به گزارش خبرنگار ایرنا، سرگی لاوروف دوشنبه در نهمین نشست بینالمللی پریماکوف گفت با حضور اعضای جدید بریکس در نشست سال ۲۰۲۴ بریکس که به ریاست روسیه برگزار خواهد شد، اهمیت این سازمان به طور چشمگیری نسبت به گروه هفت افزایش خواهد یافت.
وی همچنین از اراده مسکو برای تقویت مواضع بریکس در مدت زمان ریاست روسیه بر این سازمان خبر داد.
وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: اجرای روش های جایگزین سیستم پرداخت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس بسیار سریع در حال توسعه است و از وابستگی به دلار فاصله گرفته است.
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: آمریکا و متحدان اروپایی این کشور در تلاش برای حفظ سلطه خود، آتش جنگ را در مرزهای روسیه شعلهور کردهاند و فعالیت ساختارهای بنیادین بینالمللی مانند سازمان تجارت جهانی را مختل میکنند.
دیپلمات ارشد روس، آمریکا را به استفاده از دلار به مثابه یک اسلحه متهم کرد و گفت اقدامات واشنگتن ساختار نظارت بر سلاح را به کلی نابود کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه، شرایط جهانی از نظر نبود امنیت را قابل مقایسه با وضعیت دوران جنگ سرد دانست.
وی با اشاره به سخنان لوید آستین رئیس پنتاگون در خصوص پیروزی روسیه در جنگ اوکراین در صورت قطع حمایت آمریکا از کییف و ادامه تجاوز مسکو به کشورهای حوزه بالتیک، لهستان و دیگر همسایگان روسیه، گفت: روسیه هیچ برنامه متجاوزانهای برای حمله به اروپا نداشته، ندارد و نخواهد داشت.
لاوروف ادامه داد: از سرگیری روابط با اروپا در حال حاضر مساله روسیه نیست و در صورت پیشنهاد این موضوع از سوی اروپا، مسکو باید بارها درباره آن فکر کند. روسیه در مقطع کنونی باید به دنبال آن باشد که در اقتصاد، به اروپا وابسته نباشد.
در نهمین نشست پریماکوف که دوشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۲ با موضوع «افقهای پساجهانیسازی» در مسکو آغاز به کار کرد، ۸۰ مهمان خارجی از ۳۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کردهاند و شکلگیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار می دهند.
قرائت پیام ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، آغازگر این نشست ۲ روزه بود.
نشست بینالمللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحبنظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بینالملل در مسکو برگزار میشود. این نشست به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخستوزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نامگذاری شده است.
بزرگترین گردهمایی سران کشورهای جهان غیرغربی در چارچوب بریکس ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شد و تا دوم شهریور ماه در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی ادامه یافت.
در این نشست، سران این گروه شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی، با عضویت جمهوری اسلامی ایران و پنج کشور دیگر شامل عربستان، امارات، مصر، اتیوپی و آرژانتین به عنوان اعضای کامل در گروه بریکس موافقت کردند. در این نشست، روسیه به عنوان میزبان اجلاس سران گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ میلادی تعیین شد.