گذرگاه کرم شالوم که در تقاطع اسرائیل، نوار غزه و مصر قرار دارد، پیش از درگیری کنونی میان اسرائیل و حماس، برای رفت و آمد بیش از ۶۰ درصد کامیونهای امدادی به غزه استفاده میشد.
درحال حاضر کمک های امدادی به غزه از طریق گذرگاه رفح در مرز مصر که برای عبور و مرور مردم و نه کامیونها طراحی شده است، ارسال می شود.
گریفیتس روز سهشنبه در نشست خبری کشورهای عضو در سازمان ملل در ژنو گفت: ما پیش از این اعلام کرده بودیم که به بیش از یک گذرگاه نیاز داریم.
وی گفت: فرصت استفاده از گذرگاه کرم شالوم باید بررسی شود و این موضوع در امان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
یک دیپلمات غربی گفت در حال حاضر چشم اندازی برای بازگشایی گذرگاه کرم شالوم وجود ندارد و اسرائیل نمیخواهد گذرگاه را باز کند زیرا نیروهای اسرائیلی در این منطقه مستقر هستند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
به دنبال پایان آتش بس موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است.
جنبش حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسیده است.
گروههای مقاومت فلسطین هفتم اکتبر، حملات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه بوده و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی داده است.