به گزارش ایرنا، حجتالاسلام " عبدالرضا محیالدینی " روز یکشنبه در نشستی با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد و جمعی از مسئولان و فعالان فرهنگی افزود: مکانهای تاریخی و فرهنگی همراه با برگزاری جشنوارهها یک فرصت است که باید همواره با پیوست فرهنگی و دینی و توجه به هنجارها و ارزشها باشد.
وی به جایگاه شهرستان مهریز در حوزه گردشگری و تاریخی استان یزد اشاره کرد و ادامه داد: اگر جشنوارهها بدون توجه به موازین شرعی و فرهنگی برگزار شود نقش خود را درست ایفا نمیکند و باید مسئولان امر برای تحقق مطالبه مردم اقدام کنند.
این مسئول بیان کرد: باید در مکانهای تاریخی، فرهنگی و گردشگری شهرستان در سایه یک برنامه مشخص با همکاری بخشهای مختلف نسبت به تدوین برنامههای فرهنگی اقدام کنند.
محی الدینی بیان کرد: حضور گردشگران به دلیل وجود سه اثر جهانی در شهرستان مهریز موضوع مهم دیگری است که باید برای آنها نیز بر حسب ضرورت برنامهریزی و اقدام کرد.
وی گفت: توجه به امور فرهنگی و معنوی باید همیشه به جد مدنظر مسئولان شهرستان به خصوص در حوزه میراث فرهنگی باشد که بی توجهی به آنها آسیب به همراه دارد.
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد گفت: توجه به امور فرهنگی و داشتن پیوست مناسب جزو برنامههای مهمی است که در استان بیش از گذشته پیگیری میشود.
" سید محمد رستگاری " افزود: در شهرستان مهریز ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه گردشگری و تاریخی وجود دارد که باید با پیوست فرهنگی مورد بهره گیری قرار گیرد.
مهریز یکی از شهرستانهای ۱۲ گانه استان یزد است که در ۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان و در کنار جاده بینالمللی شمال به جنوب کشور( تهران ، بندر عباس ، یزد و کرمان) قرار دارد و از شمال به بخش مرکزی یزد، از شرق به بخش مرکزی بافق و بخش مرکزی شهرستان شهربابک استان کرمان، از سمت جنوب به شهرستانهای خاتم و سیرجان و از سمت غرب به بخش نیر شهرستان تفت و نیز شهرستانهای ابرکوه و تفت محدود است .
ادامه ارتفاعات شیرکوه در بخش غربی شهرستان موجب تشکیل سفرههای غنی آب زیرزمینی و تعدیل هوای آن نسبت به دیگر نقاط استان یزد شده است و یک بخش مرکزی، پنج دهستان به نامهای ارنان، بهادران، تنگ چنار، میانکوه و خورمیز و ۴۶۸ آبادی دارد و ۴۶ روستای بخش مرکزی آن دارای شورای اسلامی و دهیاری مصوب است.
این شهرستان با داشتن آب و هوای مناسب، شرایط بسیار خوبی را برای کشت انواع محصولات باغی و زراعی از قبیل پسته، گردو، بادام، انجیر، آلو، زردآلو، گندم و جو فراهم آورده و یکی از مهمترین مراکز کشت پسته با بیشترین میزان تولید در استان تلقی میشود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.