به گزارش ایرنا، سید مهدی خادمی، عصر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز افزود: طی سال های اخیر این احساس ایجاد شد که فرهنگ جذب سرمایه گذاری و پیگیری پروژه های اقصادی در فارس در تراز این استان نیست.
وی ادامه داد: فارس استانی با پیشینه کشاورزی، تاریخی و مذهبی است و همه ظرفیت ها و قابلیت ها هم از حیث منابع طبیعی و هم منابع انسانی برخوردار است اما همتراز دیگر استان های بزرگ کشور رشد نداشته است.
او اظهار کرد: هرچند در ۲ سال فعالیت دولت مردمی سیزدهم در شاخصههای اقتصادی رشد خوبی را در استان شاهد بودهایم اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم و امیدواریم بتوانیم با بهره مندی از ظرفیت های این استان بتوانیم عقب ماندگی های سال های گذشته را جبران کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: در جلسات قرارگاه جهادی سرمایه گذاری کوثر که به ریاست استاندار فارس تشکیل می شود، وضعیت پروژههای بزرگ و متوسط سرمایه گذاری و بنگاههای تولیدی به شکل ویژه و با حضور سرمایه گذاران مورد پایش و ارزیابی قرار می گیرد و تصمیماتی اتخاذ می شود.
خادمی افزود: فارس اولین استانی است که در آن با این مدل و با تشکیل قرارگاه و در قالب ۱۰ کارگروه فرصت ها و توانمندی های اقتصادی دنبال میشود.
وی در خصوص فعالیت کارگروه ها ذیل قرارگاه جهادی سرمایه گذاری گفت: این ۱۰ کارگروه شامل کارگروه استعداد یابی، کار گروه سرمایه گذاری، کارگروه اهلیت سنجی و تامین مالی، کارگروه ماده ۳۳، کار گروه احیا واحدهای راکد، کار گروه دیپلماسی اقتصادی، کارگروه دانش بنیانها، کارگروه امور شهرستانها، کارگروه دستیار مردمی انصار و کارگروه روابط عمومی رسانه و فضای مجازی است.
او اظهار کرد: کارگروه استعدادیابی به دبیری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و عضویت و همکاری تعدادی از ادارات، مسئولیت استعدادیابی و تهیه شناسنامه چند جانبه میزان اراضی ملی، ظرفیت شهرک، نواحی صنعتی و همچنین مناطق ویژه اقتصادی به تفکیک کاربریهای چند گانه کشاورزی، صنعتی، گردشگری و خدماتی و انطباق آن با زیرساختهای انرژی و تعیین حرائم را تحت عنوان بسته جامع اراضی بر عهده دارد.
خادمی افزود: کارگروه سرمایه گذاری به دبیری اداره کل اقتصاد و دارایی و عضویت و مشارکت تعدادی از ادارات، مسوولیت راهبری سیاستهای تحول گرای کاربردی در حوزه جلب سرمایه گذار و جذب منابع سرمایه را از سه منشا داخل استان، استانهای همجوار و خارج از کشور از مسیر ارتباط گیری با سرمایه گذاران حقیقی و همچنین انعقاد تفاهم نامه با هلدینگ های اقتصادی داخلی و خارجی و همچنین تهیه بسته های جامع سرمایه گذاری در اقصی نقاط استان را عهده دار است.
او گفت: کارگروه اهلیت سنجی و تامین مالی نیز به دبیری اداره کل اقتصاد و دارایی و عضویت و همکاری دیگر ادارات مرتبط، نظارت بر عملکرد بانکها و موسسههای مالی، اهلیت سنجی سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی و مطالعه، بررسی و برنامهریزی جهت شناسایی و تخصیص فرصتهای متنوع تامین مالی جهت پروژههای سرمایه گذاری را در دستور کار خود دارد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: کارگروه ماده ۳۳ نیز به دبیری مدیریت امور اراضی و عضویت و مشارکت دیگر ادارات مربوطه، وظایف نظارت بر اراضی واگذار شده جهت اجرای طرحهای اقتصادی و همچنین ارزیابی کمی و کیفی عملیات اجرا و تشخیص تعلل، تخلف و بررسی عذر موجه یا غیر موجه مجریان طرح و متعاقبا تشکیل پرونده قضایی جهت فسخ، تمدید و تعیین مهلت و یا استرداد زمین را عهده دار است.
