خرم آباد - ایرنا - فرودگاه شهدای خرم آباد از مجموع ۴۹ فرودگاه دارای پرواز و تحت مالکیت شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، از نظر عملکرد پروازی در رده ۲۲ قرار دارد و به گفته مسوولان استان و کارشناسان از مجهزترین فرودگاه های کشور برای برقراری پروازهای داخلی و خارجی به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امکانات و تجهیزات فرودگاه خرم‌آباد آنگونه که مسوولان فرودگاهی می‌گویند، همتراز با استانداردهای روز دنیا تعریف شده و دارای مجوز مرز خارجی است، اما از این ظرفیت تاکنون استفاده چندانی نشده که یکی از مصادیق آن را می توان عدم انجام سفر به عتبات در طول سال‌های گذشته عنوان کرد.

مسوولان استانی و ملی در ادوار مختلف بارها اذعان کرده اند که فرودگاه خرم آباد از نظر امکانات و تجهیزات پروازی و کمک ناوبری یکی از فرودگاه های برتر کشور به شمار می رود و شرایط لازم را برای برقراری پروازهای مختلف در شبانه روز دارد، اما از این ظرفیت تنها برای برقراری پروازهای "یکی بود یکی نبود" مسیر تهران استفاده می شد و اربعین امسال بالاخره پرواز نجف اشرف در این فرودگاه برقرار شد.

هرچند این پرواز در مسیر برگشت انجام نگرفت و دلیل آن عدم استقبال مسافران عنوان شد، اما نشان داد فرودگاه خرم آباد ظرفیت برقراری پروزاهای بین المللی را دارد و دوم اینکه مسوولان برای نظم در انجام پرواز و افزایش سفرهای این مرکز با جدیت پیگیر هستند.

به جرات می توان گفت حالا فرودگاه خرم آباد به نظم نسبی در برقراری پروازها دست یافته و روال رو به فراز آن طی می شود که افزایش ۲۶ درصدی تعداد مسافران در هفت ماهه امسال گویای این موضوع است.

پروازهای شرکت ماهان و ایران ایر در تمامی روزهای هفته بجز دوشنبه در فرودگاه خرم آباد برقرار می شد که نخستین پرواز شرکت هواپیمایی "چابهار" نیز روز دوشنبه ۲۲ آبان در این مرکز برقرار شد تا وعده دولت برای توسعه هوایی مناطق محروم کشور عملیاتی شود.

برقراری نخستین پرواز شرکت " چابهار" در خرم آباد

معاون توسعه و مدیریت منابع استانداری لرستان در خصوص این پرواز افزایشی فرودگاه خرم آباد گفت: با اعلام آمادگی شرکت هواپیمایی "چابهار" برای برقراری پرواز در این فرودگاه، ۲ سورتی به تعداد پروازهای هفتگی مرکز استان اضافه شد.

علی جهانی افزود: در راستای مطالبات به حق مردم و خرید تجهیزات پیشرفته زمینی در فرودگاه خرم آباد همچنین پیگیری مداوم مسوولان ارشد استان، از دوشنبه ۲۲ آبان پروازهای شرکت هواپیمایی چابهار در مسیر تهران – خرم آباد – تهران برقرار شده است.

وی اظهار داشت: این پروازها با هواپیمای "بوئینگ MD" و دوشنبه هر هفته انجام می شود که ساعت پروازی برای فردا ۲۲ آبان ماه از تهران ۱۲ و از خرم آباد ۱۴ می باشد.

وی بیان کرد: پیش از این در هفته ۱۶ سورتی پرواز در مسیر تهران – خرم آباد – تهران توسط ۲ شرکت هواپیمایی ماهان و ایران ایر انجام می شد و فرودگاه در روز دوشنبه هیچ پروازی نداشت که اکنون با اعلام آمادگی شرکت چابهار، پروازهای روز دوشنبه در خرم آباد دایر می شود.

تحقق وعده دولت برای توسعه هوایی مناطق محروم

بازرس و مسوول پیگیری های ویژه دفتر مرکزی حراست سازمان هواپیمایی کشوری در حاشیه برقراری این پرواز در فرودگاه خرم آباد گفت: وزیر راه و شهرسازی شخصا به حوزه تجهیز و ارتقا هوایی و فرودگاهی مناطق محروم ورود کرده و در همین راستا طی گام اول تعداد سورتی پرواز های استان لرستان ارتقا یافته است.

عباس قنبری افزود: مجموعه دولت و شخص وزیر راه و شهرسازی، ارتقای عدالت دسترسی به خدمات هوایی و فرودگاهی برای استان های محروم کشور را مد نظر دارد که این مهم با جدیت و استفاده از ظرفیت های ناوگان هواپیمایی و زیرساخت های فرودگاهی دنبال می شود.

وی یادآور شد: کمبود پروازهای لرستان با وجود ظرفیت های استراتژیک این استان از دیرباز مورد گلایه مردم این منطقه بود که با پیگیری های مستمر فرهاد زیویار استاندار لرستان و نظر مثبت مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به مردم این دیار تقدیم شد.

وی اضافه کرد: پیگیری ها برای نظم بخشی و افزایش پروازهای فرودگاه خرم آباد منجر به افزایش استقبال مسافران شده است و البته افزایش سفرهای هوایی در این فرودگاه نیز خود منجر به انگیزه مدیران برای پیگیری انجام پروازهای بهتر و بیشتر خواهد شد.

