تهران - ایرنا - معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طرح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۵ سال تاخیر بالاخره در دولت مردمی به اجرا درآمد و اجرای این طرح که از سال گذشته آغاز شد، دارای نقایصی است که باید پرستاران صبوری کنند تا با هم‌اندیشی مسوولان برطرف شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، عباس عبادی روز چهارشنبه در همایش روز پرستار که در سالن همایش‌های راهور برگزار شد، افزود: طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در سال ۸۶ تصویب شد باید همان سال اجرایی می‌شد؛ نه اینکه ۱۵ سال به تعویق بیافتد. پرستاران باید با صبوری ما را در رفع مشکلات این طرح همراهی کنند و ناملایمات نباید باعث شود مردم در دریافت خدمات سلامت آسیب بینند.

وی با اشاره به تجربه خود به عنوان پرستار بالینی، اظهار داشت: سال ها در مراکز درمانی مشکلات این قشر زحمتکش را احساس کردم؛ از جامعه ۲۵۰ هزار نفر پرستاری درخواست دارم که وزارت بهداشت را در رفع مسائل و پیگیری مطالبات همراهی کنند.

عبادی تاکید کرد: سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت در جهت همگرایی و ارائه خدمات بهتر به مردم برای حل مشکلات مربوط به تعرفه گذاری خدمات پرستاری تلاش می‌کنند.

به گفته وی، از دستاوردهای انقلاب اسلامی علاوه بر رشد شاخص‌های سلامت و بهداشت، جلب مشارکت عمومی و دخیل کردن مردم در اندیشه‌ها و سیاستگذاری‌ها است. همه مردم کشور اجازه دارند در قالب‌های مختلف از جمله سازمان های مردم نهاد، اندیشه‌های افراد را به حاکمیت منتقل کنند.

وی اضافه کرد: سازمان نظام پرستاری بر اساس مدنیت و قوانین تاسیس شده در کنار نظام سلامت به عدالت در سلامت و دسترسی مردم به خدمات پرستاری کمک می‌کند.

به گفته عبادی، نباید نقش و رفتار حرفه‌ای خود را در ارائه خدمات نظام سلامت به مردم فراموش کنیم، اینکه مدام بگوییم پرستار کم داریم یا مهاجرت می‌کنند، در واقع به مردم آسیب وارد می‌شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: در دوره اخیر به عنوان یک فعال صنفی و قبل از مسئولیت در وزارت بهداشت، مشکلات پرستاری را درک می‌کنم و ادبیات خشن در رفتار با حاکمیت و ترویج آن در درون این حرفه جز ناخوشایندی پیامدی ندارد. در کنار سازمان نظام پرستاری هر چند راهبردها متفاوت بوده اما هدف خدمت به مردم است.

تاکید بر اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری

رئیس سازمان نظام پرستاری نیز در این همایش با بیان اینکه همراه مسوولان هستیم، گفت: اما مشکلات و مطالبات قشر زحمتکش را همواره بیان می‌کنیم تا مسوولان به آنها توجه کنند.

محمد میرزابیگی تاکید کرد: باید قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب و دستور رئیس جمهور در مورد این قانون به طور کامل اجرا شود و امیدواریم به گفتمان ما توجه اساسی شود زیرا هزینه این خدمات از بیماران در مراکز درمانی دریافت می‌شود و ضروریست در اجرای این قانون تعلل و خللی وارد نشود.

میرزابیگی اظهار داشت: باید منابع قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بر اساس تصویب مجلس شورای اسلامی از محل سرانه سلامت تامین شود.

به گفته وی، مصوبه لازم در دولت، مجلس و شورای عالی بیمه سلامت درباره تامین منابع و اجرای کامل تعرفه گذاری خدمات پرستاری به تصویب رسیده ولی هنوز نارضایتی در این زمینه وجود دارد و خواهان نظارت بیشتر بر اجرای آن هستیم.

وی تاکید کرد: از مجلس می‌خواهیم امتیاز فوق العاده خاص و حق کار در مناطق محروم به پرستاران تعلق گیرد.