به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نوبخت اژدری در آیین تودیع و معارفه مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، تکمیل طرحهای نیمه تمام پایاب سدها و توسعه کشت گلخانهای را دو اولویت بخش کشاورزی این استان اعلام کرد.
وی بیان کرد: برای اجرای طرح مهار آبهای مرزی و طرحهای نیمه تمام آبیاری در پایاب سدها، تا سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار به استان اردبیل اختصاص یافت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با اختصاص این میزان اعتبار، طرح آبیاری اراضی زراعی در ۴۲ هزار و ۴۳۵ هکتار از پایاب سه سد خداآفرین، عمارت و احمدبیگلو آغاز شد که تاکنون ۹۰ درصد از این طرح به مرحله اجرا رسیده است.
وی افزود: به علت تداوم نیافتن تخصیص اعتبار، اجرای این طرح بزرگ ملی در مدت چهار سال گذشته متوقف مانده ولی امسال ۱۷ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یافته و مسئولیت اجرای آن نیز به خود جهاد کشاورزی واگذار شده است.
اژدری مدت زمان پیش بینی شده برای تکمیل این طرح را ۱۰ ماه و تا آخر شهریور ماه سال آینده اعلام کرد و ادامه داد: طی چهار سال گذشته استان اردبیل از محل توقف اجرا و تکمیل نشدن این طرح متحمل زیان هنگفتی شده است.
وی اضافه کرد: با تکمیل اجرای این طرح، علاوه بر افزوده شدن یک میلیون تن به مجموع تولیدات کشاورزی استان اردبیل، بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد ریال به درآمد بخش کشاورزی استان افزوده شده و ۱۵ هزار و ۷۰۰ خانوار روستایی و عشایری به صورت مستقیم و ۲۰ هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به کاهش منابع آبی و خشکسالی پیاپی در استان اردبیل گفت: در سال زراعی گذشته بخش کشاورزی این استان به علت بروز پدیده خشکسالی، سیل و سرمازدگی محتمل ۱۷۰ هزار میلیارد ریال خسارت شد.
وی توسعه تولیدات گلخانه ای را از جمله راهکارهای مدیریت پیامد خشکسالی و کاهش بارندگی برشمرد و بیان کرد: برای این منظور تکمیل طرحهای بزرگترین شهرک گلخانه کشور در مغان به مساحت یک هزار و ۶۰۰ هکتاری در اولویت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار است.
اژدری اظهار کرد: تاکنون ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرک گلخانهای به سرمایهگذاران و تولیدکنندگان واگذار شده که ۱۸۶ هکتار آن با یک هزار و ۸۰۰ نفر اشتغال به مرحله تولید محصول و بهرهداری رسیده است.
وی اظهار کرد: ۲۴۰ هکتار از این مجتمع و شهرک گلخانهای نیز در مرحله اجرای ۴۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار دارد و برنامه جهاد کشاورزی استان این است که تا یک سال آینده، همه این ۲۴۰ هکتار طرح به مرحله بهره برداری برسد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، اجرای طرحهای آبیاری نوین را نیز از جمله اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی این استان ذکر کرد و گفت: تاکنون ۴۶ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه نوین آبیاری تجهیز شده و عملیات اجرایی طرح در هفت هزار هکتار از اراضی استان نیز جریان دارد.
وی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را از جمله نیازهای بخش کشاورزی استان عنوان کرد و افزود: برای تحقق این هدف، سرمایه گذاران بخش کشاورزی نیازمند حمایت، مساعدت و تسهیلات دولتی هستند.
اژدری در ادامه با بیان این که استان اردبیل از مناطق مهم کشور در زمینه تولید و اشتغال کشاورزی کشور به شمار می رود، افزود: بخش کشاورزی این خطه علاوه بر ایجاد اشتغال برای یک سوم جامعه شاغل استان، سالانه بالغ بر چهار میلیون تن انواع محصولات معادل چهار درصد تولیدات کشور را تولید می کند.
وی اضافه کرد: استان اردبیل بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر بهرهبردار بخش کشاورزی دارد که در ۷۴۰ هزار هکتار زمین زراعی و ۴۰ هزار هکتار باغ به امر تولید مشغول هستند و جهاد کشاورزی تلاش دارد تا مسائل این جمعیت کثیر تولید کننده را رسیدگی و مدیریت کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه، استقرار نمایندگی ولی فقیه در راس امور جهاد کشاورزی در کنار کارشناسان و کارکنان و مدیریت را موثر خواند و گفت: این امر در اجرای برنامههای دینی، فرهنگی، آموزشی، عقیدتی، تبلیغی و ترویج امور علمی و فنی کشاورزی موثر بوده است.
وی بیان کرد: نهاد نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی از سال ۱۳۶۰ تاکنون در زمینه پروندههای زیاد امور اراضی و واگذاری اراضی به کشاورزان و عشایر بسیار تلاش کرده و مسئول نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان پس از این هم به عنوان حاکم شرع، همین نقش را با تمرکز بیشتر ایفا خواهد کرد.
مدیرکل دفتر نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز در این آیین گفت: نگاه وزارت جهاد کشاورزی این است که مدیران این نهاد تولید کشاورزی همراه با مسئولان نهاد نمایندگی ولی فقیه در این مجموعه به عنوان دو بال حامی تولید و امنیت غذایی کشور تلاش کنند.
حجت الاسلام روحالله رحمانی مهر با اشاره به توجه نظام جمهوری اسلامی به مسائل رشد جمعیتی و امنیت غذایی مردم بیان کرد: مسئولان نهاد نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی باید با جهاد تبیین، ابعاد و حساسیت رشد جمعیت و ضرورت تامین غذایی مردم برای این جمعیت را بیشتر آشکار کنند.
وی امنیت غذایی را برای کشور بسیار مهم خواند و اضافه کرد: کسانی که در بخش تولید مردمی کشاورزی و مدیریت سازمانی جهاد کشاورزی تلاش می کنند، سربازان امنیت غذایی هستند و تامین امنیت غذایی کشور به دست توانمند آنها محقق می شود.
مدیرکل دفتر نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: دشمنان ما امروز با جنگ اقتصادی، معیشت و امنیت غذایی ما را هدف قرار داده اند و ما امروز باید با تلاش جهادی، در این میدان سخت پیروزمندانه تلاش کنیم.
وی با تاکید بر لزوم تکریم مردم و به خصوص تولید کنندگان کشاورزی گفت: مردم نباید در پشت اتاق مدیران معطل بمانند و ما باید تلاش کنیم که برای خدمت به تولید کنندگان بخش کشاورزی، به خدمت آنها برسیم و مشکلات آنها را در محل زندگی و تولید آنها حل کنیم.
به گزارش ایرنا، در این آیین، ضمن تقدیر از تلاش حجت الاسلام اکبر اکبری، حجت الاسلام مهدی اسدعلیزاده به عنوان مسئول جدید حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل معرفی شد.
استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.