به گزارش خبرنگار ایرنا، صادرات و ارزآوری محرک تولید و شکوفایی اقتصادی است و هموار کردن راه توسعه صادرات نقش دولت را به عنوان تضمین کننده سرمایه گذاریهای موجود و کاهش انحصار پررنگ تر می کند و بر همین اساس از سال ۱۳۷۶ بیست و نهم مهر ماه با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور، به عنوان «روز ملی صادرات» تعیین شد.
نامگذاری یک روز از روزهای سال برای صادرات فرصتی برای تقدیر از فعالان اقتصادی و گوشزدی برای تبادل نظر و پرداختن به گیرها و تنگناها و بررسی راهکارهایی برای تحقق جهش صادرات است و سمنان با توجه به برخورداری از سه منطقه ویژه اقتصادی با چهار هزار هکتار وسعت و فعالیت ۶۷۵ معدن با اشتغالزایی برای ۶ هزار نفر و فعالیت نزدیک به ۲ هزار واحد صنعتی و ظرفیت تولید داروهای دامی، محصولات کشاورزی مانند پسته، انگور، زردآلو و گلهای زینتی از استانهای صادراتی کشور محسوب میشود.
فعالان عرصه تولید در زمینه صادرات از برخی قوانین گلایه و اذعان دارند اگر بیش از ۲۰ هزار دلار فرد به همراه داشته باشد، متهم به پولشویی می شود و ضرورت دارد قوانین بانک مرکزی در زمینه ارزآوری بازنگری شود تا از دغدغههای صادرکننده کاسته شود.فعالان تولید و سربازان جنگ اقتصادی میگویند ایجاد دفاتر استانی گمرک در گذرگاههای خروجی برای تسهیل در صادرات بخش خصوصی استانها یک ضرورت است.
فعالان تولید و سربازان جنگ اقتصادی میگویند ایجاد دفاتر استانی گمرک در گذرگاههای خروجی برای تسهیل در صادرات بخش خصوصی استانها یک ضرورت است، چرا که کالا در گمرک استان پلمب میشود، ولی در گذرگاه خروجی دوباره فک پلمب، بررسی و مجدد پلمب میشود که این روند هزینه مالی اضافه را بر دوش تولیدکننده تحمیل میکند.
شناسایی و نیازسنجی بازار و تولید متناسب با ذائقه بازار رکن مهم در توسعه صادارات محسوب می شود و تحقق این هدف نیازمند برنامهریزی و توجه بیش از پیش مسوولان مرتبط در این بخش است.
حضور در نمایشگاههای بینالمللی راهبردی مهم در بازاریابی و راهیابی به بازارهای جهانی محسوب میشود که اغلب تولیدکنندگان به دلیل هزینههای سنگین شرکت در نمایشگاههایی بین المللی از حضور خودداری میکنند. توجه به رفع این چالش با اقناع و درنظر گرفتن بستههای حمایتی به چرخش چرخ اقتصاد، توسعه صادرات و ارزآوری و رونق کسب و کار تولیدکننده کمک بزرگی است.
بومیسازی طرحهای ملیِ تدوین شده در بخش توسعه صادرات برای اجرا، متناسب با ظرفیتهای استانها و تسریع در انجام کارهای اداری به توسعه صادرات در استانهای دارای ظرفیت صادرات از جمله استان سمنان کمک کننده خواهد بود.هزینه بالای تولید و کیفیت پایین محصولات از مشکلات اساسی در صادرات کالاها محسوب میشود.
البته نباید غافل شد که هزینه بالای تولید و کیفیت پایین محصولات از مشکلات اساسی در صادرات کالاها محسوب میشود که این چالش گریبانگیر صنعت استان سمنان نیز هست و برای رفع این مانع بهروزرسانی فناوری در تولید ضروری است و میتوان بستههای حمایتی و تسهیلاتی در این بخش در اولویت قرار بگیرد.
سمنان یک استان صنعتی و گلوگاه اقتصادی شرق کشور محسوب میشود که از ظرفیتهای زیادی در بخش معدن، کشاورزی، صنعت و تولیدات مرغوب برخوردار است که کمک به تولیدکنندگان استان سمنان در زمینه بازاریابی میتواند ارزآوری قابل توجهی را برای کشور به ارمغان بیاورد.
با توجه به اینکه معرفی استان سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در اتحادیه بینالمللی شهرهای در امتداد جاده ابریشم در کشور چین دستاوردی مهم و فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیتها و رونق گردشگری و اقتصادی و تقویت مراودههای تجاری این استان و کشورمان است ضرورت دارد از این ظرفیت برای توسعه صادرات بهرهبرده شود.
اهمیت معرفی سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در اتحادیه شهرهای جاده ابریشم
با توجه به اینکه معرفی استان سمنان به عنوان «تنها نماینده ایران در اتحادیه بینالمللی شهرهای در امتداد جاده ابریشم» در کشور چین دستاوردی مهم و فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیتها و رونق گردشگری و اقتصادی و تقویت مراودههای تجاری این استان و کشورمان است، ضرورت دارد از این ظرفیت برای توسعه صادرات بهرهبرده شود.
طبق آخرین گزارشها بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کالاهای صادراتی از مبدا گمرک استان سمنان از لحاظ وزنی مربوط به مواد معدنی و مصالح ساختمانی از جمله کائولن، گچ باریت، سیمان، کاشی و سرامیک است.
۶۸۶ کارت بازرگانی از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان صادر و ۴۰۰ کارت نیز از اتاق تهران صادر شده است.
صادرات ۶۲ میلیون دلاری از گمرک استان سمنان
مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: ۱۵ هزار و ۸۱۳ تن کالا به ارزش ۹۲ میلیون دلار به گمرک استان سمنان در نیمه نخست ۱۴۰۲ وارد و ۱۵۱ هزار و ۱۹۵ تن کـالا به ارزش ۶۲ میلیون دلار صادر شد.
مرتضی حاجیاننژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: میانگین ارزش دلاری هر تن کالای صادراتی از مبدا گمرک استان سمنان نیمه نخست امسال افزایش هفت و نیم درصدی داشت.
مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: ۹۷ واحد تولیدی و بازرگانی محصولات خود را از مبدا گمرک استان به نقاط مختلف جهان نیمه نخست ۱۴۰۲صادر کردند.
آمارها به صورت شفاف و واضح گویای ظرفیت صادراتی استان سمنان است، اما با توجه به ظرفیتهای استان در بخشهای مختلف میزان صادرات کافی نیست و برنامهریزی هدفمند، توجه به بازاریابی و تولید با کیفیت به منظور افزایش صادرات مورد توجه قرار بگیرد.
سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد و ۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت و معدن ٣٧ درصد از اشتغال استان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.
نظر شما