علیرضا گوهری روز دوشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت: وسایل اولین صعود ایرانیان به قله هشت هزار متری در سال ۵۵ و اولین صعود اورست در سال ۷۷ جزو اثرهای نفیس اهدایی به این موزه به شمار می روند.
وی بیان کرد: قدمت وسایل و آثار اهدا شده به این موزه از سال ۱۳۳۰ به بعد است و عمده آن شامل پوشاک، کفش، کوله پشتی، لوازم فنی، تجهیزات مسیر یابی، چراغ های خوراک پزی، گزارش برنامه ها ، اسناد، عکس و کتاب است.
گوهری خاطرنشان کرد: تاکنون این موزه در فضای یکصد متر مربع ایجاد شده و آماده بهره برداری است.
رییس هیات کوهنوردی همدان یادآور شد: هم اینک نیز پیگیری های لازم برای جمع آوری تجهیزات با ارزش ادامه دارد و به طور قطع نفیس ترین موزه کشور را راه اندازی می کنیم.
وی زمان بهره برداری از این موزه کوهنوردی را تیرماه امسال دانست و گفت: پس از قطع زنجیره کرونا موزه با حضور مسوولان کشوری و استانی راه اندازی می شود.
گوهری افزود: راه اندازی این موزه به طور قطع در رونق گردشگری ورزشی همدان کمک شایانی خواهد داشت به ویژه اینکه قدمت و مفاخر کوهنوردی همدان آوازه جهانیان است.
وی اظهار داشت: این موزه می تواند گنجینه ماندگار از آثار و تصاویر تاریخی کوهنوردی همدان باشد.
همدان از سوی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور به عنوان پایتخت کوهنوردی ایران نامگذاری شده است.
همدان پیشینه تاریخی در ورزش کوهنوردی کشور دارد و زنده یاد ˈمحمود اجلˈ اولین کوهنورد کلاسیک همدان و از اولین کوهنوردان نامی کشور بود که کوهنوردی نوین و فنی و علمی را در ایران آغاز کرد.
ورزش کوهنوردی استان همدان از جایگاه ارزنده ای در سطح کشور برخوردار بوده و کوهنوردان بزرگ و پرافتخاری از این استان در ویترین نام آوران این ورزش هستند.
این استان در کوهنوردی، الگوی کشور به شمار می رود و اولین ایرانیان فاتحان اورست نیز از این استان بوده اند.
نظر شما