تهران- ایرنا- نماینده جنبش حماس در تهران گفت: ما شاهد تحرکات دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از روز دوم جنگ از طرف رئیس جمهور و آقای امیرعبداللهیان هستیم و این برای ما بسیار ارزشمند است. به اعتقاد من این تحرکات در برابر تحرکات سیاسی مجرمانه آمریکا در منطقه بود.

خالد قدومی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا درباره اجلاس اضطراری ریاض در ارتباط با نسل کشی مردم غزه گفت: حقیقت این است که انتظارات فراوانی از سران عرب داشتیم و متاسفانه این نشست قدری دیر تشکیل شد.

وی افزود: جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه کودکان فلسطینی با سطح حضور دیپلماتیک امت اسلام قابل مقایسه نیست و برای مقابله با رژیم صهیونیستی و جرایم جنگی این رژیم هم‌خوانی ندارد.

نماینده جنبش حماس در تهران با اشاره به قربانیان فراوان جنایات رژیم صهیونیستی عنوان کرد: آیا واقعا امت اسلام نمی‌تواند در برابر دشمن ایستادگی کند؟ آیا جمعیت ۲ میلیاردی جامعه امت اسلامی کم است؟ آیا منابع کمی داریم آیا جایگاه سیاسی کمرنگی در سطح جهان و منطقه داریم؟

قدومی خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان اینگونه نیست بلکه حقیقت این است که مواضع سیاسی و انتظارات مردم فلسطین از امت اسلامی و سازمان همکاری‌های اسلامی حداقل باز کردن دایمی گذرگاه رفح برای ورود کمک‌های پزشکی و انساندوستانه بود.

نماینده جنبش حماس در تهران اظهار کرد: حمایت از مردم غزه امروز نیاز به مواضع سیاسی و دیپلماسی شجاعانه دارد که بتواند جرایم رژیم صهیونیستی را متوقف کند و این رژیم را تحت فشار قرار دهد و منجر به پایان دادن قتل عام و بمباران و رفع محاصره غزه و توقف کشتار و ریختن خون کودکان فلسطین و مردم بی‌دفاع غزه شود.

قدومی بیان کرد: اگر من بخواهم میان مواضع دیپلماتیک و سیاسی امت اسلام و مواضع دیپلماتیک آزادگان جهان مانند بولیوی، کامبوج یا، آفریقای جنوبی با هم مقایسه کنم باید بگویم برخی کشورهای غیرمسلمان و عرب، روابط خود را با این رژیم قطع و یا کاهش دادند و یا تهدید به قطع روابط تجاری خود با این رژیم کردند.

وی ادامه داد: ما امروز در جهان اسلامی ندیدیم که چنین اقداماتی انجام دهند؛ نه قطع روابط سیاسی و نه دعوت سفرا و نه قطع روابط اقتصادی. چرا ما امروز سوخت به اسراییل می‌فرستیم و یا صادرات سوخت را برای این رژیم تسهیل می‌کنیم؟

نماینده جنبش حماس در تهران گفت: حداقل ۴۰ درصد سوخت مورد نیاز رژیم صهیونیستی از ۳۰۰ هزار بشکه نفت روزانه تامین می‌شود و متاسفانه این سوخت از آفریقا و یا از آسیا و یا از بنادر ترکیه به اسراییل می‌آید.

قدومی خاطرنشان کرد: موضع و رویکرد سیاسی و دیپلماتیک مورد نیاز ما از خادم‌الحرمین، مصر و کشورهای دارای وزن ژئوپلتیک بالا در منطقه متفاوت است. مردم غزه برای قبله اول مسلمانان و دفاع از امنیت جمعی امت اسلام در حال دفاع هستند.

نماینده جنبش حماس در تهران عنوان کرد: من نمی‌گویم که جهان اسلام ارتش نظامی برای نجات فلسطین و دفاع از کودکان معصوم ایجاد کند؛ ما می‌گوییم حداقل باز کردن دائمی گذرگاه رفح، قطع روابط و یا تعلیق روابط سیاسی با دشمن، قطع تجارت با رژیم صهیونیستی باید صورت بگیرد.

قدومی گفت: مساله بعدی رفع پرونده‌های قانونی در دادگاه‌های بین‌المللی و محلی برای محاسبات مجرمین و اوباش و رهبران رژیم صهیونیستی به دلیل جرایم جنگی علیه مردم ما است.

وی افزود: ما شاهد تحرکات دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از روز دوم جنگ از طرف رئیس جمهور و آقای امیرعبداللهیان هستیم و این برای ما بسیار ارزشمند است. به اعتقاد من این تحرکات در برابر تحرکات سیاسی مجرمانه بلینکن پاسخ و جواب محکم درخصوص روایت فلسطین و نقل وقایع زمینی و بحران فلسطینیان به جهان اسلام بود.

نماینده جنبش حماس در تهران تصریح کرد: ما دیدیم که چگونه رئیس جمهور در سخنرانی خود در اجلاس سران کشورهای اسلامی مسائل جدی و تهدید غیرمستقیم و مستقیم علیه دشمن و توقف از گسترش جنگ و افتادن در تنش بیشتر در منطقه در صورت عدم توقف جنگ و حل نشدن مساله فلسطین را مطرح کرد.

قدومی بیان کرد: دیپلماسی ایران الگو در منطقه ما است. ما برای فلسطین اقدام عملیاتی دیپلماتیک نیاز داریم مجاهدین شجاع و قهرمان ما در میدان ایستاده‌اند و در مواجهه با رژیم صهیونیستی موفق شده‌اند.

وی گفت: روش‌های دیپلماتیک نیاز به اقدامات عملیاتی از سوی کشورهای اسلامی مانند یک پروژه محکم برای توقف جنگ، باز کردن دایمی گذرگاه رفح و رد هرگونه تلاش آمریکایی‌ها و نیروهای استکبار برای پشتیبانی اسراییل و محکوم کردن تحرکات ددمنشانه نیروهای استکبار علیه مردم بیگناه در غزه دارد.

نماینده جنبش حماس در تهران تاکید کرد: تحرکات دیپلماتیکی که رئیس جمهور و دوستان در جمهوری اسلامی ایران آغاز کردند نیاز به تکرار از سوی کشورهای اسلامی دارد لذا باید به سمت اقدامات عملیاتی برویم.