یاسوج - ایرنا - هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد نسبت به ورود یک سامانه بارشی قوی از روز دوشنبه هفته جاری در استان و بارش‌های سیل‌آسا در برخی مناطق این استان هشدار قرمز صادر کرد.

به گزارش ایرنا، سرپرست اداره کل هواشناسی کهگیلویه وبویراحمد گفت: با توجه به رصد الگوهای هواشناسی از روز دوشنبه ساعت ۱۲ تا بامداد روز سه شنبه بارش های شدیدی استان را فرا خواهد گرفت.

علی کرمی روز یکشنبه در جلسه کمیته مدیریت بحران اظهار داشت: کانون اصلی این بارش ها و وضعیت قرمز هواشناسی بیشتر برای شهرهای دهدشت، لنده و چرام پیش بینی می شود.

کرمی تصریح کرد: این سامانه بارشی همراه با رعد و برق، رگبار و شدت باد است.

وی افزود: احتمال بارش برف در مناطق کوهستانی و مسدود شدن مسیرهای ارتباطی وجود دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه وبویراحمد بر آمادگی کامل همه نهادها تاکید کرد و گفت: از روز دوشنبه تا پایان روز سه شنبه همه مدیران در شهرستانها به حالت آماده باش باشند.

علیرضا نیکروز تصریح کرد: نیاز است شهروندان در این بازده زمانی از تردد غیر مجاز در محورهای مواصلاتی و رفتن به کوهستان و تفرجگاه ها جدا خود داری کنند.

وی اظهار کرد: نیاز است نهادهای خدمات رسان از جمله امور عشایر، جهاد کشاورزی راهداری، شرکت برق، هلال احمر، شهرداری ها و اورژانس در این زمان با بازدید میدانی نسبت به رصد وضعیت همکاری کنند.

نیکروز اضافه کرد: مرخصی همه مدیران برای خدمات رسانی بهتر با توجه به صدور هشدار قرمز لغو خواهد شد.

در آخرین سامانه بارشی که قوی ترین بارندگی سال زراعی جاری در استان بود شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی با ۲۸.۳ میلیمتر شاهد بیشترین بارندگی سامانه اخیر تا ساعت ۱۸.۳۰ دقیقه امشب بوده است.

میانگین بلند مدت سالیانه بارش باران در استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۸۰ میلیمتر است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.

هشدارهای هواشناسی دارای سه سطح زرد ، نارنجی و قرمز است، زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر می‌کند به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند، این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند و از سوی دیگر مسوولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد و در این نوع از هشدار پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود، هشدار نارنجی رنگ برای آماده‌باش دستگاه‌های مسوول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار از سوی هواشناسی در زمینه آمادگی مدیریت بحران برای یک پدیده جوی و احتمال خسارت‌های وسیع است که با صدور هشدار قرمز به دستگاه‌های مختلف اعلام می شود که وارد عمل شوند و اقدامام های لازم را برای کاهش خسارات ناشی از وقوع پدیده‌های جوی انجام دهند.