به گزارش خبرنگار ایرنا عملیات ساخت این موزه تخصصی در سال ۱۳۹۹ به همت پیشکسوتان کوهنوردی و با کمک و حمایت هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان بهره برداری شد.
این موزه به عنوان گنجینهای ماندگار از فرزندان کوهستان، خانه ابدی را برای آثار و عکسهای شخصیتهای برجسته صعود کننده به قلههای مرتفع و مهم جهان ایجاد کرده و هم اینک متولیان آن به دنبال ثبت نخستین موزه ملی کوهنوردی هستند.
بر اساس اعلام هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان، ۸۵ کوهنورد به این موزه لوازم و تجهیزات اهدا کردهاند که تمام اقلام اهدایی کلاسهبندی و کدگذاری شده است.
همچنین وسعت موزه کوهنوردی همدان ۲۰۰ مترمربع است و البته این مساحت با توجه به تعداد آثار و تجهیزات اهدایی با ارزش محدود است.
اسناد، عکس، کتاب و تجهیزات با ارزش با قدمت نزدیک به صدسال در این موزه نگهداری میشود و نیاز به فضای بیشتری است.
همدان، خاستگاه گنجینههای کوهنوردی
همدان پیشینه تاریخی در ورزش کوهنوردی کشور دارد و زنده یاد ˈمحمود اجلˈ اولین کوهنورد کلاسیک همدان و از اولین کوهنوردان نامی کشور بود که کوهنوردی نوین، فنی و علمی را در ایران آغاز کرد.
ورزش کوهنوردی استان همدان از جایگاه ارزندهای در سطح کشور برخوردار بوده و کوهنوردان بزرگ و پرافتخاری از این استان در ویترین نام آوران این ورزش هستند.
این استان در کوهنوردی، الگوی کشور به شمار میرود و اولین ایرانیان فاتحان اورست نیز از این استان بودهاند.
رشته کوه الوند آوردگاه بزرگان کوهنوردی ایران است و از دیرباز به عنوان زادگاه پرورش شخصیتهای برجسته کوهنوردی زبانزد اهالی این رشته ورزش به شمار میرود.
رشته کوه الوند آوردگاه بزرگان کوهنوردی ایران است و از دیرباز به عنوان زادگاه پرورش شخصیتهای برجسته کوهنوردی زبانزد اهالی این رشته ورزش به شمار میرود.
تاریخ کوهنوردی همدان مملو از نام آوران این عرصه ورزشی به شمار میرود و از گذشته تا به امروز همواره از شخصیتهای برجسته کوهنوردی دیار الوند از جمله تیمسار محمدجعفر اسدی نخستین ایرانی فاتح قله هشت هزار متری، جلال چشمه قصابانی فاتح دوبار قله اورست و چندین قله هشت هزار متری دیگر، حمید اولنج فاتح قله اورست، شادروان فریدون اسماعیلزاده از مربیان بزرگ سنگنوردی کشور، شادروان حسین طالبیمقدم از بزرگان عرصه مربیگری دیواره نوردی کشور، مرحوم استاد محمود اجل و دهها کوهنورد فقید دیگر به نیکی یاد میشود.
کوهنوردانی که در دل رشته کوه الوند متولد شده و از دامان این کوهستان تاریخی و گردشگری گام به فتح قلههای مرتفع جهان گذاشتند.
موزه کوهنوردی، ویترین پرافتخار ورزش همدان
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان معتقد است: موزه کوهنوردی همدان ویترین پرافتخار در تاریخ ورزش این کشور است.
رضوان سلماسی افزود: این موزه گنجینه ماندگار از آثار و تصاویر تاریخی کوهنوردی همدان است و در کنار تجهیزات با ارزش، عکس، نامه، دستخط و کتابهای نفیس مربوط به تاریخ کوهنوردی در آن نگهداری میشود.
وی اضافه کرد: ورزش کوهنوردی همدان از جایگاه ارزندهای در سطح کشور برخوردار بوده و کوهنوردان بزرگ و پرافتخاری از این استان در ویترین نام آوران این ورزش هستند و اولین ایرانیان فاتح اورست نیز از این استان بودهاند.
سلماسی خاطرنشان کرد: تجهیزات، اسناد، وسایل تخصصی و عمومی مرتبط به کوهنوردی، عکس و خیلی آثار که از کل کشور و با قدمت صدساله در آن موجود است.