به گزارش ایرنا، تورم نقطهبهنقطه از مقایسه شاخص قیمت کالاها و خدمات در یک ماه با ماه مشابه سال قبل از آن محاسبه می شود.
ناصر فخر موحدی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون نرخ تورم نقطه به نقطه در کشور به طور میانگین ۳۹.۲ درصد گزارش شده است.
به گفته وی؛ نرخ تورم ماهانه فروردین ماه در خراسان شمالی ۱.۹ درصد بود که این رقم در مهرماه امسال ۱.۸ درصد ثبت شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: نرخ تورم سالانه امسال در خراسان شمالی بر اساس اعلام مرکز آمار، ۵۰.۲ درصد است که این رقم در فروردین ماه امسال ۵۵.۴ درصد بود.
وی گفت: در مجموع امسال جایگاه استان به لحاظ نرخ تورم سالانه بهبود یافته است و در هفت ماه گذشته از رتبه چهار در میان استان های کشور به رتبه هشت رسیده است.
وی با بیان اینکه تشدید نظارت بر بازار کالا و خدماتی که بیشترین تاثیر را در افزایش تورم دارد، توانسته است نرخ تورم را بهبود دهد.
افزایش ۶۲ درصدی تولید ناخالص داخلی استان
فخرموحدی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به رشد ۶۲ درصدی تولید ناخالص داخلی استان گفت: این شاخص از ۳۰۶ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال در سال ۹۹ به ۴۹۶ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت.
وی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان از ۴۲.۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۴۵.۲ درصد در تابستان سال جاری افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری استان از ۹.۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۵.۱ درصد در تابستان سال جاری کاهش یافت.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی با ۲۸۷ واحد صنعتی فعال با سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان دارد که افزون بر چهار هزار و ۵۰۰ کارگر در این واحدهای صنعتی اشتغال دارند.
اکنون حدود ۳۰ هزار واحد صنفی شامل بیش از پنج هزار و ۵۷۰ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد ارائه خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی و سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی در خراسان شمالی زیر نظر ۱۴۰ اتحادیه صنفی این استان فعالیت دارند.
سهم اشتغال خراسان شمالی در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است و سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.