افزایش ۲۶ درصدی استقبال مسافران از پروازهای فرودگاه خرم آباد

به گفته مدیر فرودگاه شهدای خرم آباد استقبال مسافران از پروازهای این فرودگاه طی هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۶ درصد افزایش یافته است و به بیش از ۳۱ هزار نفر رسید، به نحویکه این مدت ۳۱ هزار و ۹۷۹ نفر از طریق پروازهای داخلی و ۱۹۸ نفر نیز به مقصد نجف جابجا شده اند که در مجموع افزایش ۲۶ درصدی داشته است.

علی کاملی گفت: ۴۰۰ سورتی پرواز مسافری در مسیر تهران - خرم آباد – تهران ، پروازهای چارتری در مسیر کرمان و شیراز و ۲ سورتی پرواز در مسیر خرم‌آباد به نجف و بالعکس طی مدت یاد شده توسط شرکت‌های ایران ایر، ماهان،‌ پویا و پارس ایر انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش نشان می دهد.

مدیر فرودگاه شهدای خرم آباد همچنین با اشاره به جابجایی ۲۰۱ تن بار از طریق پروازهای فرودگاه خرم آباد طی هفت ماهه امسال تاکید کرد: این رقم نیز نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۹ درصد بیشتر شده است.

کاملی اضافه کرد: فرودگاه خرم آباد آمادگی لازم برای برقراری پروازهای سیاحتی و زیارتی به شهرهای مختلف و اماکن مقدسه، داخلی و خارجی را داشته و با توجه به مرکزیت فرودگاه نسبت به استان های همجوار، در صورت تداوم پیگیری های مجموعه مدیریت ارشد استان و ورود بخش خصوصی، ظرفیت پذیرش تعداد بیشتری از پرواز به همه مقاصد داخل و خارج از کشور را در هر ساعت از شبانه روز دارد.

وی یادآور شد: هم اکنون فرودگاه شهدای خرم آباد از مجموع ۴۹ فرودگاه دارای پرواز و تحت مالکیت شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، از نظر عملکرد پروازی در رده ۲۲ قرار دارد.

خرید ۱۸۲ میلیارد ریال تجهیزات پشتیبانی پرواز

مدیر فرودگاه شهدای خرم آباد همچنین با بیان اینکه خریداری پله بدنه وسیع برای استفاده در مدل های مختلف هواپیما از مطالبات جدی مردم، رسانه ها و مسوولان ارشد استان بود گفت: ۱۸۲ میلیارد ریال تجهیزات پشتیبانی پرواز (هندلینگ) برای این مرکز خریداری شده و آماده نصب است.

کاملی افزود: در راستای برنامه ریزی انجام شده برای توسعه و رونق لرستان و توجه ویژه استانداری به فرودگاه شهدای خرم آباد، قسمتی از تجهیزات هندلینگ با هزینه کرد بیش از ۱۸۲ میلیارد ریال از محل منابع استانی خریداری و در محل فرودگاه آماده نصب شد.

وی اظهار داشت: تجهیزات خریداری شده برای ارائه خدمات زمینی به هواپیماهای پهن پیکر و کارگو کاربرد دارد و با بهره برداری از آنها گام بزرگی در رونق اقتصادی استان با توسعه صنعت گردشگری و صنایع وابسته به تولیدات کشاورزی، باغی و دامی برداشته می شود.

کاملی گفت: در این راستا یک دستگاه پله بدنه وسیع، یک دستگاه غلتک خودکششی، لیفتراک سه تن، کشنده ۳۲ تن و بابکت با تجهیزات جانبی و یک دستگاه ژنراتور برق زمینی با تجهیزات جانبی ترانس ۲۸ ولت، خریداری شده است.

انعقاد تفاهم نامه ایجاد تاسیسات گردشگری در فرودگاه خرم آباد

وی همچنین اضافه کرد: تفاهم نامه ایجاد تاسیسات گردشگری برای این فرودگاه با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منعقد شد که تلاش در راستای ایجاد و توسعه فعالیت های گردشگری و فراهم نمودن بستر لازم جهت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به منظور بهره‌برداری از امکانات و تاسیسات گردشگری از جمله هتل های فرودگاهی در اراضی تحت اختیار فرودگاه، موضوع این تفاهم نامه است.

وی تصریح کرد: در این راستا ایجاد زمینه های همکاری و مشارکت برای توسعه صنعت گردشگری، راه اندازی و توسعه کسب و کار، اشتغال زایی و افزایش درآمد از طریق جذب سرمایه‌گذار جهت ایجاد هتل و سایر تاسیسات گردشگری در فرودگاه خرم آباد توسط طرفین پیگیری می شود .

مدیر فرودگاه شهدای خرم آباد گفت: تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برای احداث تاسیسات گردشگری در اراضی فرودگاه از جمله تعهدات مشترک طرفین است تا بتوان با انجام این مهم، خدمات رسانی به گردشگران را از بدو ورود به استان و در فرودگاه محقق کرد.

کاملی با اشاره به تجهیز فرودگاه خرم آباد به پیشرفته ترین امکانات و دستگاه های ناوبری و کمک ناوبری گفت: این مجموعه آماده سرویس دهی به شرکت های مختلف هواپیمایی از جمله پروازهای گردشگری است و مشکلی در پذیرش آنها ندارد.

به گفته وی کمیسیون گردشگری لرستان به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان و با عضویت فرودگاه خرم آباد با توجه به ظرفیت های بسیار زیاد تاریخی و طبیعی گردشگری این دیار برنامه های متنوعی را در دستور کار دارد تا سیاست های دولت سیزدهم در راستای توسعه این صنعت محقق شود.