به گزارش ایرنا از وبدا، محسن بارونی روز یکشنبه افزود: به منظور ارائه خدمات به مادران باردار و شیرده و زنان واجد شرایط باروری در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر اقدامات قابل توجهی انجام شده است؛ از جمله این اقدامات جذب تعداد ۳۵۰ ماما در ۹۳ شهر منتخب برنامه سلامت خانواده از طریق ایجاد ظرفیت بکارگیری یک ماما مراقب به ازای هر ۱۵۰۰ نفر جمعیت است.
وی ادامه داد: همچنین در مکاتبه با ریاست جمهوری مجوز استخدام ۱۹۴۵ ماما در برنامه سلامت خانواده درخواست شده است که با جذب این تعداد، میزان ارائه خدمات بارداری و دسترسی مادران به این خدمات افزایش چشمگیری مییابد.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اضافه کرد: بهبود وضعیت کاری ماماهای برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی از طریق مشارکت نمایندگان ماماهای دانشگاه های علوم پزشکی از دیگر برنامههای در دست اقدام معاونت بهداشت وزارت بهداشت در راستای ارتقای خدمات مامایی است.
سهمیه استخدام ۶۰۰ ماما در آزمون استخدامی وزارت بهداشت در نظر گرفته شد
رئیس اداره مامایی معاونت درمان وزارت بهداشت، در تشریح اقدامات انجام شده برای تقویت جایگاه ماما در نظام سلامت گفت: طرح نیروی انسانی مامایی از سال ۱۴۰۲ برای اجرای ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت الزامی شد.
فرح بابایی با بیان اینکه بخش زایمان نیز مشمول تعرفهگذاری خدمات پرستاری شد، افزود: پس از ابلاغ تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سال گذشته، پیگیری برای تعرفه گذاری خدمات همکاران ماما در بخشهای مرتبط سلامت مادر و نوزاد صورت پذیرفت و در نهایت طی مصوبه هیات وزیران ابلاغ شد.
وی افزود: در راستای افزایش دسترسی مادران باردار به خدمات سلامت و با توجه به در دسترس بودن همکاران ماما در همه نقاط کشور و به منظور اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت، پوشش بیمهای خدمات ماما در دوران بارداری و غیر بارداری سال ۱۴۰۱ مصوب و ابلاغ شده است که توسط بیشتر بیمهها اجرا میشود و پوشش بیمهای سازمان تامین اجتماعی نیز در دست انجام است.
بابایی درباره اقدامات در زمینه ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت (یک مادر به دو ماما) گفت: برآورد نیروی انسانی ماما مورد نیاز برای ارائه خدمات به مادران باردار در بخشهای زایمانی صورت گرفت؛ از اینرو سهمیه استخدام ۶۰۰ ماما در حوزه درمان در آزمون استخدامی وزارت بهداشت در نظر گرفته شد همچنین طرح نیروی انسانی مامایی از سال ۱۴۰۲ برای اجرای ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت الزامی شد.
به گفته رییس اداره مامایی معاونت درمان وزارت بهداشت، دورههای ارتقای توانمندی گروه مامایی برای ارائه خدمات با کیفیت به زنان و ترویج فرهنگ فرزندآوری به صورت پیوسته برگزار میشود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با اشاره به برنامههای در حال اجرا برای تقویت جایگاه مامایی، از افزایش ضریب سختی شرایط محیط کار حرفه مامایی، افزایش ضریب حرفه مامایی در مشاغل سخت و زیان آور، تبیین و تقویت جایگاه مامای خانواده در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، تقویت نقش ماما در تیم زایمان در کنار دیگر ذینفعان، تبیین و تقویت جایگاه ماما در اجرایی سازی قانون جوانی جمعیت و فرهنگسازی فرزندآوری و هماهنگی با حوزه معاونت آموزشی در راستای تقویت آموزش دانشجویان مامایی با رویکرد ارتقای کار تیمی در آموزش به عنوان بخشی از این اقدامات یاد کرد.