنج سال آغاز شده است.

طبق گفته مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشورعرصه‌های بیابانی در سال حدود ۶۰۰ میلیون دلار به کشور در بخش های مختلف خسارت وارد می کند.

وی با بیان اینکه برش‌های استانی این طرح نیز مشخص شده افزود: در قالب این طرح از ظرفیت خیران، مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و اعتبارات تخصیص یافته استفاده خواهد شد.

تولید و کاشت ۲۵۰ میلیون اصله نهال در سال

نوبخت ادامه داد: طبق دستور رییس جمهور از سال گذشته پویش مردمی تولید و کاشت یک میلیارد نهال در مدت زمان چهار سال کلید خورد که در قالب این طرح باید سالانه ۲۵۰ میلیون اصاله نهال کاشته شود.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این تعداد نهال با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی تولید می‌شود و از ظرفیت مردمی برای کاشت نهال بهره گیری خواهد شد، همچنین برخی وزارتخانه‌ها نیز در این پویش فعال شده‌اند.

وی با اشاره به اقدامات خوب برخی استان‌ها در تولید نهال تصریح کرد: نهال در استان‌هایی از جمله خوزستان، بوشهر و کردستان در سال گذشته تولید و کشت آن آغاز شده است.

نوبخت ادامه داد: طرح‌های آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار کشور از اراضی کشور انجام نشده که این سازمان آمادگی دارد در مدت ۱۰ سال آنها را به سرانجام برساند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: متاسفانه در برنامه هفتم توسعه، اجرای طرح‌های آبخیزداری برای ۲۰ میلیون هکتار لحاظ شده در حالی که سازمان منابع طبیعی توانایی اجرای ۴۰ میلیون هکتار را دارد.

احیای ۵۰ میلیون هکتار مراتع منابع طبیعی کشور

وی افزود: احیای ۵۰ میلیون هکتار از ۸۴.۰۴ میلیون هکتار مراتع منابع طبیعی کشور در دستور کار است.

نوبخت بیان کرد: حفظ پوشش گیاهی مراتع در قالب این طرح با اجرای برنامه‌های مختلف از جمله ساماندهی چرای دام مد نظر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: نظام‌نامه مردمی‌سازی حفاظت و توسعه عرصه‌های منابع طبیعی تهیه شده که در قالب این برنامه منابع طبیعی با کمک مردم حفظ می‌شود و از ظرفیت آنها در تمام طرح‌ها و پویش‌ها استفاده می‌شود.

شناسایی و معرفی دانه درشت‌های زمین خوار در کشور

وی در ادامه با اشاره به تشکیل کارگروهی برای مبارزه با زمین خواری در کشور اضافه کرد: به تمامی ادارات منابع طبیعی کشور دستور داده شده تا دانه درشت‌ها و زمین‌خواران کلان را شناسایی و به یگان حفاظت این سازمان معرفی کنند.

نوبخت ادامه داد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نظر دارد تا با این متخلفان برخورد قضایی کند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز یکشنبه در سفر به خوزستان برگزاری نشست پویش مردمی کاشت یک میلیارد نهال و بازدید از نهالستان‌های این طرح را در برنامه خود دارد.