به گزارش ایرنا، پنجمین روز آذر ۱۴۰۲ با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که روی خروجی سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا منتشر شد. گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
آرایشگاهها در صدر مداخلهگران درمان/جریمه نقدی بازدارنده نیست
رئیس اداره نظارت بر مؤسسات درمانی وزارت بهداشت با بیان اینکه عمده مراکزی که تخلفات مرتبط با دخالت در امور پزشکی در آنها رخ داده آرایشگاهها بودهاند؛ از درخواست وزارت بهداشت برای تشدید مجازات متخلفان خبر داد.
دکتر حسین حاجی میرزایی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در ۶ ماه نخست سال جاری، تعداد ۲ هزار و ۶۲۵ مرکز غیرمجاز مداخلهگر در امر درمان تعطیل شد؛ در پاسخ به سؤالی مبنی بر بیشترین مراکز متخلف بیان کرد: عمده مراکزی که تخلفات مرتبط با دخالت در امور پزشکی در آنها رخ داده بود؛ آرایشگاهها بودهاند که بیشتر نیز اقدامات درمانی زیبایی مانند تزریق ژل و بوتاکس انجام میدادند.ادامه این گفت وگو را اینجا بخوانید.
ضعف قوانین حفظ محیطزیست/١٢ صدم اعتبارات کشور مربوط به محیطزیست است
رییس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: ١٢ تا ١٧ صدم اعتبارات کشور به بخش محیطزیست اختصاص مییابد که با توجه به گستردگی این حوزه و شرایط آن، بسیار ناچیز است.
علی سلاجقه در نخستین نشست هماندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونههای حیات وحش، افزود: یگان حفاظت محیطزیست با سه هزار و ۵٠٠ محیط بان و با حداقل امکانات از محیطزیست کشور حفاظت میکند؛ هر چند در دولت سیزدهم تلاش کردیم نهایت امکانات را فراهم کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ورود هزار دستگاه اتوبوس برقی به کشور تا ۲ ماه آینده
معاون رییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: هزار دستگاه اتوبوس برقی با اقدامات صورت گرفته یک تا دو ماه آینده وارد کشور میشود و ظرفیت خوبی در بخش حمل و نقل عمومی در حال شکلگیری است.
علی سلاجقه در حاشیه نخستین نشست هماندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونههای حیات وحش در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دستگاههای اجرایی برای کاهش آلودگی هوا، افزود: وزارت صمت به خوبی پای کار آمده است، شهرداری تهران نیز با کشورهای مختلف در این زمینه قرارداد بسته و ظرفیتهای خوبی در زمینه حمل و نقل عمومی در حال وقوع است. اکنون شهرداریها و وزارت صمت اقدامات خوبی در تهران و کلان شهرهای دیگر از جمله اصفهان انجام دادهاند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بررسی ١٢٠ هزار جرم در فضای سایبری/ دستگیری بیش از ٧ هزار قاچاقچی حیات وحش
رییس پلیس فتا فراجا گفت: امسال ١٢٠ هزار جرم را در فضای سایبری بررسی کردیم و موضوعات مختلف در حال افزایش است و به تنهایی نمیتوانیم اقدامات زیرساختی جرایم سایبری را کنترل کنیم.
سردار وحید مجید در نخستین نشست هماندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونههای حیات وحش، اظهار داشت: در زمینه جرایم قاچاق حیات وحش در فضای سایبری با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست رصد جرایم مربوط به این بخش را افزایش میدهیم.
سد مجلس مقابل اشتغال جوانان/ مالیات اجتماعی نیامده، رفت
دریافت «مالیات اجتماعی» از بازنشستگانی که مجدد مشغول به کار میشوند، اگرچه یک راهکار ساده برای حل بخشی از مشکل جوانان به شمار میرفت اما با سد مجلس روبرو شد و به سرانجام نرسید.
مالیات یک هزینه اجتماعی است که افراد یک ملت به صورت مستمر به دولتها پرداخت میکنند تا صرف هزینههای جاری و اداره کشور شود؛ در سالهای اخیر با توجه به تاکیدهای رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر کاهش وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی، تقویت پایههای مالیاتی و افزایش سهم آن از بودجه عمومی کشور در دستور کار دولتها قرار گرفته است.ادامه این گزارش را اینجا بخوانید.
کمکهای نقدی ایرانیان به مردم مظلوم غزه از هزار میلیاردریال گذشت
رئیس سازمان داوطلبان هلالاحمر گفت: در چهل و هفتمین روز از پویش بشردوستی جمعیت هلالاحمر، میزان کمکهای نقدی هموطنان ایرانی به مردم مظلوم فلسطین به بیش از هزار میلیارد ریال رسید.
