یادگار احمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نیمه نخست امسال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ به واحدهای تولیدی انجام شد و پرداخت تسهیلات رونق تولید مربوط به ۱۴۰۲ به تازگی با هدف تامین مالی، نوسازی و بازسازی آغاز شد.
وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات رونق تولید مربوط به سال ۱۴۰۲ با معرفی سه واحد تولیدی و صنعتی این استان به میزان ۳۳۰ میلیارد ریال به بانکهای عامل آغاز شد.
وی ادامه داد: دستورالعمل اجرایی تامین مالی بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی سال ۱۴۰۲ از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت باید ابلاغ شود و اکنون به صورت رسمی فرآیند نامنویسی واحدهای متقاضی وام رونق تولید ۱۴۰۲ آغاز شده است.
وی بیان کرد: وام رونق تولید شامل بخشهای مختلف از جمله بنگاههای اقتصادی دارای مجوز از ادارهکل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صنفهای تولیدی و مراکز پژوهشهای صنعتی و معدنی، واحدهای فنی و مهندسی میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان تصریح کرد: واحدهای مشمول دریافت تسهیلات می توانند به سامانه خدمات وزارت صمت مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند تا از طریق کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی و به بانک معرفی شوند.
سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد و ۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت و معدن ٣٧ درصد از اشتغال استان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.