به گزارش خبرنگار ایرنا، این کنفرانس خبری شامگاه جمعه با حضور صاحبنظران و چهرههای دانشگاهی روس در خبرگزاری تاس برگزار شد.
سرپرست علمی انستیتوی شرقشناسی آکادمی علوم روسیه در این نشست با ابراز نگرانی از وضعیت انسانی در غزه در پی بمبارانهای اسرائیل گفت: امروز متاسفانه هیچ برنامه مشخصی برای خروج از بحران غزه دیده نمیشود، با وجود اینکه این برنامه به طور قطع باید وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: بسیاری این روزها حدسهایی را در مورد آینده غزه مطرح میکنند که این موضوع در نهمین نشست بینالمللی پریماکوف بررسی خواهد شد.
به عقیده این کارشناس روس، پنج سناریو برای آینده غزه محتمل است: اشغال مجدد غزه، غزه تحت کنترل نظامی رژیم صهیونیستی، غزه تحت نظارت مصر، غزه تحت نظارت تشکیلات خودگردان فلسطین و غزه تحت نظارت بینالمللی با مشارکت کشورهای عربی.
نااومکین معتقد است، به جز این موارد احتمالات دیگری نیز مطرح است که این تنها پیچیدگی موضوع را بیش از پیش نمایان میکند.
بررسی نقشه راه همکاریهای روسیه با قاره آفریقا
رئیس انستیتوی آفریقای آکادمی علوم روسیه نیز در این نشست خبری گفت که برای اولین بار موضوع آفریقا و ساز و کارهای مشخص برای افزایش روابط با کشورهای آفریقایی در نشست پریماکوف مورد بحث قرار خواهد گرفت.
ایرینا آبرامووا معتقد است: حضور رییسجمهور اوگاندا که آرا و نظرات او برای رهبران غربی چندان خوشایند نیست، میتواند در نشست پیش رو بسیار جالب توجه باشد چرا که این رهبر آفریقایی الگوی منحصر به فرد و تجربه خاص خود را در خصوص توسعه آفریقا دارد.
۵۸ مهمان خارجی در نشست پریماکوف
در نهمین نشست پریماکوف که ۲۷-۲۸ نوامبر (ششم و هفتم آذرماه ۱۴۰۲) با موضوع «افقهای پساجهانیسازی» در مسکو برگزار خواهد شد، ۵۸ مهمان خارجی از ۲۶ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت میکنند تا شکلگیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار دهند.
الکساندر دینکین رئیس انستیتوی اقتصاد جهانی و روابط بینالملل روسیه در این نشست خبری با اعلام این خبر، همچنین از حضور سرگی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور و الکسی لیخاچف مدیرعامل شرکت روس اتم در این نشست خبر داد.