وحید سلیمی در این باره اظهار داشت: پویش "بشردوستی" با هدف جمعآوری کمکهای نقدی به نفع مردم مظلوم غزه از طریق اعلام شماره حسابهای هلالاحمر نزد بانکهای مرکزی و ملی از ۱۷ مهرماه آغاز شده است و با قوت همچنان ادامه دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۱۷۶۵ نفر در سازمان بهزیستی استخدام میشوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به دریافت یک هزار و ۷۶۵ نفر سهمیه استخدامی برای ادارات شهرستانی، استانی، شیرخوارگاهها و مراکز اورژانس اجتماعی گفت: اتفاقات خوب، اثربخش و امیدآفرین در حوزه نیروی انسانی سازمان بهزیستی میتواند نویدبخش خدماترسانی هر چه بیشتر به جامعه هدف باشد.
علی محمد قادری با اشاره به فرصت بیسابقه استخدام و همکاری در سازمان بهزیستی از طریق ثبتنام در آزمون استخدامی فراگیر گفت: جذب نیروها به تعداد مطلوب در سازمان بهزیستی برای نخستین بار با همکاری و همراهی جدی سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور انجام شده است. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
افزایش هزینه دارویی بیماران دیابتی/ ۲ قلم انسولین ۱۰۰۰ میلیارد تومان
معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بالاترین هزینه دارویی سازمان بیمه سلامت در سال جاری متعلق به ۲ قلم انسولین به میزان یک هزار میلیارد تومان است که نشانه هزینههای رو به افزایش داروهای بیماران دیابتی است.
فرشید عابدی درباره اقدامات صورت گرفته در پیشگیری از دیابت اظهارداشت: مهمترین عامل در پیشگیری از دیابت اصلاح سبک زندگی است، در این مساله چند حوزه اهمیت دارد. درگام اول تغذیه سالم مورد توجه بوده و باید بپذیریم که تغذیه سالم و مبتنی بر سبد غذایی بومی یکی از مهم ترین اصلاحاتی است که باید انجام شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
صدور مجوز ۲۶۹ محصول سلامت محور/ ماموریت دانش بنیانها در مقابله با بیماریهای غیرواگیر
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دولت سیزدهم برای ۲۶۹ محصول شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت مجوز صادر شده است.
یونس پناهی در نشست وزیر بهداشت با نخبگان و مدیران شرکتهای دانش بنیان که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اکنون میانگین سرعت رشد تولید علم در کشور ۸.۳۳ است و ۸۰۴ مرکز تحقیقاتی دولتی و ۳۹ مرکز غیردولتی مصوب دانشگاه علوم پزشکی و بیش از ۶۰۰ نخبه با ما همکاری دارند.ادامه این خبر را اینجا بخوانید.
جذب ۳۵۰ ماما در ۹۳ شهر منتخب برنامه «سلامت خانواده»
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جذب ۳۵۰ ماما در ۹۳ شهر منتخب برنامه «سلامت خانواده» خبر داد.
محسن بارونی روز یکشنبه افزود: به منظور ارائه خدمات به مادران باردار و شیرده و زنان واجد شرایط باروری در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر اقدامات قابل توجهی انجام شده است؛ از جمله این اقدامات جذب تعداد ۳۵۰ ماما در ۹۳ شهر منتخب برنامه سلامت خانواده از طریق ایجاد ظرفیت بکارگیری یک ماما مراقب به ازای هر ۱۵۰۰ نفر جمعیت است.ادامه خبر را اینجا بخوانید .
استقرار اکیپها در ۱۱۰ گردنه برفگیر/طرح زمستانی از ۱۵ آذر آغاز میشود
جانشین رییس پلیس راهور فراجا کاهش تصادفات را مستلزم هماهنگی در بالاترین سطح دانست و گفت: برای زمستان امسال در ۱۱۰ گردنه برفگیر کشور اکیپهای کامل امدادی و انتظامی مستقر خواهند شد.
سردار سیدتیمور حسینی در هفتادو هشتمین کمیته هماهنگی طرحهای ترافیکی افزود: ترددها با ایمنی بالا حق مسلم مردم است و باید همه دستگاهها نسبت به آن احساس مسئولیت کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ورزش صبحگاهی با مرشدخوانی دانشآموزان/آزمون استخدامی مراقب سلامت برگزار میشود
معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش گفت: چهار هزار دانشآموز در چهار هزار مدرسه برای آموزش مرشدخوانی آموزش میبینند تا زنگ زورخانه را در صبحگاه دانشآموزان برگزار کنیم.
