به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی سازمان، "جعفر رحمانی" در این زمینه افزود: ۲۵ پروژه بهرهوری از سوی استان به سازمان ملی بهرهوری ارسال شد و در نهایت ۱۰ طرح مورد قبول این سازمان قرار گرفت که پروژههای خط سبز آبرسان، اتاق شیشهای، بازار آب و نصب کنتور هوشمند جزو طرحهای مورد تایید برای استان در حوزه آب است.
وی طرح خط سبز آبرسان را یکی از مهمترین طرحها در حوزه بهرهوری استان دانست که در این طرح صنایع از پساب و فاضلاب به جای آبهای کیفی استفاده خواهند کرد.
رحمانی با بیان اینکه بخش عمدهای از لولهگذاری این طرح انجام شده است، افزود: یکی از نکات مهم و قابل توجه در پروژه خط سبز آبرسان توجیه کردن صنایع برای استفاده از پساب است که میتواند بهرهوری در حوزه آب صنایع و استان را بالا ببرد.
معاون آمار و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، هوشمند سازی چاههای کشاورزی و صنعتی را از جمله پروژههای بهرهوری استان معرفی کرد و گفت: این طرح باعث بهرهوری آب به ویژه در بخش کشاورزی خواهد شد.
رحمانی از اتاق شیشهای و بازار آب به عنوان آخرین پروژه در حوزه بهره وری آب نام برد و خاطر نشان کرد: در اتاق شبشهای همه منابع و چاهها کاملا شفاف از سوی مردم و مسئولان رصد میشود.
وی در خصوص نحوه فعالیت بازار آب در استان، گفت: در این طرح به جای اینکه آب با بهرهوری پایین مورد استفاده قرار گیرد، میتواند توسط فرد دیگری که بتواند با آن ارزش افزوده بیشتری را تولید کند، مشروط بر اینکه آسیبی به بخش اولیه وارد نشود، خریداری شود.
وی با بیان اینکه دو راه مهم برای دولت در زمینه ارتقای بهره وری وجود دارد، تصریح کرد: دولت ابتدا باید قیمتها را اصلاح کند تا مصرفکنندگان مجبور به افزایش بهرهوری شوند و دوم اینکه باید باوری را به وجود بیاوریم که منفعت این اقدامات در بلند مدت به همه مردم جامعه خواهد رسید.
به گفته معاون آمار و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، استفاده از وسایل کاهنده آب در خانوارها و آبیاری زیر سطحی از پروژههای آینده یزدِ بهرهور خواهد بود.