احمدرضا جعفری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این میزان زعفران از سطح ۱۰۰ هکتار اراضی مستعد کشت زعفران در خمین برداشت میشود.
وی بیان کرد: میانگین تولید این محصول از هر هکتار زمین زیرکشت در خمین، امسال چهار و نیم تا پنج کیلوگرم است.
مدیر جهاد کشاورزی خمین، با بیان اینکه این شهرستان در تولید زعفران جایگاه نخست استان مرکزی را دارد ، تصریح کرد: خاک مستعد و آب و هوای نیمه گرمسیری، زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک، محل مساعدی برای کشت و تولید این محصول است.
جعفری گفت: زعفران خمین با توجه به نوع خاک و شرایط آب و هوایی از نظر عطر، رنگ و طعم از کیفیت بالایی در کشور برخوردار است و با استانداردهای لازم مطابقت دارد.
مدیرجهاد کشاورزی خمین اضافه کرد: زعفران از محصولات مقاوم به خشکی است که در سالهای اخیر کاشت آن در خمین بهویژه در بخش مرکزی آن که با کمآبی دست و پنجه نرم میکند، ترویج شده است.
جعفری یادآور شد: با توجه به اهمیت صنایع فرآوری، بستهبندی و بازاریابی زعفران، تشکل مردمی تعاونی زعفران بیش از چهار سال قبل در خمین به منظور خرید طلای سرخ از کشاورزان شهرستان راهاندازی شده است.
وی تاکید کرد: بستهبندی و تجاریسازی زعفران خمین در دستور کار جهادکشاورزی و تعاونی زعفران این شهرستان قرار دارد.
خمین واقع در نوار جنوبی استان مرکزی واقع است و ۱۰۵ هزار نفر جمعیت در این خطه ساکن هستند.
۵۲ درصداز مردم خمین بهرهبردار حوزه کشاورزی هستند و این خطه در تولید محصول زعفران رتبه اول و گل محمدی، لوبیا و عسل رتبه دوم را در استان مرکزی دارد.