صادق ستاری فرد در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره اجرای ورزش زورخانهای در صبحگاه مدارس، اظهار داشت: مرشدخوانی توسط دانشآموزان پایه پنجم و ششم در مدارس دوره ابتدایی اجرا میشود. اکنون دانشآموزان مستعد شناسایی و دورههای آموزشی برای آنها در همه کشور آغاز شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سالانه ١٢ هزار حیوان در کشور زندهگیری میشود
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در سال بین ۶ تا ١٢ هزار پستاندار و پرنده در کشور زندهگیری و وارد بازار خرید فروش میشود، عدد بسیار بالایی است و بخش عمدهای هم از کشور خارج میشود.
حسن اکبری در اولین نشست هماندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونههای حیات وحش افزود: ایران مقصد قاچاق پرندگان زینتی نیز است که از شرق وارد کشور می شوند.ادامه این خبر را اینجا بخوانید.
دادستانی تهران علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کرد
دادستانی عمومی و انقلاب تهران به دلیل انتشار غیرقانونی سند محرمانه علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کرد و در این زمینه پرونده قضایی تشکیل شد.
به گزارش ایرنا از قوه قضاییه، روزنامه اعتماد در یکی از مطالب منتشر شده امروز (۵ آذر ۱۴۰۲) به صورت غیرقانونی محتوای یک سند خیلی محرمانه را منتشر کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بیش از هشت میلیون قوطی شیرخشک در داروخانه ها توزیع شد
رییس سازمان غذا و دارو گفت: آبان ماه امسال بیش از هشت میلیون شیر خشک معمولی ( رگولار) تولید داخل و وارداتی در داروخانه ها توزیع شد و کمبودی در این زمینه نداریم .
سید حیدر محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت تنظیم بازار شیرخشک در کشور افزود: میانگین توزیع شیرخشک معمولی پنج میلیون قوطی در ماه بود اما در شهریورماه امسال به دلیل تامین نشدن به موقع منابع مالی و بروز مشکلات در تامین مواد اولیه به تولید چهار میلیون و ۳۰۰ قوطی کاهش یافت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دانشگاههای علوم پزشکی در تولید دارو وارد شوند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ضرورت استفاده از کارآفرینان جوان در پارکهای علم و فناوری، گفت: مراکز علمی و پژوهشی باید به کارآفرینی متصل و دانشگاههای علوم پزشکی هم در تولید دارو وارد عمل شوند.
بهرام عین اللهی در نشست با نخبگان فناور و شرکتهای دانش بنیان که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: تبدیل علم به فناوری مهم است و با سرمایهگذاری در این عرصه میتوان کارآفرینی کرد و دستاوردهای مطلوبی را برای کشور بهوجود آورد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ویروس جدید تنفسی به ایران نیامده است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شیوع بیماری جدید تنفسی در چین گفت: شیوع ویروس جدیدی از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید نشده و به ایران نیز نیامده است.
بهرام عین اللهی در حاشیه نشست نخبگان فناور و شرکتهای دانش بنیان در ستاد وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره شیوع نوعی بیماری تنفسی در بین برخی کشورهای شرق آسیا از جمله چین اظهار داشت: از حدود دو ماه پیش در ایران شاهد شیوع نوعی سرماخوردگی در بین هموطنان بودیم که منشاء آن ویروس آنفلوآنزا است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۵۰ درصد مرگ و میر ایرانیان در سال ناشی از بیماریهای قلبی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیماریهای قلب و عروق عامل نخست مرگ و میر ایسکمیک در کشور است به طوری که ۵۰ درصد مرگ و میر ایرانیان در سال ناشی از بیماریهای قلبی است.
علیرضا زالی در مراسم افتتاح بخش سی تی آنژیو «زنده یاد حاج ابراهیم خزانه داری» در بیمارستان شهید مدرس افزود: بیمارستان و دانشگاه آنچنان که شایسته نیاز بیمارستان است شاید نتواند تجهیزات لازم قلب و عروق را فراهم کند اما نقش خیران در این زمینه موثر است.ادامه این خبر را اینجا بخوانید.
ایران جزو ۱۰ کشور موفق در زمینه درمان حاد سکته مغزی
عضو هیات مدیره انجمن سکته مغزی ایران، گفت: با اجرای برنامه ۷۲٤ در سراسر کشور، ایران جزو ۱۰ کشور موفق در زمینه درمان حاد سکته مغزی قرار گرفته است.
احسان شریفیپور اظهارداشت: پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی با حضور برترین اساتید داخلی و خارجی از ۱۰ کشور با ارائه آخرین دستاوردهای علمی در حیطه بیماریهای عروقی مغز و نخاع و آخرین یافتههای دانشی، مهارتی، تکنیکی و تکنولوژی این حوزه پزشکی برگزار میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.