به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن رستمی روز یکشنبه در مراسم تجلیل از صنعتگران و معدن کاران نمونه استان قزوین که با حضور فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران برگزار شد، تصریح کرد: استان قزوین دارای واحدهای تولیدی مهم و مادر است و از مهمترین آنها می توان به لوازم خانگی، شوینده ها، شیشه و سرامیک و همچنین فولاد اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه طی سال های گذشته محصولات تولیدی استان در حوزه صادرات خوب بوده تا جایی که میزان آن پارسال به ۷۰۰ میلیون دلار هم رسید، خاطرنشان کرد: در سال جاری و تاکنون نیز ۲۰۰ طرح صنعتی با حجم ۳۰ همت سرمایه گذاری مورد بهره برداری قرار گرفت که این کار منجر به ایجاد فرصت شغلی برای ۲۰ هزار نفر در سطح استان را نیز فراهم کرد.
رستمی ادامه داد: هم اکنون ۱۳۰ واحد دانش بنیان را در حال بهره برداری داریم و این در حالی است که امسال با برنامه ریزی های صورت گرفته و همکاری مدیریت عالی استان توانستیم ۱۱ واحد صنعتی غیرفعال را احیا کنیم.
سرپرست سازمان صمت قزوین با اشاره به فعالیت ۲۶۸ معدن در این استان، تاکید کرد: میزان ذخایر معدنی در قزوین به ۵۰۰ میلیون تن می رسد و سالانه نیز ۱۱ میلیون تن از این معادن استخراج می شود.
به گفته وی، در حوزه تولید کاشی و سرامیک نیز سالانه ۷۰ میلیون متر مکعب تولید این استان است و سه هزار و ۴۶۰ نفر نیز در این واحدها مشغول به فعالیت هستند.
قانون مشاغل سخت و زبان آور باید اصلاح شود
رییس خانه صنعت و معدن استان قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: در دهه ۷۰ قانونی با عنوان مشاغل سخت و زبان آور تصویب شد که امروز این مساله باعث شده تا هزینههای سنگینی برروی دوش تولیدکنندگان ایجاد شود.
علی اصغر آهنی ها خاطرنشان کرد: امروز به واسطه همین قانون، سازمان تامین اجتماعی مبالغی از تولیدکنندگان میگیرد که حتی به بیمه شده هم نمیدهد، با ادامه این روند در آینده با مشکل نیروهای انسانی در صنایع خود روبرو خواهیم شد.
به گفته وی، قانون مشاغل سخت و زیان آور یک اقدام پوپولیستی (عوام فریبانه) از سوی دولت بود که نقشی در تولید و صنایع نداشت.
این فعال حوزه صنعت ادامه داد: مشکل دیگر صنایع، هزینههای سرسامآور حاملهای انرژی و همچنین قطعی های بدون هماهنگی واحدهای خدماتی نظیر برق و گاز است که این مساله نیازمند مدیریت جدی است.
آهنیها خاطرنشان کرد: از مسوولان ارشد استان قزوین میخواهیم که برای رسیدگی به پرونده تولیدکنندگان در حوزه اجرایی و قضایی با ارایه یک کارت مخصوص و خارج از نوبت برای صنایع و واحدهای تولیدی استان قایل شوند تا ارزشی برای وقت این فعالان باشد.
رییس خانه صنعت در پایان، مشکل انقباض بانکها در حوزه سرمایه ثابت، فقدان مدیریت مناسب در حوزه بورس و نبودن جایگاه ویژه برای صاحبان صنایع را از دیگر موضوعات حایز اهمیت عنوان کرد.
صادرات کشمش قزوین در مقایسه با تولید آن بسیار پایین است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین هم در این نشست تاکید کرد: آمارها نشان میدهد که آمار صادرات کشمش استان تا همین ماه گذشته ۴۰ تن بوده است.
مهدی عبدیان با اشاره به میزان تولید ۵۰ تا ۷۰ هزار تن کشمش در استان قزوین، افزود: ۷۰ درصد صادرات این محصول به کشورهای عراق، ترکیه و امارات متحده صورت میگیرد که از این بازار متاسفانه غافل شدهایم.
وی ادامه داد: مهمترین مشکل صادرات کشمش به خاطر تعهدات ارزی است و ارتباطی هم به سموم به کار رفته در آن ندارد چرا که میزان باقی ماندن آلاینده برای کشورهای آسیای میانه مهم است و برای کشورهایی مانند عراق اولویت ندارد.
گفتنی است، سه هزار و ۶۵۹ واحد صنعتی در استان قزوین وجود دارد که ۱۵۰ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند.