تهران بزرگ - ایرنا - مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با اشاره به تغییر رویکرد این سازمان در زمینه جلب اعتماد و مشارکت سرمایه گذاران در پروژه‌های شهری، از جذب یک هزار میلیارد ریال برای شهرداری تهران با حل مشکلات و موانع حقوق پروژه‌های مشارکتی سنوات گذشته خبر داد.

به گزارش ایرنا، نوید خاصه باف روز یکشنبه با تاکید بر اینکه با تلاش‌ها و اقدامات انجام شده از میان ۴۵ طرح مشارکتی که از سنوات گذشته آغاز اما با مشکلات حقوقی و قانونی روبه رو شده بود، موضوعات ۱۶ طرح به طور کامل حل و فصل شده است، گفت: این اتفاق باعث ایجاد ۱۰۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده برای شهر تهران می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به برخی از نقدهایی که در حوزه جذب سرمایه گذار مطرح می‌شود، افزود: مساله ای که در نقد عملکرد سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران کمتر به آن توجه می‌شود، این است که پروسه جذب سرمایه گذار، پروسه کوتاه مدتی نیست به عبارتی سرمایه گذار به مانند یک پیمانکار نیست که در آینده طرح یعنی زمان بهره برداری آن از یک سو و از سوی دیگر سود و زیان آن، سهیم باشد.

مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران ادامه داد: در واقع باید گفت که یک سرمایه گذار وقتی در طرحی با شهرداری تهران مشارکت می کند، ریسک این کار در حوزه با بازگشت دوباره سرمایه بالاتر همراه است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران در ۶ سال گذشته موفقیتی در جذب سرمایه و یا پیشبرد پروژه‌های سرمایه گذاری نداشته است، گفت: وقتی در عرض ۴ سال این حوزه را تخریب کردند؛ جلب اعتماد سرمایه گذاران بسیار مشکل می شود. چیزی را که در چهار سال مدیریت شهری سابق تخریب شده نمی توان در عرض یکی ۲ سال درست کرد به ویژه اگر در حوزه جذب سرمایه باشد.

خاصه باف با اشاره به اینکه رفع مشکلات طرح های متوقف شده تنها به این معنا نیست که به دنبال حفظ سرمایه شهرداری تهران هستیم، تاکید کرد: ما به دنبال حفظ و نگهداری از سرمایه شریک کاری نیز هستیم. حفظ و بازگشت سرمایه، سرمایه گذارانی که در سال های گذشته پروژه های بزرگ و فاخری را با شهرداری تهران اجرا کرده و برای شهر تهران ارزش افزوده ایجاد کرده اند نیز برای ما اولویت دارد.

مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران در ادامه گفت: مشکل اینجاست که در همان سال های گذشته که سرمایه گذاری هایی برای اجرای پروژه های شهری انجام شد؛ احترامی که باید به این افراد گذاشته می شده، انجام نشده است و در نتیجه برای تداوم همکاری با این افراد، باید از آنها دلجویی کرد.

وی افزود: در دوره قبل تمام افرادی که برای سرمایه گذاری آمده اند به یک چشم دیده شده‌اند، زمانی که مدیریت این مجموعه رابرعهده گرفتم، عنوان می‌شد که برای رفع اختلافات پیش آمده بین شهرداری و سرمایه گذار باید به دادگاه برویم و برای اینکه برنده شویم باید به موضوعات غیر واقعی اشاره می‌کردیم این رویکرد سرمایه‌گذار را دچار سو تفاهم می کند.

خاصه باف ادامه داد: ما در این دوره مدیریت شهری تغییر در رویکرد سازمان و همچنین تغییر رویکرد حقوقی به موضوع سرمایه گذاری را در دستور کار قرار دادیم.

وی بیان کرد: هم اکنون به سمت جلب اعتماد سرمایه گذار حرکت کرده ایم و با بیشتر سرمایه گذاران حتی سرمایه گذارانی که برای اولین باز تصمیم به مشارکت در طرح‌های شهری را دارند؛ جلساتی را برگزار کرده‌ایم و به دنبال شناسایی فرصت‌های جدید سرمایه گذاری برای شهر تهران هستیم .