مهدی حسین پور روز چهارشنبه به ایرنا افزود: بر اساس بند ۱۶ ماده هفت قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، کنترل کیفیت کالاهای وارداتی برای جلوگیری از ورود هرگونه کالای بی کیفیت به کشور و حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخلی از جمله وظایف نظارتی سازمان ملی استاندارد است و در همین راستا با بازرسی های ستادی در صدد ارتقاء فعالیت های نظارتی در تمامی مبادی ورود و خروج کالا در سطح استان هستیم.
مدیرکل استاندارد کرمانشاه در ادامه گفت: به طور قطع استانداردسازی کالا شرط تحقق صادارت در مرزها است زیرا کیفت کالاهای نامرغوب ماندگاری و دوام رقابت را در بازار ندارد.
حسینپور با بیان اینکه توجه به ابعاد کیفی استاندارد بسیار مهم است و استانداردها از لحاظ کمی در وضعیت خوبی قرار دارند، افزود: توجه به توسعه کیفی کالا ضروری است؛ ارتقا کیفیت باید براساس فن آوی های جدید باشد.
صادرات بیش از یک میلیارد دلار کالا ار مرزهای استان کرمانشاه
ناظرگمرکات استان و مدیر کل گمرک کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: در هفت ماه سپری شده از سال جاری یک میلیارد و ۷۲۹ میلیون و ۳۱۲ هزارو ۵۹۱ دلار کالا به وزن چهار میلیون و ۲۶۸ هزارو ۷۱۸ تن از گمرکات استان کرمانشاه به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ از لحاظ ارزش ۱۳ درصد و از حیث وزن رشدی ۱۴ درصدی داشته است.
علیاصغر عباسزاده عمده کالاهای صادراتی از طریق گمرکات استان را میلگرد و آهن آلات،کاشی و سرامیک،میوه و تره بار، سنگهای ساختمانی ،لبنیات ،انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف عنوان نمود.
ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه در ادامه اشاره ای نیز به آمار هفت ماهه واردات گمرکات استان داشت و بیان کرد: در این مدت در مجموع ۶۸ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۹۷ دلار کالا به وزن ۹ هزارو ۷۱۲ تن از طریق گمرکات شوشمی، شیخ صله ، کرمانشاه وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش سه درصد و از حیث وزن پنج درصد کاهش داشته است.
عباسزاده عمده کالاهای وارداتی از طریق گمرکات استان کرمانشاه را پرایمری ریفرمر،دستگاه تولید لبنیات و دیزل ژنراتور،سایبان باغبانی،کاتالیست تری اتیل آلومینیوم،کو پلی اتیل ونیل ستات ،الیاف فیبر نوری،قطعات کوره القایی عنوان کرد.