دکتر زهرا اباصلتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد ۱۵ هزار و ۵۳۵ کودک دارای اختلالات تغذیه ای و نیازمند حمایت معیشتی از مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی هستند که توسط کارشناسان تغذیه و مراقبان سلامت شناسایی شدند.
وی ادامه داد: برنامه "ارتقای وضعیت تغذیه کودکان" از آبان ماه امسال در خراسان رضوی و کشور آغاز شده است و تا پایان سال جاری ادامه دارد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این طرح کودکان ۶ ماهه تا ۵۹ ماهه که در مراکز بهداشت دارای پرونده سلامت هستند مورد پایش قرار میگیرند و کودکان دارای مشکلات و اختلالات تغذیه ای شناسایی و به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی میشوند.
وی تصریح کرد: در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس دهکبندی یک تا هفت درآمدی، سبد غذایی مطلوب کودکان تعریف شده است که از طریق کالابرگ الکترونیکی اختصاص یافته و ماهانه مبالغی بین ۶ تا ۱۰ میلیون ریال شارژ می شود.
دکتر اباصلتی ادامه داد: خانوادهها میتوانند با مراجعه به فروشگاههای مجری کالابرگ الکترونیکی، ۱۶ قلم غذایی ضروری و تعریف شده در سبد غذایی مطلوب یک کودک نظیر میوهها، سبزیجات، گوشت، حبوبات، لبنیات، مغزیجات و مواد پروتئینی را تهیه کنند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در این برنامه تمام خانوادههای کودکان زیر پنج سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه از برنامههای آموزشی برای تغذیه مناسب کودکان برخوردار میشوند.
وی ادامه داد: کارشناسان تغذیه و مراقبان سلامت درکنار خانواده ها بر وضعیت بهبود سوء تغذیه کودکان نظارت دارند و مادران نیز ملزم به حضور در کلاس های آموزشی و همکاری در مراقبت های ویژه کودک هستند.
وی گفت: با توجه به اهمیت سن رشد کودکان ، تلاش می شود تا تمام کودکان نیازمند به حمایت و مراقبت تغذیه ای برای ارایه خدمات شناسایی شوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و نیشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.