به گزارش ایرنا، اصغر باقرزاده روز چهارشنبه در آیین بهرهبرداری از خانه یاریگران استان مرکزی در اراک، افزود: این دانشآموزان در ۱۳ مقیاس آسیب اجتماعی غربالگری شدند و مشخص شد که دانشآموزان چه آسیبهایی دارند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش به تنهایی نمیتواند بار بزرگ تربیت را برعهده بگیرد و نیاز است واحدها و دستگاههای دیگر این نهاد را پشتیبانی کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با یادآوری ارایه آموزش نماد به مدیران مدارس کشور خاطرنشان کرد: این مهم برای جلوگیری از بروز و گسترش آسیبهای اجتماعی برگزار شده و نیاز است در این راستا خانوادهها نیز پای کار آمده تا از بروز آسیبها از جمله فضای مجازی که کودکان و دانشآموزان را تهدید میکند، جلوگیری شود.
باقرزاده اظهار کرد: با بهرهگیری از راههای پیشگیری از جمله خانه یاریگران زندگی میتوان از بسیاری آسیبها جلوگیری کرد.
وی محور کار مراقبت را فعال کردن دانشآموزان دانست و گفت: آموزش و پرورش باید دانشآموزانی را که از لحاظ آسیبهای اجتماعی در معرض خطر قرار دارند شناسایی و برای در امان ماندن آنها برنامهریزی کند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با یادآوری ایجاد ۳۲ خانه یاریگران زندگی در سطح کشور، افزود: در حوزه آسیبهای اجتماعی فعالیتهای متفاوت و متنوعی آغاز شده که یکی از مهمترین فعالیتها ایجاد مراکزی برای توانمندسازی دانشآموزان، خانوادهها، معلمان و مربیان است که آموزشهای لازم با شیوههای متفاوت و متنوع از جمله کلاسهای آموزشی، بازیها، دورهها، تبادل تجارب و آشنایی با عوامل آسیبهای اجتماعی ارایه میشود.
باقرزاده خاطرنشان کرد: خانههای یاریگران زندگی از جمله مراکزی است که این آموزشها را به خانوادهها، دانشآموزان و مربیان ارایه میکند.
وی ادامه داد: ۳۲ خانه یاریگران زندگی در مرحله اول با مشارکت ستاد مبارزه موادمخدر و معاونت اجتماعی و سیاسی استانداری استانهای کشور ایجاد شده و اکنون در تمامی مراکز استانها این خانهها فعال است و به مرور این مراکز در مناطق و نواحی گسترش پیدا میکند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این آیین گفت: آموزش و پرورش در کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است و هیچ وزارتخانهای به اهمیت وزارت آموزش و پرورش در حوزه امنیتی و اجتماعی وجود ندارد.
«محمد امین باقری» افزود: آموزش و پرورش در دولت سیزدهم به جایگاه و اهمیت خود بازگشته است.
وی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی و در راس آنها اعتیاد دانشآموزان و قشر جوان، جامعه را تهدید میکند و سن اعتیاد در حال کاهش است.
رئیس اداره امور تربیتی مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش استان مرکزی هم در این نشست گفت: بزرگترین مرکز خانه یاریگران زندگی با هدف مهارت افزایی برای دانشآموزان، خانوادهها و فرهنگیان و پیشگیری از اعتیاد در این استان افتتاح شده است.
حجت الاسلام «محسن منصوری» افزود: این مرکز در فضایی به مساحت ۲ هزار متر مربع در کانون امام خمینی(ره) اراک فعال است.
۲۲۷ هزار دانشآموز در۲ هزار و ۲۶۹ مرکز آموزشی در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.