خادمی ادامه داد: کارگروه احیای واحدهای راکد نیز به دبیری اداره کل صنعت، معدن، تجارت و عضویت و مساعدت دیگر مجموعههای مرتبط، ضمن راهاندازی کلینیک آسیب شناسی و عارضه یابی صنعتی، مسوولیت اجرای طرح پایش و پالایش واحدهای راکد و ایجاد بانک اطلاعاتی و شناسنامه الکترونیکی مختص هر واحد همچنین ساماندهی و سازماندهی ساز و کارهای احیا واحدهای راکد و همچنین افزایش ظرفیت تولیدی واحدهای زیر ظرفیت اسمی را عهده دار است.
او گفت: کار گروه دیپلماسی اقتصادی هم به دبیری دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه و همکاری سایر اعضا، با حمایت بخش دولتی و تکیه بر ظرفیتهای بخش خصوصی، با هدف توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای خارجی در جهت دستیابی به اهدافی نظیر توسعه سرمایه گذاری خارجی، تبادل فناوری، افزایش دسترسی به بازارهای بینالمللی کالا و خدمات و همچنین برقراری روابط پایدار با سایر کشورها خصوصا کشورهای همسایه و حوزه پیرامونی و همچنین بهره برداری از قابلیت های اثر بخش ایرانیان و استان فارسی های مقیم و اتباع خارجه کشورهای هدف در عرصههای اقتصادی و سرمایه گذاری در قالب فعالیت میدانی مراکز و دفاتر خدمات مشاوره سرمایهگذاری ایرانیان مقیم را پیگیری میکند.
وی اظهار کرد: کارگروه دانش بنیانها نیز به دبیری پارک علم و فناوری فارس و همکاری دیگر دستگاههای مرتبط، مسئولیت حمایت از بنگاههای اقتصادی مبتنی بر فرایندهای دانش بنیان و همچنین ترویج و تعمیم اقتصاد دانش بنیان با رویکرد تحول اقتصادی را در استان عهده دار است.
او افزود: کارگروه امور شهرستانها نیز به منظور ایجاد وحدت رویه و یکپارچه سازی تمام فرایندهای مرتبط با جذب سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی کارگروه امور شهرستانها با رویکرد ایجاد اتاقهای سرمایه گذاری در تمامی فرمانداریها به ریاست فرمانداران و عضویت تمام ادارات مرتبط، ضمن تشکیل پنجره واحد سرمایه گذاری و زیر کمیتههای رفع موانع تولید، هماهنگی اشتغال و کمیته زیرساخت توسعه اقتصادی کلیه فرایندهای مربوط به سرمایه گذاری در شهرستان را به شکل متمرکز معمول خواهد داشت.
خادمی افزود: کارگروه دستیار مردمی انصار نیز با رویکرد تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب مبنی بر ایجاد و تقویت عرصه نقش آفرینی آحاد مردم در مقوله حکمرانی اقتصادی با تشکیل حلقههای میانی فعالیت نموده و در زمینه تضارب اندیشه اقشار مختلف مردم از کسبه و تجار تا نخبگان و اهالی علم، با مردمی سازی اقتصاد به حل مشکلات اساسی اقتصادی استان اهتمام خواهد داشت.
وی ادامه داد: کارگروه روابط عمومی، رسانه و فضای مجازی نیز با هدف تبیین جهاد رسانه ای و با بهره گیری از ظرفیت تمام دستگاههای متولی امور اطلاع رسانی عمومی با اتخاذ رویکردی آفندی و تهاجمی، ضمن مستند سازی خدمات اقتصادی دولت، نسبت به بصیرت افزایی با کمک ابزارهای چند رسانهای نوین در بین اقشار مختلف جامعه و تلاش جهت ایجاد روحیه امید آفرینی در مردم فعالیت می کند.