به گزارش خبرنگار ایرنا، "حسن بهرام نیا" روز یکشنبه در جلسه کارگروه آموزش و پژوهش فناوری استان ایلام، اظهار کرد: دامداری و کشاورزی پایه و پیشران معیشت مردم استان ایلام است و بر این اساس تحقیق و پژوهش در راستای ارتقای سطح بهره وری در این ۲ بخش بر زندگی و معیشت مردم استان تأثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: برای اولین بار در استان موضوع تحقیق و پژوهش میدانی بخش نفت حوزه جنوب از طریق وزارت نفت به دانشکده صنعت نفت دانشگاه ایلام واگذار شده است.
بهرام نیا تاکید کرد: برای اولین بار در استان پرونده مالیاتی نفت و گاز غرب وارد استان شد که در ۶ ماهه اول سال بیش از یک هزار میلیارد ریال از بابت انتقال این پرونده به استان اختصاص یافت که در حوزه های مختلف از جمله شهرداری ها و دهیاری های استان هزینه می شود.
استاندار ایلام بیان کرد: این اقدام هفته گذشته با رایزنی با مسئولان وزارت نفت انجام و به تصویب رسیده است که ظرفیت و فرصت بسیار گرانبهایی در راستای ارتقای سطح تحقیق و پژوهش در استان و بهره گیری از ظرفیت نیروی انسانی و دانشجویان دانشگاه ایلام است.
بهرام نیا یادآور شد: یکی از اولویت های پنجگانه استان ایلام در حوزه تحقیق و پژوهش، مقوله خودکشی است که همه دستگاههایی که در این حوزه وظیفه دارند باید با استفاده از تحقیق و پژوهش و به صورت میدانی وارد عمل شوند که خودکشی در استان تقلیل پیدا کند.
وی با بیان اینکه البته در استان ایلام و کل کشور موضوع خودکشی نسبت به میزان جمعیت استان سنجیده می شود، گفت: علل خودکشی یک زنجیره است که دلایل مختلفی دارد که به هم پیوسته بوده و انتظار میرود همه دستگاه های اجرایی بر اساس پژوهش و تحقیق میدانی به گونه ای عمل کنند که هم ما و هم مردم نتیجه آنرا در کاهش خودکشی مشاهده کنند.
بهرام نیا ابراز کرد: لازم است در رسانه های استان که در چند وقت اخیر هم اقدامات خوبی انجام شده است در راستای بیان خسران دنیوی و اخروی کسی که خودکشی می کند و از طرفی هم فرهنگ و سیره و روش ائمه اطهار(ع) در جامعه تبیین و نهادینه شود.
استاندار ایلام ادامه داد: بحث خودکشی در استان نباید بیش از حد در سطح ملی برجسته شود، استان ایلام دارای ظرفیت ها و توانمندی های زیادی است که نباید از آن غافل شد و باید در راستای نگاه سرمایه گذران به استان به کشور معرفی کرد که اشتغالزایی و توسعه استان را به دنبال خواهد داشت.
بهرام نیا گفت: اصحاب رسانه و فضای مجازی استان در ۲ سال گذشته در راستای معرفی و بیان ظرفیت ها و برجستگیهای استان از جمله گردشگری، اربعین و نفت و گاز، ایثار و مقاومت و فرهنگ بومی خوب کار کرده اند به طوری که استان ایلام در سال جاری به عنوان پدیده ای نوظهور در حوزه گردشگری شناخته شده که قطعا این امر، اشتغال و توسعه فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: یکی از ظرفیت های بسیار خوب استان ظرفیت های گردشگری مذهبی و گردشگری آثار تاریخی و طبیعت است.
استاندار ایلام با بیان اینکه، اربعین حسینی یک ظرفیت گردشگری مردم پایه است که می تواند محور توسعه استان باشد، گفت: روزانه به طور متوسط ۱۴ هزار زائر از مرز مهران تردد می کنند و این میزان در طول سال به بیش از هشت میلیون زائر می رسد.
در این نشست ۱۲ اولویت پژوهش و تحقیق استان ایلام که از طریق کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری احصا شده بود مورد تصویب قرار گرفت.
همچنین در این جلسه بر اولویتهای پژوهشی استان در حوزههای مختلف، نظیر تنش آبی، اصلاحنژاد دام ...، تقویت سند دانشبنیان توسعه استان و تقویت برنامهی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید شد.